Αλόνσο: «Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω παίκτες που είναι αφοσιωμένοι στην ομάδα»

Βασίλης Μπαλατσός
Alonso

bet365

Οι δηλώσεις του προπονητή του Παναθηναϊκού, Ντιέγκο Αλόνσο, στην κάμερα της Cosmote TV μετά τη νίκη επί του Πανσερραϊκού στο ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να δυσκολεύτηκε κόντρα στον σκληροτράχηλο Πανσερραϊκό, όμως με δυο γκολ του λυτρωτή Τζούρισιτς κατάφερε να πάρει τη νίκη στο Ολυμπιακό Στάδιο με 3-1. Ο τεχνικός του Τριφυλλιού, Ντιέγκο Αλόνσο, μίλησε στην κάμερα της Cosmote TV μετά την επικράτηση κόντρα στα Λιοντάρια και ανέφερε πως η ομάδα του έγινε πιο επιθετική στο δεύτερο μέρος, ενώ εξέφρασε τη χαρά του που έχει στο ρόστερ τους παίκτες όπως ο Σέρβος που είναι αφοσιωμένοι στην ομάδα.

«Κάναμε έναν καλύτερο αγώνα. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους κάναμε λάθος και δεχτήκαμε γκολ, όμως η ομάδα έλεγξε πολύ καλύτερα το παιχνίδι. Παίξαμε καλύτερα, δημιουργήσαμε καταστάσεις και αυτό που μας έλειψε είναι πως δεν ήμασταν αρκετά επιθετικοί για να τελειώσουμε τις φάσεις. Στο δεύτερο μέρος γίναμε πιο επιθετικοί, τελειώσαμε τις φάσεις και βρήκαμε τα δυο γκολ.

Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω σημαντικούς παίκτες που είναι αφοσιωμένοι στην ομάδα και δίνουν τα πάντα για την ομάδα», ανέφερε ο Ουρουγουανός τεχνικός.

Στη συνέχεια είπε στη συνέντευξη Τύπου:

Τη διαφορά ανάμεσα στα 2 ημίχρονα: «Καταρχάς παιχνίδι με παιχνίδι η ομάδα βελτιώνεται. Απέναντι στον ΠΑΟΚ δώσαμε μια καλή ομάδα. Θεωρώ ότι και σήμερα το επαναλάβαμε. Είναι σαφές ότι παίξαμε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο απ' ότι στο πρώτο και ουσιαστικά οι κινήσεις ήταν δύο και πολύ σαφείς. Η πρώτη ήταν να βρισκόμαστε πιο κοντά κατά την διάρκεια της επίθεσης, διότι θα μπορούσαμε έτσι και να ανακτούμε την μπάλα πιο εύκολα και κατά την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου αυτό δεν ήταν σαφές. Αυτό μας δημιούργησε την δυνατότητα να παίρνουμε την μπάλα πιο γρήγορα και να είμαστε κοντά στην αντίπαλη εστία. Το δεύτερο είναι ότι ήμασταν πολύ πιο επιθετικοί στις επιθέσεις μας.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου είχαμε πολλές φάσεις που βρεθήκαμε κοντά στην αντίπαλη εστία, αλλά μας έλειψε η επιθετικότητα και οι κάθετες μπαλιές. Αυτό είναι που βελτιώσαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Είχαμε τον ίδιο έλεγχο αλλά ήμασταν πιο επιθετικοί στην επίθεση και πιο αποτελεσματικοί στην άμυνα. Θεωρώ ότι αρχίσαμε καλά το πρώτο ημίχρονο, αλλά όταν δεχτήκαμε το γκολ τα πράγματα έγιναν πιο συγκεχυμένα. Όμως, με τον χρόνο η ομάδα ανέκτησε τον έλεγχο και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο άρχισε να κάνει αυτά που έπρεπε.

Για την δεύτερη ερώτηση, το να νικάς δεν είναι το πιο σημαντικό. Είναι το μοναδικό που πρέπει να κάνεις! Υπάρχει μόνο ένα πράγμα πιο σημαντικό από το να κερδίζεις. Να προετοιμάζεσαι για τη νίκη σου. Όταν κάποιος προετοιμάζεται, ξέρει γιατί νικάει. Ήδη εμείς γνωρίζουμε ποιος είναι ο δρόμος μας».

Το εάν βγάζει άγχος η ομάδα: «Δουλέψαμε με πολλή ηρεμία. Αυτή ήταν η δεύτερη εβδομάδα που μπορούσαμε να δουλέψουμε προετοιμάζοντας ένα ματς Πρωταθλήματος, έχοντας στην διάθεσή μας 5 ημέρες προπόνησης. Δουλέψαμε με πολλή σοβαρότητα και εμπιστοσύνη. Πρέπει να συνεχίσουμε να δίνουμε στους παίκτες εμπιστοσύνη κι αυτοπεποίθηση ώστε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σαν ομάδα».

Τον βαθμό ετοιμότητας: «Πολύ καλή ερώτηση. Θεωρώ ότι είμαστε ακόμα μακριά από αυτό που μπορούμε να καταφέρουμε. Μπορούμε να είμαστε ακόμα καλύτερη ομάδα. Το πότε; Όταν θα έχουμε περισσότερο χρόνο δουλειάς με όλη την ομάδα. Αυτή ήταν η πρώτη εβδομάδα που μπορέσαμε να δουλέψουμε με όλη την ομάδα. Οι περισσότεροι από εσάς ήσασταν στην διάρκεια της προετοιμασίας. Η ομάδα που έπαιξε σήμερα, δεν είχε καμία σχέση με εκείνη που ήταν στην διάρκεια της προετοιμασίας. Εγώ δεν μπορώ να ζητήσω υπομονή από κανέναν. Εγώ προσωπικά όμως, πρέπει να την έχω! Και πρέπει να δουλέψω ώστε καθημερινά η ομάδα να βελτιώνεται».

Τους διαφορετικούς ρόλους του Μλαντένοβιτς και εάν θα τον δει ο κόσμος και σε άλλη θέση: «Ακριβώς! Δουλεύουμε για να μπορέσουμε να είμαστε κάθε φορά και καλύτεροι. Άρα, ο συγκεκριμένος είναι ένας παίκτης πολυσχιδής, άρα μερικές φορές τον χρειαζόμαστε στο κέντρο, άλλες πίσω, άλλες προωθημένο. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Αράο. Ορισμένες φορές τον χρειαζόμαστε στο κέντρο και άλλες στα μετόπισθεν. Και τον Μπακασέτα ορισμένες φορές τον θέλουμε ψηλά και άλλες πιο πίσω. Τον Τετέ, άλλες φορές τον θέλουμε πιο μέσα, άλλες πιο έξω. Περνώντας ο χρόνος, θα είμαστε καλύτεροι γιατί θα μπορούμε να αναγνωρίσουμε το πού ακριβώς μπορεί να παίξει κάθε παίκτης».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα