Παναθηναϊκός: Με αγάπη... Φίλιπ Τζούρισιτς!

Παναθηναϊκός: Με αγάπη... Φίλιπ Τζούρισιτς!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Με αγάπη... Φίλιπ Τζούρισιτς!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την υπογραφή του Σέρβου εξτρέμ στη νίκη του Παναθηναϊκού, τα όσα έδειξε να βελτιώνει η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο αλλά και για εκείνα που χρειάζονται άμεση πρόοδο.

Ο Παναθηναϊκός έκανε το αυτονόητο. Νίκησε τον Πανσερραϊκό, έβαλε στο σακούλι τρεις βαθμούς, μείωσε την διαφορά από τον Ολυμπιακό(έναν εκ των τριών πρωτοπόρων της προηγούμενης αγωνιστικής) και έφτιαξε το κέφι, την ψυχολογία, την αυτοπεποίθησή του ενόψει του ντέρμπι που ακολουθεί με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αγχώθηκε βέβαια, το έφτασε κι αυτό το παιχνίδι στη... κόψη του ξυραφιού στο άδειο ΟΑΚΑ αλλά στο φινάλε μίλησε η ποιότητα, η κλάση του Φίλιπ Τζούρισιτς. Το αποψινό ''τρίποντο'' έχει την υπογραφή του.

Μπήκε από τον πάγκο και με δύο υπέροχα τελειώματα έκανε την διαφορά. Το πρώτο με το αριστερό, σαν χάδι στη μπάλα. Το δεύτερο... βολίδα! Θύμισε και λίγο τον Έντρικ της Ρεάλ, ο οποίος στο παιχνίδι με την Στουτγκάρδη δεν την ''έσπασε'' ούτε δεξιά, ούτε και αριστερά στη κόντρα επίθεση, αποφασίζοντας να το ''μπουμπουνήσει'' από απόσταση και δικαιώθηκε!

Για να το... ελαφρύνουμε και λίγο με δόση πραγματικότητας, η εκτέλεση του Φιλίππου ήταν πολύ πιο ποιοτική. Άπιαστη! Η είσοδος του διεθνούς άσου έδωσε τις λύσεις στον Παναθηναϊκό και οδήγησε σε happy end μία αναμέτρηση που έχει διάφορα συμπεράσματα. Θετικά και αρνητικά. Στα θετικά το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός έβαλε την μπάλα κάτω, κυκλοφόρησε με υπομονή, με κάθετο ποδόσφαιρο, αλλάζοντας τον τρόπο ''χτισίματος'' των επιθέσεων, με ζητούμενο τις κοντινές πάσες και τις συνεργασίες και το πέρασμα της μπάλας από τον άξονα.

Το-τόσο- άμεσο ποδόσφαιρο δεν εμφανίστηκε καθόλου, το πρώτο γκολ έρχεται από μια ωραία συνεργασία, όπως κι άλλες στιγμές. Ακόμη ένα θετικό το πως ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε το πρόβλημα ''έντεκα παίκτες στο μισό γήπεδο'' που του έβαλε ο Πανσερραϊκός στο δεύτερο μέρος. Υπομονή. Πλάνο. Συνεργασίες. Κυρίως από τον άξονα. Όχι τυφλά γεμίσματα, όχι... τρέλες, όχι κινήσεις που έδειχναν φόβο και τρόμο για την γκέλα που ''μύριζε''. Η λύση ήρθε στο 81' και μετά στο 89'. Στα συν προφανώς και η εμφάνιση του Αζεντίν Ουναϊ. Ο Μαροκινός ανέβασε επίπεδο την μεσαία γραμμή του Τριφυλλιού. Με την γρήγορη σκέψη, τα γρήγορα πόδια, τις ποιοτικές του μεταβιβάσεις, τις ατομικές του ενέργειες, τα πατήματα στην αντίπαλη περιοχή. Πολύ καλό το πρώτο δείγμα στη βασική ενδεκάδα από τον Μαροκινό άσο. Πάμε τώρα και στα αρνητικά. Οι αμυντικές μεταβάσεις του Παναθηναϊκού ήταν και πάλι προβληματικές όταν είναι τοποθετημένος ψηλά στο γήπεδο.

Είναι άλλο να χάνεις την μπάλα στη Τούμπα και να είσαι σε χαμηλά μέτρα και άλλο η συνθήκη η αποψινή, έχοντας όλους τους παίκτες πάνω από την μεσαία γραμμή. Οι ''πράσινοι'' έδωσαν και απόψε πάρα πολλούς χώρους, είχαν κάκιστες συντονισμένες αμυντικές κινήσεις και στο πρώτο ημίωρο κάθε transition του αντιπάλου... μύριζε φάση! Ο Πανσερραϊκός σκόραρε από μια τέτοια κατάσταση και έφτιαξε ακόμη 3-4 καλές στιγμές.

Συμπερασματικά, ο Ντιέγκο Αλόνσο παρουσίασε απόψε έναν πιο ορθολογικό Παναθηναϊκό με την μπάλα στα πόδια, ένα σύνολο που έβγαλε συνεργασίες και κάθετο ποδόσφαιρο αλλά και μια ομάδα που θέλει πολύ μεγάλη δουλειά στο ανασταλτικό κομμάτι και ειδικά, επαναλαμβάνουμε, στις μεταβάσεις. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, όμως, πως ήταν η πρώτη εβδομάδα, αυτή που πέρασε, που ο προπονητής δούλεψε με το σύνολο που διαμορφώθηκε αυτό το καλοκαίρι. Υπό αυτό το πρίσμα, ειδικά στο κομμάτι το επιθετικό, ο Παναθηναϊκός έκανε ένα βήμα μπροστά.

Βέβαια, όπως και ο ίδιος ο Ουρουγουανός παραδέχθηκε, ο Παναθηναϊκός, ο δικός του, έχει ακόμη πολύ δρόμο για να φτάσει στο επίπεδο που αυτός θέλει αλλά και στο επίπεδο που η ατομική ποιότητα του ρόστερ προστάζει...

Υ.Γ1: Είναι πραγματικά να απορείς το πως και το γιατί ο Ευαγγέλου πήρε πίσω το πέναλτι στον Βαγιαννίδη. Σε ένα πρωτάθλημα που δίνονται τα πέναλτι για... πλάκα, με επαφές από αυτές που λέμε ''τηλεοπτικές'', μια γροθιά στο πρόσωπο έγινε κανονικό παίξιμο. Στη πρώτη αγωνιστική ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε με αντικανονικό γκολ. Απόψε δεν δίνεται πέναλτι ''μαρς'' στο φινάλε του ημιχρόνου και με το σκορ στο 1-1. Δηλαδή τι θα γίνει όταν φτάσουμε στα play offs;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.