Stoiximan Superleague: Ο Ιωαννίδης έγινε ο πιο ακριβός ποδοσφαιριστής του πρωταθλήματος, «πράσινη» η πρώτη δεκάδα

Ο Ιωαννίδης έγινε ο πιο ακριβός ποδοσφαιριστής του πρωταθλήματος, «ασπρόμαυρη» η πρώτη δεκάδα

bet365

Το Transfermarkt δημοσίευσε την ανανεωμένη λίστα με τους παίκτες με την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στο ελληνικό πρωτάθλημα και στην κορυφή είχαμε αλλαγή σκυτάλης. Ποια η κατάσταση στην πρώτη δεκάδα;

Η ανανεωμένη λίστα του Transfermarkt με τις χρηματιστηριακές αξίες των ποδοσφαιριστών του ελληνικού πρωταθλήματος είναι γεγονός και υπάρχει μία μεγάλη αλλαγή στην κορυφή της συγκεκριμένης λίστας.

Αυτή δεν ανήκει πλέον στον Γιάννη Κωνσταντέλια, αφού ο επιθετικός μέσος του ΠΑΟΚ έχασε την θέση του από τον Φώτη Ιωαννίδη. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού τόσο με την απόδοσή του στα ευρωπαϊκά ματς όσο και με την σωρεία προσφορών που υπήρξαν για κείνον κατόρθωσε να αυξήσει την αξία του κατά 5 εκατ. ευρώ φτάνοντας τα 18 εκατ. ευρώ κι υπερκέρασε έτσι την διαφορά που είχε με τον νεαρό παίκτη του «δικεφάλου του βορρά», παρ' ότι κι εκείνος βελτίωσε την δική του αξία κατά 2 εκατ. ευρώ κι έφτασε τα 17 εκατ. ευρώ.

Στην τρίτη θέση έμεινε μόνος του Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος ανέβηκε μεν στα 15 εκατ. ευρώ, όμως η αύξηση αυτή της τάξης του 15,4% δεν μπόρεσε να τον βοηθήσει να μην αφήσει την «ψαλίδα» να ανοίξει από τους άλλους δύο.

Στην πρώτη πεντάδα βρέθηκαν ακόμη δύο παίκτες του Ολυμπιακού, οι Κάρμο (12 εκατ. ευρώ) και Έσε (12 εκατ. ευρώ). Από κει και πέρα την δεκάδα έκλεισαν οι Ουναΐ (12 εκατ. ευρώ), Τετέ (10 εκατ. ευρώ), Τσάλοφ (10 εκατ. ευρώ), Πελίστρι (10 εκατ. ευρώ) και Μαρσιάλ (9 εκατ. ευρώ).

Την μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση μεταξύ αυτών των παικτών παρουσίασε ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Ντόμινικ Κοτάρσκι, που βρίσκεται στην 14η θέση της λίστας, ο οποίος τόσο λόγω της εξαιρετικής του απόδοσης όσο και του ενδιαφέροντος που υπήρξε το καλοκαίρι για κείνον ανέβηκε η αξία του κατά 40%, με την αξία του να εκτοξεύεται από τα 5 στα 7 εκατ. και να ξεπερνά οριακά τον Ιωαννίδη που έφτασε το 38,5%.

Στην πρώτη αυτή δεκάδα υπήρξε απόλυτα κυριαρχία του Παναθηναϊκού, αφού οι «πράσινοι» έχουν τέσσερις παίκτες (Ιωαννίδης, Ουναΐ, Τετέ, Πελίστρι), με τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ να έχουν από δύο (Κωνσταντέλιας, Τσάλοφ - Κάρμο, Έσε - Γκαρσία, Μαρσιάλ).

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα