Αρης: Ο… Ισπανός Μάντζιος, το εξάρι και ο Τερίμ!

Αρης: Ο… Ισπανός Μάντζιος, το εξάρι και ο Τερίμ!

Χρύσανθος Τσαλτίδης Χρύσανθος Τσαλτίδης
Αρης: Ο… Ισπανός Μάντζιος, το εξάρι και ο Τερίμ!

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει για την χωρίς ουσία προπονητολογία, το επερχόμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, τα επικοινωνιακά παιχνίδια και την…τοξικότητα!

Ο Άρης στην Κρήτη έχασε σε ένα παιχνίδι που στο πρώτο ημίχρονο δεν ήξερε που βρισκόταν και που πατούσε και στο δεύτερο ημίχρονο που…έφερε μια ισορροπία στο παιχνίδι του, δέχθηκε δύο γκολ κόντρα στην ροή του αγώνα. Πολλά ατομικά λάθη έμπειρων παικτών και στα 3 γκολ, δύο δοκάρια για τον Άρη, πολλές ατομικές ενέργειες, πολλές λάθος τελικές πάσες, αλλά το κυριότερο ξεκάθαρη έλλειψη αγωνιστικής ταυτότητας.

Τέταρτη αγωνιστική και κλασικά το αγαπημένο σπορ των Ελλήνων φιλάθλων η…προπονητοφαγία εμφανίστηκε στο διαδίκτυο. Να σημειώσω αρχικά το εξής αν και ο Θόδωρος Καρυπίδης είναι ο πιο απρόβλεπτος παράγοντας που έχω γνωρίσει όλα αυτά τα χρόνια. Θέμα Μάντζιου στον Άρη δεν υπάρχει εντός της ομάδας, δεν υπάρχει για τον μεγαλομέτοχο, δεν υφίσταται κανένα τέτοιο ζήτημα. Είναι φοβερό ότι οι ίδιοι άνθρωποι που κατηγορούσαν τον Καρυπίδη ότι δεν αφήνει ένα προπονητή να δουλέψει, ότι αλλάζει τους προπονητές σαν τα πουκάμισα, ότι κράτησε τον Μάντζιο για να τον διώξει τον Οκτώβρη και άλλα τέτοια ωραία, είναι αυτοί που στα σύγχρονα καφενεία των social ζητάνε την απομάκρυνση του Μάντζιου. Τα επιχειρήματα είναι ότι δεν είναι Ισπανός και έχουμε πολλούς Ισπανόφωνους, ότι το ρόστερ είναι πολύ καλύτερο από τις δικές του δυνατότητες, αλλά και το καλύτερο όλων ότι δεν παίζει με 6αρι! Θυμίζω βέβαια ότι ο Μπούργος τα μιλούσε τα Ισπανικά, αλλά ο Σάσα ζήτησε να φύγει και ο Γκάμα τον χαρακτήρισε τον χειρότερο προπονητή με τον οποίο συνεργάστηκε στον Άρη. Μην θυμίσω και τον Ολίβα με το γλειφιτζούρι, που έφυγε πρώτη αγωνιστική…


Το θέμα είναι ΚΑΙ ΚΑΛΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΙΡΙΑΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ που ο Μάντζιος θα τα είχε αν πρώτη και τρίτη αγωνιστική δεν…έχανε 4 βαθμούς από τα σφυρίγματα. Με 1-4 έχασε ο Μιντιλίμπαρ από την Μακάμπι και έφτασε να πάρει το κύπελλο γιατί του πήγε το επόμενο ματς.
Ο Μάντζιος που η κύρια κατηγορία ως τώρα ήταν πως είναι αμυντικογενής, δεν παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο, δεν χρειάζεται ο Άρης…κόφτη, γιατί δεν είναι βασικός ο Μανού και άλλα παρόμοια, τώρα τα ακούει γιατί δεν βάζει τον Ζουλ. Τον παίκτη που βέβαια οι ίδιοι άνθρωποι ζητούσαν να μην τον ξαναδούν με την φανέλα του Άρη λόγω της αποβολής στον τελικό.


Παρεμπιπτόντως το επιχείρημα ότι έχασε τον τελικό ο Μάντζιος και έπρεπε να φύγει τότε επίσης κυκλοφορεί, αλλά την ίδια στιγμή οι παίκτες που έχασαν σε εκείνο το ματς και είχαν την απόδοση που είχαν, να μείνουν και να επεκτείνουν το συμβόλαιό τους διπλασιάζοντας τις απολαβές τους.
Παίκτες των 500 και 600 χιλιάδων ευρώ χρειάζονται την καθοδήγηση του Μάντζιου για να παίξουν στον τελικό απέναντι σε αυτό τον περσινό Παναθηναϊκό, οπότε όλα τα βέλη στον προπονητή γιατί είναι το εύκολο θύμα. Όταν όμως έχασες με Κούπερ τον τελικό, έφταιγαν οι παίκτες και η διοίκηση Αθανασιάδη για τους…Σκορδικούς. Το ίδιο και με τον Μπάγεβιτς, αλλά εκεί ήταν ο Σκόρδας διοίκηση, άρα δική του η ευθύνη. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και φταίει ο…προηγούμενος πάντα! Ότι συμφέρει στην ρητορική της εσωστρέφειας…


Τα παραδείγματα Μπούργος, Πάρντιου δεν ήταν αρκετά, ούτε και του…Τερίμ!


Όλα αυτά ενώ μόλις πριν από ένα χρόνο η πλειοψηφία του κόσμου του Άρη αναγνώρισε ότι ήταν λάθος η απομάκρυνση του Μάντζιου όχι όταν έφυγε, αλλά όταν είδε τι ακολούθησε με Μπούργος και Πάρντιου. Το παράδειγμα με τον Γιοβάνοβιτς και τον Τερίμ είναι ακόμα πιο χαρακτηριστικό, αλλά στην Ελλάδα εύκολα ξεχνάμε.
Σημασία όμως δεν έχει τι λέει ο φίλαθλος, τι λέω εγώ ως αρθρογράφος ή όποιος άλλος συνάδελφος. Σημασία έχει τι λέει ο ιδιοκτήτης. Ο Θόδωρος Καρυπίδης πριν ακόμα φέρει πίσω τον Μάντζιο είχε πει δημόσια ότι κακώς άκουσε τις φωνές, θεωρώ ότι δεν θα φανεί ανακόλουθος και δεν θα κάνει το ίδιο. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει να αφήσουμε άπαντες τον Μάντζιο να δουλέψει και να κριθεί στο τέλος της χρονιάς. Αν ήταν να φύγει αυτό έπρεπε να συμβεί μετά από τον τελικό. Φέτος θα κριθεί προφανέστατα αυστηρά γιατί έχει να διαχειριστεί ένα πολύ καλό υλικό, αλλά να τον αφήσουμε να δουλέψει. Και λάθη θα κάνει (πχ Ζαμόρα με Αστέρα) και πράγματα θα δοκιμάσει (τα 2 οκτάρια και χωρίς 6αρι που τις 2 πρώτες αγωνιστικές ήταν και αναγκαστικό αφού ο Ζουλ ήταν τιμωρημένος), αλλά και σωστά και στο τέλος θα κριθεί εκ του αποτελέσματος. Θα κριθεί όμως από το τι πραγματικά γίνεται και συμβαίνει, όχι γιατί η Φραπάρ έκανε ότι έκανε στον τελικό και έχασες το κύπελλο.


Αυτή είναι η δική μου άποψη χωρίς να σημαίνει ότι έχω δίκιο. Ξέρω ότι πάω κόντρα στον λαϊκισμό και την ανθρωποφαγία που πουλάει, αλλά δεν πειράζει. Σίγουρα όμως έχουν δίκιο όσοι έχουν βαρεθεί να αλλάζει ο προπονητής τον Οκτώβρη και μέχρι να καταλάβει τι γίνεται να έχει χαθεί μία ακόμα χρονιά. Δικαιολογίες ο Μάντζιος δεν έχει πλέον με ένα πολύ καλό ρόστερ για να διαχειριστεί. Ας κάνει αυτό που ξέρει πάρα πολύ καλά έχοντας την απόλυτη εμπιστοσύνη και στήριξη του Θ. Καρυπίδη και ανάλογα ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ να γίνει η επιλογή για την επόμενη σεζόν. Εγώ από τον…Ισπανό Μάντζιο, προτιμώ τον Άκη που προφανώς δεν είναι ο κορυφαίος προπονητής στην Ελλάδα ή την Ευρώπη, αλλά για να ζητήσω να…φύγει όπως και με τον Καρυπίδη θέλω να ξέρω ποιος θα έρθει στην θέση του. Στήριξη ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ της ομάδας και τέλος στα σενάρια στην γέννησή τους και πάμε στα δύο ντέρμπι όπως όλα τα χρόνια με Μάντζιο προπονητή για 2 νίκες. Με 50-50 έχει αποδείξει ότι το έχει. Θα είναι όμως πενηνταρίσιοι;

ΥΓ.1 Άργησα να στείλω το blog γιατί έγραφα για τον Μαρέσκα. Μετά είδα ξεφωνητά των μέσων του ΟΣΦΠ και μετά είδα ότι μετά τα ξεφωνητά η ΚΕΔ τον άλλαξε γιατί είναι…τέταρτος σε ματς ευρωπαϊκό. Δεν το ξέρανε όταν τον όρισαν μάλλον. Δεν τον άλλαξαν γιατί ξεφώνισαν οι του ΟΣΦΠ. Γιατί δεν στείλαμε τον καταπληκτικό Δανό που πέρσι έδωσε ένα ανύπαρκτο πέναλτι ή τον Πορτογάλο που ακύρωσε το γκολ του Ιτούρμπε στο κύπελλο…κατά λάθος; Αν δηλαδή οριστεί η Φραπάρ σε ματς του Άρη και εγώ αρχίσω τα ξεφωνητά θα βρεθεί ο τρόπος να…αλλάξει; Την ίδια στιγμή κύριοι της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ αποφασίσατε κάτι για τοξικότητα αν δεν κάνω λάθος. Βλέπω όμως ότι τους φίλους τους βγάζετε…Λαδουά; Τι όχι;

ΥΓ.2 Στο επόμενο blog θα έχει ψωμάκι για Κουάισον…

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!