Μία συνύπαρξη που άφησε υποσχέσεις στον Παναθηναϊκό

Μία συνύπαρξη που άφησε υποσχέσεις στον Παναθηναϊκό

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Μία συνύπαρξη που άφησε υποσχέσεις στον Παναθηναϊκό

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την κοινή παρουσία του Τετέ και του Ουναΐ στη δεξιά πλευρά του Παναθηναϊκού.

H απόδοση του Αζεντίν Ουναϊ στο ενδεκαδάτο ντεμπούτο του κόντρα στον Πανσερραϊκό ήταν ένα από τα ευχάριστα μαντάτα που έφερε για τον Παναθηναϊκό η αναμέτρηση της Κυριακής. Ο Μαροκινός μέσος, έχοντας ελάχιστες προπονήσεις μαζί με το υπόλοιπο σύνολο, κατάφερε να κάνει τα πάντα στη μεσαία γραμμή. Να δημιουργήσει, να ντριμπλάρει, να εκτελέσει, να απειλήσει την αντίπαλη εστία, να κλέψει μπάλες, να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τις κινήσεις της ομάδας στο μεσαίο και το επιθετικό τρίτο του αγωνιστικού χώρου.

Η παρουσία του Αφρικανού άσου, όμως, δημιούργησε και ακόμη μία συνθήκη που άφησε υποσχέσεις και γέννησε προσδοκίες για την συνέχεια.

Αναφερόμαστε στην συνύπαρξη του Ουναϊ με τον Τετέ στη δεξιά πλευρά των «πρασίνων» και το πρώτο πολύ καλό δείγμα της μεταξύ τους συνεργασίας. Ο Ντιέγκο Αλόνσο χρησιμοποίησε τον δανεικό από την Μαρσέιγ ποδοσφαιριστή σε ρόλο δεξιού εσωτερικού μέσου ενώ ο Βραζιλιάνος ήταν στο δεξί «φτερό». Το «τρίγωνο» συμπλήρωνε ο Γιώργος Βαγιαννίδης ως δεξιός μπακ.

Ο Ουναϊ με τον Τετέ συνεργάστηκαν αρκετές φορές και μάλιστα η μεταξύ τους «σύνδεση» ήταν η δεύτερη πιο συχνή για το Τριφύλλι πάνω στο χορτάρι. Ο Μαροκινός πάσαρε 17 φορές προς τον Βραζιλιάνο και εκείνος 19 προς τον συμπαίκτη του, έχοντας καλά επίπεδα επικοινωνίας και «χημείας» για το λίγο διάστημα που γνωρίζονται ποδοσφαιρικά.

φφφ

Ο Ουναϊ με το 8 και ο Τετέ με το 10

Με τους δύο αυτούς σούπερ ποιοτικούς παίκτες στην ενδεκάδα, ο Παναθηναϊκός στo δεξί εσωτερικό «κανάλι» διαθέτει ποιότητα με την μπάλα στα πόδια, το απρόβλεπτο στις ενέργειες, ταχύτητα στη σκέψη και στα πόδια, με τον Αλόνσο να ποντάρει πολλά σε αυτούς τους δύο, οι οποίοι μπορούν με αποτελεσματικότητα να υπηρετήσουν την αλλαγή θέσεων κατά την διάρκεια μίας επίθεσης(rotation), ώστε ανάλογα με τον αντίπαλο και την στόχευση, να δίνουν πράγματα από διαφορετικά σημεία του χώρου.

Φυσικά για την εύρυθμη λειτουργία ολόκληρης της πλευράς θα χρειαστεί να «δέσουν», πρώτα μεταξύ τους και έπειτα όλοι μαζί ως τριάδα με τον δεξιό μπακ που θα δίνει το απαιτούμενο «πλάτος», είτε αυτός θα είναι ο επιθετικογενής Γιώργος Βαγιαννίδης είτε ένας εκ των Μπάλντοκ, Κώτσιρα που τους χαρακτηρίζει η ισορροπία.

Από κει και πέρα, είναι ζωτικής σημασίας για τον προπονητή και το σύνολο, να αρχίζουν να δημιουργούνται ομαδικοί «δεσμοί», συνοχή και αυτοματισμοί μεταξύ των ποδοσφαιριστών. Μόλις στην επανέναρξη του πρωταθλήματος και το ντέρμπι της Τούμπας ο Αλόνσο είχε την ευκαιρία να ξεκινά να δημιουργεί έναν βασικό «κορμό».

Για αυτό και έκανε μόλις μια αλλαγή ανάμεσα στις αναμετρήσεις με ΠΑΟΚ και Πανσερραϊκό(Ουναϊ αντί Μαξίμοβιτς), για αυτό και ενόψει ΑΕΚ αναμένεται να κάνει το... πολύ μία αλλαγή, πηγαίνοντας το rotation για την πρεμιέρα του Conference League την ερχόμενη Πέμπτη στη Μπάνια Λούκα κόντρα στην Μπόρατς.

Όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα η δεκάδα με Ντραγκόφκσι, Μλαντένοβιτς, Βαγιαννίδη, Γεντβάι, Ίνγκασον, Αράο, Ουναϊ, Τετέ, Πελίστρι, Ιωαννίδη, πολύ δύσκολα θα «σπάσει» σε κάποιο από τα επερχόμενα ντέρμπι. Η μία θέση που αφήσαμε κενή στη μεσαία γραμμή θα «παίζεται» ανάλογα τον αντίπαλο και τις ανάγκες του παιχνιδιού.

Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά και πιο ρευστά αν ο Μαξ ήταν σε καλή κατάσταση ή αν ο Μπάλντοκ δεν είχε ταλαιπωρηθεί και δεν είχε μείνει πίσω από το καλοκαίρι, ώστε να είναι πιθανές οι αλλαγές στα άκρα της άμυνας, με δύο παίκτες που αποκτήθηκαν για να είναι βασικοί, ήρθαν για να συντελεστεί αναβάθμιση αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν βοηθήσει τον Παναθηναϊκό.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.