Αλήθεια όμως… σαν του ΠΑΟΚ την ομάδα δεν υπάρχει στην Ελλάδα!

Αλήθεια όμως… σαν του ΠΑΟΚ την ομάδα δεν υπάρχει στην Ελλάδα!

Αλήθεια όμως… σαν του ΠΑΟΚ την ομάδα δεν υπάρχει στην Ελλάδα!

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου καταγράφει τις διαφορές του ΠΑΟΚ με άλλες ελληνικές ομάδες κι όσα τον κάνουν ξεχωριστό όπως φάνηκε και στον χθεσινό αγώνα του στο Βόλο.

Κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα που περνάει στο ελληνικό ποδόσφαιρο ολοένα και αποδεικνύεται αυτό που πολλές φορές σχολιάσαμε και μέσα στο καλοκαίρι: Ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου έχει τις πιο γερές βάσεις ως σύνολο, παίζει πραγματικά καλά-σωστά και επειδή εδώ και χρόνια έχει τον κορυφαίο προπονητή, είναι και η ομάδα με τις πιο μεγάλες προοπτικές.

Πέρασε το πέμπτο παιχνίδι πρωταθλήματος, οι πρωταθλητές έχουν δώσει και έξι αγώνες στην Ευρώπη. Προσέξτε! Πρόκειται για 11 αναμετρήσεις (δεν είναι λίγες) και το αγωνιστικό πρόσωπο του Δικεφάλου είναι από… καλό έως πολύ καλό. Μία σταθερά καλή ομάδα με τις αρχές που γνωρίζουμε ότι δίνει ο Λουτσέσκου, ένας ΠΑΟΚ που παράγει ποδόσφαιρο σε κάθε συνθήκη, απέναντι σε «μικρούς» και μεγάλους, εντός ή εκτός έδρας, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Οκ… Αρχικά η παραγωγή παιχνιδιού συνδυάζονταν και με 5-10 φάσεις πίσω στην άμυνα. Ο ΠΑΟΚ δέχονταν πολλές φάσεις και γκολ, αλλά κι αυτό διορθώθηκε με την ομάδα να έχει την γνωστή ισορροπία της.

Προφανώς και δεν χρειάζεται να συγκρίνουμε ιδιαίτερα τη δυναμική, τις αρχές και τη σταθερότητα του ΠΑΟΚ σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν σε σχέση με τους άλλους της χώρας. Η διαφορά φαίνεται κάθε εβδομάδα όλο και περισσότερο. Ναι! Είναι νωρίς ακόμη, αλλά… νωρίς ήταν και όταν όλοι οι άλλοι αναδεικνύονταν «πρωταθλητές Αυγούστου» επειδή έκαναν τις… καλύτερες (για την ακρίβεια τις ακριβότερες) μεταγραφές. Όταν όλοι θα καταλάβουν ότι οι «ομάδες κάνουν τους παίκτες» και ο ΠΑΟΚ έχει με διαφορά την καλύτερη ομάδα επειδή εδώ και χρόνια έχει τον πιο ικανό προπονητή, θα αντιληφθούν ότι και στο ξεκίνημα ΤΙΠΟΤΑ μα ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι αυτονόητο και όλα έρχονται με δουλειά. Τακτική αλλά και ψυχοπνευματική. Ο ΠΑΟΚ -και- σε αυτά κάνει πρωταθλητισμό ολκής!

Και λίγα έβαλε στον Βόλο

Την ομάδα του Βόλου που έχει ενδιαφέρον ως αγωνιστικό στυλ, την εκτίμησε και ο Λουτσέσκου που τελικά δεν έκανε όσες αλλαγές περιμέναμε στο αρχικό σχήμα. Το είδαμε και το είπε στο τέλος στις δηλώσεις του. Όταν ο ΠΑΟΚ έχει μέσα στην ενδεκάδα Μπάμπα-Τάισον, τότε δεν «μιλάμε» για το ακραίο rotation. Αντί να ξεκινήσει με τους δύο διόσκουρους της αριστερής πλευράς, θα μπορούσε να παίξει με Όττο-Σορετίρε, όπως δηλαδή τελείωσε το ματς. Το ξανασκέφτηκε, μπήκε με αυτούς τους δύο βασικούς που αποτελούν το επίκεντρο της ανάπτυξης μέσα στο γήπεδο και ήλπιζε ότι θα κριθεί το ματς νωρίς για να κάνει και τις άλλες κινήσεις.

σ

Στο 2΄ του αγώνα και αφού ήδη ο Κοτάρσκι είχε μπει στους διακριθέντες με τις δύο πρώτες μεγάλες επεμβάσεις, ο Τσαγκαράκης είδε παίκτη του Βόλου να σωριάζεται στην περιοχή και χωρίς να ξέρει τον λόγο έδωσε πέναλτι. Από τέσσερα-πέντε διαφορετικά ριπλέι που παρουσιάστηκαν κάποια στιγμή και 150 φορές να τα δεις, επαφή Καμαρά-επιτιθέμενου δεν φαίνεται: «Για να το έδωσε… κάτι θα είδε» λογικά είπε και ο Κουμπαράκης στο VAR. Χιούμορ κάνω γιατί θα χαζέψουμε, αν και αυτή η φάση στο 2΄ που έγινε προσπάθεια να διαμορφώσει -εξ αρχής- άλλη συνθήκη στο ματς, δεν «σηκώνει» πλάκα. Αν ο Λανουά δεν πάρει θέση και σε αυτή, τότε χάνει κάθε ενδιαφέρον η ανάλυση φάσεων που απλά γίνεται για να δικαιώνονται οι διαιτητές, αφού αποφεύγει να μιλήσει για τα λάθη τους, με αποκορύφωμα το πρώτο-πρώτο πέναλτι στο Λεβαδειακός-Καλλιθέα.

Θεωρώ ότι και με 1-0 στο 3΄ το παιχνίδι θα είχε παρόμοιο σκορ! Αυτός ο ΠΑΟΚ τη δεδομένη περίοδο, απέναντι σε ομάδες όπως ο Βόλος που δεν μένει πίσω και φυσικά δεν έχει την ποιότητα και τις ποδοσφαιρικές αρχές του Δικεφάλου, δύσκολα σταματιέται.

Θέμα χρόνου ήταν να αρχίσει η ομάδα του Λουτσέσκου να κάνει το παιχνίδι της και πράγματι στο 22΄ αυτή η μαγική πάσα-κλειδί του Τάισον στον Μπάμπα, είναι μία μαγεία. Ως έμπνευση και φυσικά η εκτέλεσή της. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε το πέναλτι, λίγο μετά αποβλήθηκε με δεύτερη κάρτα ο Φεράρι και από εκεί και πέρα όσα ακολούθησαν θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν και το… 1-8!

Όταν σε αγώνα 1-4 οι δύο τερματοφύλακες είναι μέσα στους διακριθέντες των ομάδων, όλοι καταλαβαίνουμε τι συνέβη, με τον ΠΑΟΚ βέβαια να έχει τον ρυθμό και στο δεύτερο μέρος να βρίσκει πολλούς χώρους για να τελειώσει από καλές θέσεις αρκετές επιθέσεις.

Ο Κοτάρσκι ήταν εξαιρετικός σε όσες περιπτώσεις χρειάστηκε. Ο Κόλει που έκανε πρώτο ματς ήταν θετικός μια και στον αέρα εννοείται ότι δεν θα είχε πρόβλημα. Στο χώρο είναι το ζήτημα. Θα δούμε… Πρωταγωνιστής ο Μπάμπα σε μεγάλο μέρος του ματς. Εξαιρετικές οι πιο πολλές επαφές και επιλογές του Καμαρά, ενώ για τον Τάισον και την αξία του έχουν στερέψει οι εκφράσεις. Καλό δεύτερο ημίχρονο και από τον Τισουντάλι. Ο Κωνσταντέλιας οφείλει να είναι πιο ομαδικός, ενώ ο Τσάλοφ ήταν θέμα χρόνου να ξεκινήσει. Δείχνει ότι είναι καλός επιθετικός, απλά αστοχούσε στο ξεκίνημα και αγχώθηκε. Ο Μπακαγιόκο στις πρώτες επαφές με την μπάλα (έστω σε αυτές) μου έδειξε πιο «σίγουρος» από τον Μεϊτέ. Θα δούμε…

Σε γενικές γραμμές είναι νωρίς στη χρονιά, αλλά ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου σαφώς και ξεχωρίζει σε σχέση με τους άλλους που νόμιζαν ότι επειδή έκαναν ακριβές μεταγραφές, είναι αυτονόητο ότι θα κάνουν και καλές ομάδες. Τώρα όμως μπαίνουμε σε μία άλλη φάση της χρονιάς με τα τρία ματς σε οκτώ μέρες βάζοντας μέσα στο πρόγραμμα και τις πολύ δύσκολες ευρωπαϊκές αναμετρήσεις. Νέα δοκιμασία για τον ΠΑΟΚ γιατί όπως και να το κάνουμε άλλο να παίζεις την Πέμπτη με Αμπερντίν και Ελσίνκι και άλλο με Γαλατά και Γιουνάιτεντ. Κι όπως θα λέγαμε πέρσι... "Καλός ο ΠΑΟΚ αλλά να τον δούμε τώρα και με τρία δύσκολα ματς στο οκταήμερο".

* Και τώρα λοιπόν…. Γαλατάσαράι-ΠΑΟΚ! Οι Τούρκοι έχουν έξι στα έξι στο πρωτάθλημα! Χθες έβαλαν τρία εκτός με τη Φενέρ. Στο ρόστερ «λέει» λείπει ο Ικάρντι, ο Όσιμεν μπορεί να μην παίξει, αλλά θα αγωνιστούν με τον Μπατσουαγί! Το πόσο γεμάτοι και πλούσιοι είναι, έχει πλάκα! Έστω κι έτσι ας ανοιχτούν, ας παίξουν ως Τούρκοι με λιγότερη προσοχή πίσω και… βλέπουμε.

Εκείνο που δεν μπορεί να αφεθεί στην τύχη είναι η παρουσία ΠΑΟΚτσήδων στην Κωνσταντινούπολη. Η οργάνωση της εκδρομής πρέπει να φθάσει στο 150%, ενώ προς το παρόν υπάρχουν εκκρεμότητες με τα λεωφορεία. Προσοχή! Πολύ μεγάλη προσοχή…

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.