ΑΕΚ: Οι θέσεις που διεκδικούνται για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

ΑΕΚ: Οι θέσεις που διεκδικούνται για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Δημήτρης Βέργος
Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα

bet365

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής και πίσω από τον φορ είναι κυρίως οι θέσεις που «παίζονται» στην ΑΕΚ ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, με τις επιστροφές να δίνουν μεγαλύτερη ευελιξία στον Ματίας Αλμέιδα.

Ο Ματίας Αλμέιδα είχε χθες τρεις επιστροφές στην προετοιμασία της ΑΕΚ για το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό καθώς οι Λαμέλα, Άμραμπατ και Ρότα προπονήθηκαν κανονικά και αυτό που αναμένεται με ενδιαφέρον είναι οι τελικές επιλογές στα πλάνα του. Στις απουσίες των Λιβάι Γκαρσία, Γκατσίνοβιτς και Οντουμπάτζο προστέθηκε αυτή του Μουκουντί, ωστόσο τη δεδομένη στιγμή οι παίκτες που επανήλθαν σίγουρα δίνουν μια μεγαλύτερη ευελιξία κινήσεων στον «Πελάδο».

Για παράδειγμα η επιστροφή του Ρότα στο δεξί άκρο της άμυνας δεν θα αναγκάσει τον Αργεντινό κόουτς να επιλέξει ξανά εκεί τον Πινέδα όπως στο ματς με την Athens Kallithea καθώς ο Έλληνας μπακ θα επανέλθει στο αρχικό σχήμα. Αριστερά υπάρχει και η επιλογή του Χατζισαφί που διαθέτει εμπειρία από τέτοια παιχνίδια, όμως το προβάδισμα λόγω ρυθμού το έχει ο Πήλιος, στο τέρμα ο Στρακόσα και στο κέντρο της άμυνας ο Κάλενς αναμένεται να τοποθετηθεί μαζί με τον Βίντα.

@aekfc It was a sunny day today ☀️ #aekfc #aekfcseason2024_2025 #fy #fyp ♬ in ha mood ice spice(1420464) - Burning Man

Οι θέσεις που διεκδικούνται είναι κυρίως στον άξονα της μεσαίας γραμμής και πίσω από την κορυφή της επίθεσης. Ο Αλμέιδα θα επιλέξει σχηματισμό με δύο «εξάρια» όπως το κάνει συνήθως στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην OPAP Arena ή θα πάει με ένα «εξάρι» και ένα «οκτάρι»; Στην πρώτη περίπτωση, σε δίδυμο Σιμάνσκι με Γιόνσον, ο Πινέδα θα πρέπει μετακινηθεί σε άλλη θέση, δηλαδή ή αριστερά ή πίσω από τον επιθετικό, διαφορετικά ο Μεξικανός χαφ μαζί με έναν εκ των Σιμάνσκι ή Γιόνσον θα είναι στο κέντρο, με Κοϊτά και Ελίασον στα πλάγια.

Στην κορυφή προφανώς θα είναι ο Πιερό και το άλλο ερωτηματικό, όπως είπαμε, έχει να κάνει με την τελική επιλογή για τη θέση πίσω από τον φορ. Ο Λαμέλα είναι ξανά διαθέσιμος, όμως είχε χάσει τις προπονήσεις του προηγούμενο διαστήματος. Ο Λιούμπισιτς που έμεινε για λόγους διαχείρισης εκτός από το τελευταίο ματς θα υπολογίζεται ξανά και ως τώρα έχει ξεκινήσει αρκετές φορές εκεί, ενώ υπάρχουν επίσης ο Τσούμπερ, ο Περέιρα και ο Μάνταλος για τη συγκεκριμένη θέση, για την οποία φαίνεται πως θα γίνεται «μάχη» κατά τη διάρκεια της σεζόν λόγω των πολλών διαθέσιμων επιλογών.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα