Αρης: Γιατί δεν μπορεί αυτή η ομάδα να κάνει πρωταθλητισμό;

Αρης: Γιατί δεν μπορεί αυτή η ομάδα να κάνει πρωταθλητισμό;

Χρύσανθος Τσαλτίδης Χρύσανθος Τσαλτίδης
Αρης: Γιατί δεν μπορεί αυτή η ομάδα να κάνει πρωταθλητισμό;

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τον Άρη που αδίκησε για μία ακόμα φορά τον εαυτό του, κέρδισε μόλις με 2-1 αντί για 3-0 τον Ολυμπιακό και σημειώνει την «ευθύνη» ολόκληρου του κιτρινόμαυρου οργανισμού για την φετινή χρονιά.

Το χθεσινό παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό είναι από αυτά, που για όσους μας ακολουθούν στο blog μας στο Gazzetta.gr ή ακόμα και παρακολουθούν στη Novibet AllAboutARIS TV, μπορούν να αναγνωρίσουν πως έγινε ότι ακριβώς διάβασαν ή άκουσαν ότι θα γίνει.

Πολλές φορές ψάχνουν αναγνώστες εδώ στο blog να βρουν μία λάθος εκτίμηση για να μας την πουν, άλλες φορές όπως χθες γράφουν και ψέματα σαν τον εξαίρετο αναγνώστη που μπήκε να γράψει ότι δεν έχει αεροδρόμιο το Ρότερνταμ. Μάλλον αυτό που πήγαμε το καλοκαίρι στην προετοιμασία στου Άρη 5.5. χιλιόμετρα έξω από το Ρότερνταμ ήταν…οφθαλμαπάτη.

Εδώ θα σημειώσει κάποιος ότι ο Ολυμπιακός διαμαρτύρεται για την διαιτησία στο χθεσινό παιχνίδι. Την αστειότητα με το αν μετράει το γκολ του Μορόν δεν θα την σχολιάσω καν πόσο μάλλον μετά τα δικά τους σχόλια στο παιχνίδι με την Καλλιθέα για την γραμμή του οφσάιτ. Είδα όμως τον Κοβάσεβιτς να διαμαρτύρεται για ένα φάουλ…δύο λεπτά πριν το 2-0 του Άρη (άσχετα αν ψευδώς γράφτηκε ότι από το φάουλ προήλθε το γκολ). Πέρα του ότι ήταν πεντακάθαρο φάουλ και κάρτα στον Ντόι, μου ήρθε στην μνήμη ένα περίφημο Ολυμπιακός-Άρης με τον Ντάρκο να βουτάει μέσα στην περιοχή, ο Καράμπελας που είναι δίπλα του ούτε τον ακουμπάει και ο εξαίρετος ρέφερι από την Άρτα τότε, να δίνει πέναλτι για το 1-0. Μια που ήταν 2-0 το ημίχρονο θυμήθηκα και ένα 2-3 με τον Ζωγράφο διαιτητή και τον Γεωργάτο 3 φορές να τραβάει από την φανέλα τον Χαβίτο, αλλά δεύτερη κίτρινη να μην βγαίνει. Μην πάω σε Χαραλαμπίδη, Παμπορίδη και τον τεράστιο Γενναίο, όλο το blog θα φάω.

Δύο σημαντικά λάθη έκανε ο Ιταλός και ήταν εις βάρος του Άρη!

Χθες ο Ιταλός δύο σημαντικά λάθη έχει κάνει και τα 2 εις βάρος του Άρη και ευτυχώς δεν επηρέασαν το σκορ. Το ένα όταν κόβει την κόντρα του Σαμόρα για να δώσει φάουλ το κεφαλοκλείδωμα στον Νταρίντα ΕΚΤΟΣ ΦΑΣΗΣ. Ο Σαμόρα φεύγει μόνος του και σταματάει το ματς για εκτός φάσης κεφαλοκλείδωμα, ΑΡΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ. Και την ευκαιρία για γκολ στέρησε και κόκκινη δεν έδωσε!

Και δεύτερο λάθος στο 88 όταν ο Ολιβέιρα χτυπάει ξεκάθαρα τον Σιφουέντες από πίσω, σε φάση δεύτερης κίτρινης και ο Ιταλός δίνει την μπάλα στον Ολυμπιακό και χαρίζει την δεύτερη κίτρινη!

Και όμως διαβάζεις παντού για παράπονα του Ολυμπιακού που με μπάτζετ 5πλάσιο του Άρη θα έπρεπε να φύγει με ένα 3-0 στην καλύτερη από το γήπεδο και έφυγε με το…τιμητικό 2-1. Φυσικά ο ευτελισμός της προπαγάνδας ήρθε από τον ίδιο τον προπονητή του Ολυμπιακού που προφανώς δεν…ενημερώθηκε ώστε να μην πει στο flash interview ότι ο Άρης κέρδισε δίκαια, αλλά και στην συνέντευξη Τύπου ότι ο Άρης κυριάρχησε στο παιχνίδι!

Η νοοτροπία που…λέγαμε και η απαίτηση για πρωταθλητισμό!

Πάμε όμως και στα ουσιαστικά πράγματα ή μήπως τα παραπάνω και όλο αυτό το κλίμα που δημιουργείται ακόμα και από αυτούς που ευνοούνται είναι κομμάτι του παιχνιδιού; Δεν μπορεί να μην ξέρει ο Λουτσέσκου που κέρδισε στο Περιστέρι με γκολ που έπρεπε να ακυρωθεί και φώναζε για την διαιτησία, δεν μπορεί να μην ξέρουν οι επικοινωνιολόγοι των πλέον ευνοούμενων ομάδων, που παρουσιάζουν τις ομάδες τους σαν κατατρεγμένες όπως οι ταινίες του Ξανθόπουλου, ενώ στην ουσία ο ρόλος τους είναι αυτό που στις ταινίες ερμήνευε η Τασώ Καββαδία. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο βέβαια δεν αποκαλύπτονται οι πραγματικοί ρόλοι, δεν επιβραβεύονται τα καλά παιδιά με ήθος όπως ο Κούρκουλος και ο Ξανθόπουλος, αλλά…κερδίζει η κακιά πεθερά.

Μάλλον αυτός είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο ο Άρης αντιμετωπίζεται με τον τρόπο που αντιμετωπίζεται και κάποιοι βιάστηκαν να τον βγάλουν πέμπτο από πέρσι. Όσοι έχουν δει δηλαδή τον Άρη φέτος και τους άλλους 4 μεγάλους είναι σίγουροι ότι ο Άρης θα είναι πέμπτος…αγωνιστικά ή επειδή είναι δέκατο πέμπτος εξωαγωνιστικά έρχεται η ισορροπία;

Ο Άρης έχει στερηθεί μίνιμουμ 4 βαθμούς τις 5 πρώτες αγωνιστικές και την επόμενη Κυριακή στην Τούμπα θα έπρεπε να έχουμε ντέρμπι κορυφής. Θα τα πούμε και για αυτό το παιχνίδι αφού περάσει και το κύπελλο που πρέπει η ομάδα του Μάντζιου να είναι σοβαρή και να τελειώνει χωρίς προβλήματα και με ροτέισον το ματς με τον Εθνικό.

Τι μας έδειξε το παιχνίδι χθες; Ότι οι ίδιοι παίκτες εφόσον μπουν με την σωστή νοοτροπία στο ματς, τρέχουν, πιέζουν, είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι μπορούν να κερδίσουν τον οποιοδήποτε αντίπαλο.

Ο Μάνου Γκαρθία έκανε όργια, ενώ με τον ΟΦΗ είχε 17 λάθος μεταβιβάσεις. Ο Βέλεθ ξεκάθαρα αξίζει να είναι ο βασικός στόπερ δίπλα στον Μπράμπετς που επιτέλους επανήλθε στις μεγάλες εμφανίσεις. Δείτε τον Μπράμπετς στο 3-1 του ΟΦΗ και πως κόβει χθες το σουτ του Ελ Κααμπί στο 70. Ο Μάγιο σας είχα σημειώσει εξ αρχής ότι είναι μία κλάση πάνω από Οντουμπάγιο. Το θέμα λοιπόν ξεκάθαρα δεν είναι ο Μάντζιος που και δουλεύει πάρα πολύ και όσοι ήταν στην προπόνηση της Παρασκευής είδαν την φάση του πρώτου γκολ να δουλεύεται με τον ίδιο τρόπο και τον Ντιαντί, αλλά και τον Σίστο να σερβίρουν στον χαφ που θα πατούσε περιοχή.

Το θέμα στον Άρη-όπως και τα προηγούμενα χρόνια με τις λάτιν ομάδες- είναι η νοοτροπία και να αντιληφθούν οι παίκτες ότι σε κάθε παιχνίδι πρέπει να τρέχουν όπως χθες, να πιέζουν όπως χθες, να προσπαθούν όπως χθες. Γιατί όσοι άσκησαν κριτική στον Μανού για το Ηράκλειο, χθες δικαιώθηκαν απόλυτα. Όσοι έλεγαν για τον Μάντζιο και φέρε Ισπανό προπονητή εκτέθηκαν. Εκτός αν ο Άκης habla Espanol. Ξεκάθαρα η διαφορά ήταν πως μπήκε στο ματς ένας τόσο ταλαντούχος παίκτης όπως ο Μανού. Γιατί είδαμε ότι και να πιέσει μπορεί και να μαρκάρει μπορεί και να κλέβει μπάλες μπορεί, όπως και ο Σιφουέντες μια χαρά μπορεί να εξυπηρετήσει το 6 με τρεξίματα, όπως και ο Μόντσου μια χαρά μπορεί να κλέβει μπάλες. ΑΡΚΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ!

Ο Άρης μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό ΜΟΝΟ ΑΝ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ του στα παιχνίδια με τις θεωρητικά μικρότερες ομάδες είναι ίδια με τα όσα δείχνει κόντρα στους μεγάλους. Και προφανώς είναι θέμα προπονητή, είναι θέμα διοίκησης, είναι θέμα όλων να «ξυπνάνε» αυτή τη νοοτροπία στους παίκτες.

Αυτά έλεγε πάνω από 2 ώρες ο Καρυπίδης σε Μανού, Μάγιο, Μορόν, Σιφουέντες, Μόντσου και άλλους παίκτες στο ξενοδοχείο της ομάδας την Παρασκευή, αλλά πρέπει να τους τα ξαναπούν και πριν τον Εθνικό και πριν τον ΠΑΟΚ και πριν την Λαμία και πριν την Καλλιθέα. Κάθε φορά, σε κάθε ματς. Ταλέντο υπάρχει, τεράστια αναβάθμιση υπάρχει σε πολλές θέσεις- και πιστεύω θα υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη με την έλευση του Κουάισον-το θέμα είναι ότι έβγαλαν χθες οι παίκτες να το βγάζουν σε κάθε ματς. Κάνε πρωταθλητισμό αγωνιστικά μέσα στο γήπεδο γιατί έδειξες ότι μπορείς και όλα θα πάρουν τον δρόμο τους…

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!