Παναιτωλικός - Αστέρας Τρίπολης 1-1: Τα είΧε όλα εκτός από νικητή! (vids)

bet365

Η αναμέτρηση του Αγρινίου είχε τα πάντα! Δυο γκολ, δύο δοκάρια, μια αποβολή, πολλές χαμένες ευκαιρίες, αλλά όχι νικητή. Ο Αστέρας Τρίπολης προηγήθηκε με τον Γιαμπλόνσκι, ο Παναιτωλικός ισοφάρισε με τον Λομόνακο και κάπως έτσι διαμορφώθηκε το 1-1.

Ματς για γερά… νεύρα έγινε στο Αγρίνιο, όπου Παναιτωλικός και Αστέρας Aktor έμειναν στην ισοπαλία 1-1. Ετσι συνεχίστηκε και η παράδοση, καθώς τα τελευταία χρόνια οι δύο ομάδες έχουν πολλάκις μείνει στην ισοπαλία, κυρίως στις αναμετρήσεις τους στο «κλουβί».

Ο Γιάννης Πετράκης ξεκίνησε με το κλασικό του 3-5-2 και είχε τον Τσάβες στο τέρμα, τους Σιέλη, Μλάντεν, Λιάβα στα στόπερ, τον Μαυρία δεξιό μπακ-χαφ, τον Τορεχόν αριστερό, τους Πέρες, Μπελεβώνη, Μπουζούκη στον άξονα και τους Ντίας, Λομόνακο στα φορ.

Ο Κλοντ Μακελελέ στο ντεμπούτο του στον πάγκο των Αρκάδων είχε τον Παπαδόπουλο κάτω από τα γκολπόστ, τους Τριανταφυλλόπουλο, Καστάνιο, Ντελί, Χουχούμη τετράδα στην άμυνα από τα δεξιά, τους Καλτσά, Μούμο, Γιαμπλόνσκι, Μπαρτόλο στη μεσαία γραμμή εκ νέου από τα δεξιά και τους Ρεγκίς, Ανταμ στη γραμμή κρούσης.

Πιο δραστήριος ο Αστέρας, είχε δοκάρι, υπερτερούσε σε ύψος και βρήκε γκολ σε στατικό

Σέντρα στο ματς και στα πρώτα λεπτά η αναμέτρηση κύλησε σε σετ τέμπο, όπου πάντως οι Αρκάδες παρουσιάζονταν πιο δραστήριοι. Επαιρναν αρκετές δεύτερες μπάλες, εκμεταλλεύονταν τα λάθη των γηπεδούχων και ναι μεν η κατοχή δεν ήταν σε συντριπτικά επίπεδα υπέρ τους (κυμαίνονταν στα επίπεδα του 55%-45%), ο αγώνας κυλούσε στο μισό των «κυανοκίτρινων». Ηταν χαρακτηριστικό πως στο 20’ οι τελικές ήταν 3-0 υπέρ τους και μάλιστα σε μία εξ’ αυτών άγγιξαν το γκολ, όταν ο Χουχούμης εξαπέλυσε μία «βολίδα» στο 19’ που τράνταξε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Τσάβες.

Στο 23’ οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά με τον Μαυρία και τελικά ο Αστέρας άνοιξε το σκορ στο 28’ σε στατική φάση.Οι φιλοξενούμενοι υπερτερούσαν των αντιπάλων τους σε ύψος (σ.σ. ελέω και της απουσίας των Παντελάκη, Τσελίκοβιτς) και μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπαρτόλο ο Ντελί πήρε την κεφαλιά όπου ο Τσάβες απέκρουσε με τη βοήθεια του δοκαριού, όμως η μπάλα στρώθηκε στον Γιαμπλόνσκι που με σουτ μέσα από το «κουτί» την έστειλε στο δοκάρι και ύστερα στα δίχτυα του Αργεντινού πορτιέρε.

Αλλαγή διάταξης του Παναιτωλικού, πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ισοφάρισε με γρήγορη ανάπτυξη και «φλέρταρε» με το 2-1

Κάπου εκεί όμως και κυρίως μετά το ημίωρο τα «καναρίνια» ανέβασαν στροφές, «γύρισαν» τη διάταξή τους σε 3-4-3 και όχι μόνο πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά άρχισαν να πατούν και στα καρέ του Παπαδόπουλου.

Οι γηπεδούχοι «φόρτωναν» την αριστερή τους πλευρά (Τορεχόν, Μπελεβώνης), οι γραμμές τους ήταν κοντά και έπαιζαν απλά. Σε μία ανάλογη φάση στο 35’ κατάφεραν να ισοφαρίσουν, όταν ο Μπουζούκης έπαιξε γρήγορα στη μετάβαση για τον Τορεχόν, εκείνος έφτασε μέχρι και έξω την περιοχή και την κατάλληλη στιγμή έκανε για τον Λομόνακο που πλάσαρε εύστοχα από κοντά.

Το δεύτερο μισό ξεκίνησε ανάλογα όπως τελείωσε το πρώτο, καθώς τα «καναρίνια» συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ο αγώνας «κυλούσε» στο μισό των Αρκάδων και μάλιστα οι γηπεδούχοι «άγγιξαν» το 2-1 στο 56’ με τους «πρωταγωνιστές» του 1-1. Ο Τορεχόν πάτησε στα καρέ του Παπαδόπουλου όταν και βγήκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, έπαιξε στον Λομόνακο που ήταν στο ύψος της μικρής περιοχής που αμέσως πλάσαρε, αλλά ο Ελληνας πορτιέρε απέκρουσε το αριστερό πόδι και τον «νίκησε» στο μεταξύ τους τετ α τετ.

Ο Μακελελέ άλλαξε σύστημα, όμως λίγο αργότερα οι Αρκάδες έμειναν με παίκτη λιγότερο

Τότε ο Μακελελέ θέλησε να αλλάξει την εικόνα των Αρκάδων, ο Αλάγκμπε αντικατέστησε τον Ανταμ και ο Αστέρας «γύρισε» σε 4-3-3 με τον Κρέσπι στο «9».
Λίγο αργότερα (62’) ο Αστέρας επισκέφθηκε με τον Καλτσά για πρώτη φορά μετά την ανάπαυλα τα καρέ του Τσάβες, ωστόσο τα όποια πλάνα των φιλοξενουμένων διαφοροποιήθηκαν άρδην πολύ σύντομα, καθώς στο 67’ αποβλήθηκε ο Τριανταφυλλόπουλος μέσω VAR και έτσι έμειναν με παίκτη λιγότερο.

Ο Παναιτωλικός γύρω από τα καρέ του Παπαδόπουλου, ο Λιάβας είχε δοκάρι

Οπως γίνεται εύκολα αντιληπτό στην αναμέτρηση «ίσχυαν» πλέον νέα δεδομένα, καθώς οι μεν γηπεδούχοι και με τις αλλαγές που έκαναν θέλησαν να παίξουν φουλ επίθεση, οι δε φιλοξενούμενοι είχαν πια ως πρωταρχικό μέλημα να μην δεχθούν γκολ, επί της ουσίας έπαιζαν ένα 5-3-1 και αναζητούσαν την κόντρα. Ως επί το πλείστων από εκείνο το σημείο και μέχρι το φινάλε (90’+5’) το ματς κυλούσε γύρω από τα καρέ του Αστέρα, ο οποίος όμως αμύνθηκε πολύ καλά.

Με κορυφαίο τον Αλάγκμπε κατάφερε να διαχειριστεί το αριθμητικό του μειονέκτημα και δεν… επέτρεψε στον Παναιτωλικό να βρει τον παραμικρό κενό χώρο (σε 2-3 περιπτώσεις που πάτησε με αξιώσεις στο «κουτί» του με τους Ρόα, Ρουίς του έλειψε η τελική πάσα και σε μία με τον Μαϊντεβατς η σωστή τελική), ενώ το οριζόντιο δοκάρι απέκρουσε τη «βολίδα» του Λιάβα στο 82’, ο οποίος έψαξε και «φλέρταρε» με ένα εντυπωσιακό γκολ.

MVP: Ο Τορεχόν. Ο Αργεντινός μπακ των γηπεδούχων έφτιαξε το 1-1 του Λομόνακο, τη μεγάλη ευκαιρία του ίδιου παίκτη στο 56’ και κυρίως μετά το πρώτο ημίωρο ήταν μία μόνιμη πηγή κινδύνων για την άμυνα του Αστέρα.

Στο ύψος του: Ο Αλάγκμπε. Ο 24χρονος πέρασε στο 59’ ως αλλαγή και πήγε στον άξονα. Οταν η ομάδα του έμεινε με παίκτη λιγότερο έπαιζε ουσιαστικά τρίτος στόπερ και ήταν ο βασικός λόγος που ο Αστέρας δεν δέχθηκε γκολ στο χρονικό διάστημα που έπαιζε με 10.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ανταμ. Ο φορ του Αστέρα δεν φάνηκε στο ματς, η άμυνα του Παναιτωλικού δεν τον «αισθάνθηκε» και αντικαταστάθηκε λίγο πριν συμπληρωθεί μία ώρα αγώνα.

Το «στραγάλι»: Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν στο 59’ για χέρι-πέναλτι του Αλάγκμπε, όμως δεν υπήρχε παράβαση και ρέφερι και VAR είπαν «παίζετε». Στο 67’ ο Τριανταφυλλόπουλος είδε κίτρινη για φάουλ στον Μπελεβώνη, όμως ο VAR Πολυχρόνης ενημέρωσε τον ρέφερι Τσέτιλα να ξαναδεί τη φάση και αμέσως μόλις το έπραξε πήρε πίσω την κίτρινη και απέβαλε με απευθείας κόκκινη τον αμυντικό των φιλοξενουμένων.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο Αστέρας ξεκίνησε καλά το ματς, όμως μετά το πρώτο ημίωρο ο Παναιτωλικός ισορόπησε, ενώ στο δεύτερο μισό, πριν αλλά και μετά την αποβολή του Τρινταφυλλόπουλου, παρουσιάζονταν πιο δραστήριος. Οι δύο ομάδες βρήκαν από μία φορά δίχτυα, είχαν από ένα δοκάρι (σ.σ. επίσημα για τον Αστέρα είναι τρία καθώς υπάρχουν δύο στη φάση του 0-1 στην πρώτη κεφαλιά του Ντελί και στο σουτ του Γιαμπλόνσκι που κατέληξε στα δίχτυα), ενώ είχαν πάνω-κάτω ίδιες τελικές (10-8 για τα «καναρίνια») και ίση κατοχή (53%-47% υπέρ των γηπεδούχων).

Παναιτωλικός (Πετράκης): Τσάβες, Σιέλης, Μλάντεν, Λιάβας, Μαυρίας, Τορεχόν, Πέρες 90+1' Κουντούρης), Μπουζούκης (76' Λουίς), Μπελεβώνης (76' Κουρί), Ντίας (64' Ρόα), Λομόνακο (76' Μάντεβατς)

Αστέρας AKTOR (Μακελελέ): Παπαδόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Ντελί, Κάστανο, Χουχούμης, Γιαμπλόνσκι (88' Τζανδάρης) , Μουνιόθ, Καλτσάς (88' Παλάσιος), Μπαρτόλο (71' Γκαρθία), Άνταμ (59' Αλάγκμπε), Ρεγκίς

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα