Βόλος - ΠΑΟΚ 1-4: Τεσσάρα κορυφής με βόλτα στο Πανθεσσαλικό! (vids)

bet365

Ξεκούραστο απόγευμα για τον ΠΑΟΚ στο Πανθεσσαλικό καθώς... σκόρπισε τον Βόλο με 4-1! Αφού αρχικά ο Κοτάρσκι απέκρουσε πέναλτι του Άλτμαν, εν συνέχεια η... μηχανή των γκολ πήρε μπρος και βρήκε δίχτυα με τους Σβαμπ, Μουργκ, Τάισον και Τσάλοφ. Μόνοι πρώτοι οι Θεσσαλονικείς.


Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες, μετά το 0-0 στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, επικράτησε 4-1 του Βόλου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και με 13 βαθμούς συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή της Super League.

Ντεμπούτο για Κόλεϊ, βασικός ο Τισουντάλι

Ο ΠΑΟΚ πήγε στο Βόλο για τον αγώνα που θα άνοιγε την αυλαία της 5ης αγωνιστικής στην Super League χωρίς τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, τον Μπράντον Τόμας και τον Αντώνη Τσιφτσή.

Στην πρώτη συνθήκη με ματς στο Europa League να ακολουθεί ο Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν σίγουρο ότι θα πήγαινε σε ένα rotation και αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Κάπως έτσι είχαμε την επιστροφή στην ενδεκάδα για Σάστρε, Καμαρά, Μουργκ, Ντεσπόντοφ, κάπως έτσι ο Ομάρ Κόλεϊ έκανε ντεμπούτο με την «ασπρόμαυρη» φανέλα, παίζοντας δίπλα στον Τόμας Κεντζιόρα, ενώ ο Ταρίκ Τισουντάλι ξεκίνησε τον αγώνα στην κορυφή της επίθεσης.

Η «άσπρη βούλα» έκανε τη διαφορά

Υπό το βλέμμα του ομοσπονδιακού προπονητή, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, Βόλος και ΠΑΟΚ ξεκίνησαν με πατημένο το πόδι στο γκάζι και εξαιρετικό ρυθμό το ματς. Οι τυπικά γηπεδούχοι επιδίωξαν να πιάσουν στον ύπνο τους Πρωταθλητές Ελλάδας, αλλά λογάριαζαν χωρίς τον Ντόμινικ Κοτάρσκι.

Δεν είχαν περάσει ούτε τα πρώτα τριάντα δευτερόλεπτα όταν ο Κροάτης τερματοφύλακας είπε τριπλό «όχι», πρώτα στην εξ επαφής κεφαλιά του Κόντε και το σουτ του Γκλάβτσιτς, ενώ στη συνέχεια «έβγαλε» εντυπωσιακά την εκτέλεση πέναλτι του Άλτμαν.

Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ παίρνοντας ψυχολογία από την απόκρουση του Κοτάρσκι πήραν τα ηνία του αγώνα. Έψαξαν το γρήγορο γκολ, ωστόσο δεν το βρήκαν με τον Μουργκ (8’, 12’) και τον Τισουντάλι (10’) πριν έρθει ο Φεράρι να ανατρέψει τον Ντεσπόντοφ και από την «άσπρη βούλα» με… no look εκτέλεση ο Στέφαν Σβαμπ να ευστοχήσει και να βάλει τους «ασπρόμαυρους» μπροστά στο σκορ.

Αν ο Τισουντάλι δεν καθυστερούσε τόσο πολύ μπροστά στον Κόβατς ο ΠΑΟΚ θα είχε κλείσει το πρώτο ημίχρονο με δύο γκολ υπέρ και τον Βόλο να παίζει με παίκτη λιγότερο από το 36ο λεπτό, μετά την δεύτερη κίτρινη που δέχθηκε (την πρώτη την είχε δεχθεί στην φάση του πέναλτι) ο Φεράρι.

Τρία γκολ μέσα σε έξι λεπτά!

Ο «Δικέφαλος» έδειχνε να καθαρίζει το ματς στο ξεκίνημα του β’ μέρους όταν ο Μουργκ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, μετά από μια εντυπωσιακή ομαδική ενέργεια, δίνοντας αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου στο 54ο λεπτό.

Η χαρά του 0-2 κράτησε μόλις δύο λεπτά για τους φιλοξενούμενους, καθώς οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ από μια στατική μπάλα, η τοποθέτηση των αμυντικών του ΠΑΟΚ ήταν τραγική, άφησαν ανενόχλητο τον Μεντιέτα να σκοράρει μετά από κόρνερ και να μειώνει στο 56’ σε 1-2.

Και πάλι η χαρά της μίας πλευράς κράτησε πολύ λίγο. Μόλις τρία λεπτά χρειάστηκε ο ΠΑΟΚ για να βρει το τρίτο γκολ με το εξαιρετικό τελείωμα του Τάισον (1-3) ύστερα από την ασίστ του Τισουντάλι.

Οι αλλαγές και το γκολ-καραμπόλα του Τσάλοφ

Ο Λουτσέσκου με το μυαλό και στο ματς της ερχόμενης Τετάρτης (25/9) κόντρα στη Γαλατάσαραϊ άδειασε τον πάγκο του προχωρώντας σε τέσσερις μαζεμένες αλλαγές και ρίχνοντας για πρώτη φορά τον Τιεμουέ Μπακαγιόκο στο γήπεδο για το επίσημο ντεμπούτο του Γάλλου χαφ με την «ασπρόμαυρη» φανέλα.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας άγγιξαν και ένα τέταρτο γκολ με το σουτ του Κωνσταντέλια, την κεφαλιά του Καμαρά στο δοκάρι και το πέτυχε με τον πιο απροσδόκητο τρόπο. Ο Κόβατς επιχείρησε το βολέ, ο Τσάλοφ καθόλα νόμιμα και εκτός μεγάλης περιοχή έκανε την προβολή, η μπάλα χτύπησε πάνω του και κατέληξε στα δίχτυα για το 14 και τι πρώτο γκολ του Ρώσου επιθετικού με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

MVP: Ο ΠΑΟΚ είχε τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ, αλλά όλα θα ήταν τελείως διαφορετικά αν ο Ντόμινικ Κοτάρσκι δεν έδινε ψυχολογία στους συμπαίκτες του με την απόκρουση του πέναλτι στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Κόλεϊ στο ντεμπούτο του είχε σωστές τοποθετήσεις και τα πήγε μια χαρά.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Φεράρι όχι μόνο με την αποβολή του αλλά με την συνολική απόδοσή του όσο ήταν στο χορταρι.

Η ΓΚΑΦΑ: Διαγωνισμός λαθών από τους παίκτες του Βόλου. Αρχικά είχαμε την… ασίστ που έβγαλε ο Βιγιαφάνες στον Τισουντάλι στο 59ο λεπτό για το τρίτο γκολ του ΠΑΟΚ. Τον μιμήθηκε στο 89’ ο Κόβατς με την… ασίστ στον Τσάλοφ!

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Τσαγκαράκης έδωσε στα 30 δευτερόλεπτα πέναλτι υπέρ του Βόλου για μαρκάρισμα του Άλτμαν από τον Καμαρά, το ίδιο έκανε και στο 24’ στο μαρκάρισμα του Ντεσπόντοφ από τον Φεράρι, ο οποίος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη στο 34’ για κράτημα με τα χέρια του Τάισον.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ διατήρησε την υπέρ του παράδοση και έφυγε για έκτη φορά από το Πανθεσσαλικό Στάδιο με το διπλό στις αποσκευές του κάνοντας μια πολύ καλή εμφάνιση με το μυαλό και στη Γαλατάσαραϊ που ακολουθεί την ερχόμενη Τετάρτη (25/9).

Βόλος (Χοακίν Γκόμεζ): Κόβατς, Μύγας, Μίλετιτς, Καλογερόπουλος, Φεράρι, Μπερναντού, Γκλάβτσιτς (72’ Κόμπα), Ασεχνούν (40’ Σμέλερς), Μεντιέτα, Άλτμαν (61’ Βιγιαφάνες), Κόντε (61’ Κόσζτα).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κετζιόρα, Κόλεϊ, Μπάμπα (68’ Ότο), Καμαρά, Σβαμπ (67’ Μπακαγιόκο), Ντεσπόντοφ, Μουργκ (67’ Κωνσταντέλιας), Τάισον (79’ Σορετίρε), Τισουντάλι (67’ Τσάλοφ).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα