Ολυμπιακός: Η απαγόρευση για δεύτερες σκέψεις, ο δύσκολος Σεπτέμβρης και οι ζημιές από τον Άρη

Ολυμπιακός: Η απαγόρευση για δεύτερες σκέψεις, ο δύσκολος Σεπτέμβρης και οι ζημιές από τον Άρη

Ολυμπιακός: Η απαγόρευση για δεύτερες σκέψεις, ο δύσκολος Σεπτέμβρης και οι ζημιές από τον Άρη

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει μέσα από το blog του στο gazzetta την προσέγγιση του για το σκληρό παιχνίδι που περιμένει απόψε τον Ολυμπιακό στη Θεσσαλονίκη.

Δοκιμασία περιμένει απόψε τον Ολυμπιακό στη Θεσσαλονίκη. Το πρώτο σκληρό παιχνίδι του στο ελληνικό πρωτάθλημα και δη σε μία χρονική συγκυρία που δεν δείχνει στα καλύτερα της η ομάδα του Μεντιλίμπαρ, που όμως έχει την ευκαιρία με ένα τρίποντο στο Χαριλάου να πάρει τα πάνω της.

Καθαρά ρεαλιστικά, ο Άρης έχει κάνει φοβερές ζημιές στον Ολυμπιακό την προηγούμενη διετία. Με, πολύ λίγη όμως, δόση υπερβολής μπορεί κάποιος να πει ότι του έχει στερήσει τη δυνατότητα να διεκδικήσει τα πρωταθλήματα (!), αφού του έχει πάρει 10 συνολικά βαθμούς, τόσο εντός, όσο και κυρίως εκτός έδρας, κάτι που από μόνο του τα λέει όλα για τη δυσκολία της βραδιάς.

Πρόπερσι (2022-23) ο Άρης στην κανονική διάρκεια της σεζόν τον κέρδισε με 2-1 στη Θεσσαλονίκη, ενώ στα πλέι οφ του απέσπασε 2-2 στο Καραϊσκάκη και τον νίκησε 2-0 στο Χαριλάου. Και πέρυσι (2023-24) ο Άρης στα πλέι οφ τον υποχρέωσε σε ισοπαλία 1-1 στη Θεσσαλονίκη.

Ο σημερινός αγώνας έχει και την ιδιαιτερότητα ότι είναι ο πρώτος του Ολυμπιακού πριν από ευρωπαϊκό παιχνίδι, καθώς ξεκινάει την Πέμπτη στη Γαλλία κόντρα στη Λιόν τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις, στο πρώτο του ματς μετά την κατάκτηση του Κόνφερενς Λιγκ.

Φανταζόμαστε ότι το μυαλό των «ερυθρόλευκων» δεν θα είναι στη Γαλλία, αφού σε μία τέτοια περίπτωση την Κυριακή το βράδυ κατά πάσα πιθανότητα θα βρεθούν τόσο νωρίς στην 3η θέση της βαθμολογίας. Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι μία μικρή αναδρομή δείχνει ότι διαχρονικά ο Ολυμπιακός όταν έχει δύσκολο παιχνίδι στο πρωτάθλημα παραμονές ευρωπαϊκού αγώνα του σε φάση ομίλων, δεν φέρνει και τα καλύτερα αποτελέσματα.

α

Πριν από το 2-3 εντός έδρας από την Φράιμπουργκ είχε φέρει 1-1 εκτός έδρας με την ΑΕΚ.

Πριν από το 2-1 εντός έδρας επί της Άντβερπ είχε φέρει 0-0 εντός έδρας με τον Ατρόμητο!

Πριν από το 2-3 εντός έδρας από την Σπόρτινγκ, είχε φέρει 1-1 εκτός έδρας με την Ξάνθη.

Πριν από το 1-0 εντός έδρας επί της ΑΖ Άλκμααρ είχε φέρει 0-0 εντός έδρας με την Καβάλα!

Πριν από το 0-1 εκτός έδρας από τη Σοσιεδάδ, είχε χάσει 0-1 εκτός έδρας από την Προοδευτική!

Πριν από το 6-2 εντός έδρας επί της Λέβερκουζεν, είχε φέρει 2-2 εκτός έδρας με τον Ηρακλή

Γενικά, όμως, ο Ολυμπιακός τέτοια εποχή, Σεπτέμβρη μήνα, είχε θέματα εδώ και χρόνια στα παιχνίδια του για το πρωτάθλημα, παίζοντας άλλοτε πριν και άλλοτε μετά από ευρωπαϊκά παιχνίδια, αλλά και έχοντας τις διακοπές των πρωταθλημάτων λόγω Εθνικών ομάδων, που πάντα αποπροσανατολίζουν. Κάπως έτσι, Σεπτέμβριο τα τελευταία 11 χρόνια είχε…

Το 2013 με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο ισοπαλία 0-0

Το 2014 με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι ήττα 0-1

Το 2016 με την ΑΕΛ στη Λάρισα ήττα 0-1

Το 2017 με την Ξάνθη στην Θράκη ισοπαλία 1-1, αλλά και με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ ήττα 2-3

Το 2019 με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ ισοπαλία 1-1

Το 2022 με τον Άρη στο Χαριλάου ήττα 1-2

Το 2023 με την ΑΕΚ στη Φιλαδέλφεια ισοπαλία 1-1

α

Απ΄ όποια πλευρά κι αν το πάρεις (βλέπε και κλίμα που δημιουργείται στον Άρη εκ των έσω για μάχη μέχρις εσχάτων), ο Ολυμπιακός θα έχει απόψε πολύ δύσκολη αποστολή. Και θα πρέπει να είναι έτοιμος να πάει να παίξει ένα ντέρμπι και δη σε μία σκληρή έδρα και με ένα αντίπαλο που θα αγωνιστεί με δύναμη.

Οποιεσδήποτε δεύτερες σκέψεις απαγορεύονται στον Ολυμπιακό, πολύ απλά γιατί θα φέρουν άλλο ένα παιχνίδι σαν κι εκείνο με τον Παναιτωλικό τις προάλλες.

Άσχετο: Ο Ιταλός διαιτητής του αποψινού αγώνα, Λούκα Παϊρέτο, αν μη τι άλλο την ξέρει καλά τη Θεσσαλονίκη! Βλέπετε, μέσα στο 2024 την έχει επισκεφθεί δύο φορές για να είναι VAR στα παιχνίδια του ΠΑΟΚ με την Κλαμπ Μπριζ (0-2) τον περασμένο Απρίλιο και με τη Σάμροκ Ρόβερς (4-0) μόλις τον περασμένο μήνα. Ο Παϊρέτο δεν έχει ποτέ σφυρίξει ελληνική ομάδα. Ούτε ο VAR Αουρέλιο.

Η φωτογραφία της ημέρας:

Το Καραϊσκάκη είναι το γήπεδο που έχει συγκεντρώσει τον περισσότερο κόσμο σε αυτό το ξεκίνημα του πρωταθλήματος-20.000 με την Καλλιθέα και 24.253 με τον Παναιτωλικό.

Ακολουθεί η Φιλαδέλφεια-16.054 με τη Λαμία και 22.540 με τον Βόλο.

Το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκού είχε 18.511. Και άλλα 10.171 το ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός.

α

Σε κανένα άλλο παιχνίδι δεν έχουν κοπεί πάνω από 10.000 εισιτήρια! Στο Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός ήταν 6.345. Κι άλλα 6.064 είχε το Καλλιθέα-Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο.

Κι εκτός έδρας, όμως, ο Ολυμπιακός είχε 5.366 εισιτήρια στο Βόλο.

Και για το τέλος ένα ιμότζι Emoji για το υπέροχο μπρελόκ της εφημερίδας Πρωταθλητής με το Conference League!

a

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.