ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οι «μάχες» Αλμέιδα – Αλόνσο δείχνουν… ισοπαλία!

Γιάννης Σαπουντζάκης
almalon

bet365

Με αφορμή το ντέρμπι της Κυριακής ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, το Gazzetta θυμίζει τις προηγούμενες κόντρες του Ματίας Αλμέιδα με τον Ντιέγκο Αλόνσο.

Ματίας Αλμέιδα και Ντιέγκο Αλόνσο. Δύο προπονητές με κάμποσα κοινά χαρακτηριστικά. Αμφότεροι Λατινοαμερικάνοι, ο ένας από την Αργεντινή, ο άλλος από την Ουρουγουάη.

Έχουν γεννηθεί με λίγους, μόνο, μήνες διαφορά. Δεκέμβρη του 1973 ο Ματίας Αλμέιδα, Απρίλιο του 1975 ο Ντιέγκο Αλόνσο.

Οι δύο «στρατηγοί» του μεγάλου ντέρμπι της Κυριακής ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό δεν θα τεθούν για πρώτη φορά αντιμέτωποι στο ματς της «OPAP Arena».

Τι, όμως, μπορεί να συνδέει τους δύο προπονητές; Το κοινό τους παρελθόν στα γήπεδα του Μεξικού, την περίοδο που ο νυν τεχνικός των κιτρινόμαυρων καθόταν στον πάγκο της Τσίβας και εκείνος των πράσινων στον πάγκο της Πατσούκα.

Προσλήφθηκαν με διαφορά ενός, περίπου, εξαμήνου, ενώ και για τους δύο αυτή ήταν η πρώτη τους προσπάθεια στο Μεξικό. Πρώτος έκανε το βήμα ο Αλόνσο τον Δεκέμβρη του 2014, για να ακολουθήσει ο Αλμέιδα τον Σεπτέμβριο του 2015.

Έμελλε και οι δύο να γράψουν το όνομά τους στην ιστορία των συλλόγων που ανέλαβαν, αφού ο νυν τεχνικός του Παναθηναϊκού έκατσε στον πάγκο της Πατσούκα 173 φορές, ενώ ο νυν προπονητής της ΑΕΚ, 147 σε αυτόν της Τσίβας. Για την ιστορία, ο Αλόνσο συνέχισε στο Μεξικό και στην Μοντερέι, την οποία και καθοδήγησε σε 72 αναμετρήσεις.

Αλμέιδα - Αλόνσο: Προϊστορία... φουλ της ισοπαλίας!

Συνολικά οι δυο τους τέθηκαν αντιμέτωποι έξι φορές και είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως στα αποτελέσματα των αναμετρήσεων αυτών, υπάρχει ισορροπία. Συγκεκριμένα, τέσσερα ματς έληξαν ισόπαλα, ενώ από μία νίκη μετρά ο κάθε ένας από τους δύο τεχνικούς.

Πάντως, η πρώτη φορά που Αλμέιδα και Αλόνσο διασταύρωσαν τα ξίφη τους, ήταν άκρως εντυπωσιακή. Στις 2 Νοεμβρίου του 2015, Τσίβας και Πατσούκα αναδείχθηκαν ισόπαλες στην έδρα της πρώτης με το χορταστικό 4-4. Σε εκείνο το ματς, οι γηπεδούχοι είχαν πάει στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα προηγούμενοι με 3-1, όμως οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν στην επανάληψη.

Στις 24 Οκτωβρίου του 2016 ο Ντιέγκο Αλόνσο ήταν αυτός που πρώτος πανηγύρισε απέναντι στον προπονητή της ΑΕΚ, όταν η ομάδα του επικράτησε με 2-1 στη Γουαδαλαχάρα.

Ο Ματίας Αλμέιδα δεν άργησε να… πάρει το αίμα του πίσω και στις 10 Σεπτεμβρίου του 2017 η Τσίβας νίκησε στην έδρα της Πατσούκα με 3-1. Η τελευταία, ως και σήμερα, μονομαχία των δύο Λατινοαμερικάνων, ήταν στις 18 Φεβρουαρίου του 2018 με το τελικό 1-1 στην έδρα της Τσίβας να σφραγίζει τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Ο ένας στην Ανατολή, ο άλλος στη Δύση!

Η κοινή πορεία των Αλμέιδα και Αλόνσο, πάντως, δεν περιορίστηκε στην περιπέτειά τους στο Μεξικό. Οι δύο προπονητές είχαν κοινό διάστημα παραμονής στις ΗΠΑ και στο MLS.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας του με την Τσίβας, ο νυν τεχνικός της ΑΕΚ ανέλαβε την San Jose Earthquakes, στον πάγκο της οποίας έκατσε σε 103 παιχνίδια, από τον Ιανουάριο του 2019 ως τον Απρίλιο του 2022.

Από την άλλη, ο νυν τεχνικός του τριφυλλιού, μετά το πέρασμά του από την Μοντερέι ανέλαβε την Ίντερ Μαϊάμι από τον Δεκέμβριο του 2019 ως και τον Ιανουάριο του 2021.

Στο κοινό τους διάστημα, ωστόσο, δεν είχαν την ευκαιρία να τεθούν αντιμέτωποι. Όσο για τον λόγο; Ότι η ομάδα του Αλμέιδα συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Δυτικής Περιφέρειας και εκείνη του Αλόνσο σε αυτό της Ανατολικής Περιφέρειας.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα