Παναθηναϊκός: Οι πέντε παίκτες των «πρασίνων» που δεν έχουν χάσει παιχνίδι

Παναθηναϊκός: Οι πέντε παίκτες των «πρασίνων» που δεν έχουν χάσει παιχνίδι

Οι πέντες παίκτες του Παναθηναϊκού που δεν έχουν χάσει παιχνίδι

bet365

Ο Παναθηναϊκός έχει δώσει δέκα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη από την έναρξη της σεζόν και μόνο πέντε ποδοσφαιριστές του έχουν αγωνιστεί σε όλα αυτά τα ματς.

Από την έναρξη της φετινής σεζόν ο Παναθηναϊκός παλεύει να βρει σταθερές στην ενδεκάδα του, κάτι το οποίο δεν του επετράπη λόγω της καθυστέρησης που υπήρξε στις μεταγραφές, αλλά και στην ποιότητα των παικτών που ήρθαν, οι οποίοι ουσιαστικά προορίζονταν όλοι για την βασική ενδεκάδα.

Οι μόνοι που δεν μπόρεσαν να στεριώσουν εκεί, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, από τις κινήσεις του καλοκαιριού είναι οι Μπάλντοκ και Μαξ, με τον πρώτο να αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμού και τον δεύτερο να μην έχει βρει ακόμη αγωνιστικό ρυθμό.

Κάπως έτσι από την προετοιμασία μέχρι και τον τελευταίο από τους δέκα αγώνες που έδωσε το «τριφύλλι», εκείνον της περασμένης εβδομάδας στην Τούμπα, προστίθεντο συνεχώς νέοι παίκτες στο ρόστερ της ομάδας, η οποία έκανε συνολικά εννέα μεταγραφές αυτό το καλοκαίρι, αν μετρήσουμε και τις αγορές των Γεντβάι και Ντραγκόφσκι.

Ως αποτέλεσμα αυτού ο Παναθηναϊκός έφτασε να χρησιμοποιήσει συνολικά 26 ποδοσφαιριστές στα δέκα πρώτα αυτά παιχνίδια, αφού ο Ντιέγκο Αλόνσο χρειάστηκε στο διάστημα που αυτά ήταν συνεχόμενα (από το δεύτερο με τον Άγιαξ μέχρι και την Athens Kallithea), να κάνει και ροτέισον για να μένει όσο το δυνατόν πιο φρέσκια η ομάδα.

Από τους 26 αυτούς παίκτες μόλις πέντε κατόρθωσαν να δώσουν το «παρών» σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας στο διάστημα αυτό. Πρόκειται για τους Τιν Γεντβάι, Φίλιπ Μλαντένοβιτς, Γουίλιαν Αράο, Φίλιπ Τζούρισιτς και Τάσο Μπακασέτα. Κανένας εξ' αυτών δεν ξεκίνησε βασικός σε όλα τα παιχνίδια. Πιο κοντά απ' όλους σ' αυτό έχει φτάσει ο Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος, ο οποίος δεν βρέθηκε στην ενδεκάδα του «τριφυλλιού» μόνο στον αγώνα κόντρα στον Λεβαδειακό την δεύτερη αγωνιστική της Stoiximan Superleague.

Ένα «βήμα» πίσω από τους πέντε αυτούς, έχοντας δηλαδή εννέα συμμετοχές στα δέκα παιχνίδια, βρίσκονται οι Ντραγκόφσκι, Μαντσίνι, Μαξίμοβιτς και Τετέ ενώ οκτώ έχει ο Γιώργος Βαγιαννίδης.

Η απόφαση του Αλόνσο για άμυνα και επίθεση και ο «γρίφος» της μεσαίας γραμμής

DRAGOSWSKI_ARAO_MAKSIMOVIC_Intime

Δεν είναι τυχαίο πως στις πρώτες αυτές θέσεις του σχετικού πίνακα βρίσκεται ο τερματοφύλακας (Ντραγκόφσκι) και σχεδόν όλη η τετράδα της άμυνας (Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Βαγιαννίδης, εκτός Ίνγκασον, ο οποίος έχει 7) που προτιμάει περισσότερο ο Ντιέγκο Αλόνσο, αφού αυτό ήταν το πρώτο τμήμα του γκρουπ στο οποίο ο Ουρουγουανός κόουτς κατέληξε στις βασικές του επιλογές.

Επόμενο πλέον είναι το κομμάτι της επίθεσης σε συνδυασμό με τις θέσεις των εξτρέμ, αφού μετά την επιστροφή του Ιωαννίδη και την ένταξη των Πελίστρι και Τετέ στην ομάδα είναι κι εκείνοι αμετακίνητοι, πέραν από περιπτώσεις που χρειάζεται να γίνει ροτέισον.

Το κομμάτι στο οποίο ακόμα δεν έχει καταλήξει ο Αλόνσο είναι ο άξονας. Μπορεί ο Αράο να φαίνεται να έχει «καπαρώσει» την θέση του αμυντικού χαφ, ωστόσο η προσθήκη του Μαξίμοβιτς, η απογοήτευση από τις εμφανίσεις του Βιλένα και το «κόψιμό» του, αλλά και η τελευταία μεταγραφή του Ουναΐ έχουν αλλάξει αρκετές φορές τα δεδομένα τόσο στην θέση του «8» όσο και σε κείνη του δεκαριού.

Αυτή τη στιγμή είναι η πρώτη φορά που ο κόουτς των «πρασίνων» τους έχει όλους διαθέσιμους για το ματς με τον Πανσερραϊκό κι έχει τεράστιο ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι η επιλογή του, μιας και η συνθήκη είναι ιδανική για να αρχίσει να «μοντάρει» μία βασική ενδεκάδα πριν αρχίσουν τα συνεχόμενα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα