Γιαζίτσι: Έτσι έγινε η ακριβότερη πώληση στην ιστορία της Τράμπζονσπορ

Γιαζίτσι: Έτσι έγινε η ακριβότερη πώληση στην ιστορία της Τράμπζονσπορ

yazici

bet365

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να «κλείσει» τον Γιουσούφ Γιαζίτσι στην Ελλάδα για τον οποίο η Λιλ είχε δαπανήσει πριν από μερικά χρόνια το ποσό των 18 εκατομμυρίων ευρώ, «υπογράφοντας» την ακριβότερη πώληση στην ιστορία της Τράμπζονσπορ.

Έτοιμος να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του Γιουσούφ Γιαζίτσι είναι ο Ολυμπιακός. Την ώρα που η υπόθεση του Αντάμ Ουνάς «χάλασε», οι «ερυθρόλευκοι» κινήθηκαν άμεσα και προχώρησαν τις διαπραγματεύσεις με τον 27χρονο μεσοεπιθετικό που έμεινε ελεύθερος από τη Λιλ και όλα δείχνουν πως το συγκεκριμένο story θα έχει happy ending.

Ο 27χρονος Τούρκος επιθετικός μέσος ολοκλήρωσε την συνεργασία του με την Λιλ το φετινό καλοκαίρι και αναζητούσε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, ψάχνοντας κάτι καλό στην ευρωπαϊκή αγορά και αποκλείοντας την επιστροφή της πατρίδας του, παρά τις οχλήσεις που είχε από τις μεγάλες ομάδες αυτής.

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που προέρχεται από τις ακαδημίες της Τράμπζονσπορ την οποία μάλιστα μπόρεσε να... βοηθήσει οικονομικά πριν από μερικά χρόνια, καθώς μέχρι και σήμερα παραμένει η ακριβότερη πώληση ποδοσφαιριστή στην ιστορία του συλλόγου από την Τραπεζούντα.

Οι δύο φοβερές χρονιές του Γιαζίτσι που έφεραν το ιστορικό deal των 18 εκατομμυρίων

Ο Γιουσούφ Γιαζίτσι αποτελεί γέννημα θρέμμα της Τράμπζονσπορ. Στην ομάδα της Τραπεζούντας είχαν μεγάλες βλέψεις από το ξεκίνημα της καριέρας του, όταν ο Γιαζίτσι ξεκίνησε να αγωνίζεται με τα μικρά ηλικιακά γκρουπ του συλλόγου. Το μεγάλο «μπαμ» έγινε τη σεζόν 2017/18, όταν ακόμα στα 20 του χρόνια, ο Γιαζίτσι πήρε... σπίτι του τη φανέλα του βασικού.

Έκανε μια εκπληκτική σεζόν την οποία και ολοκλήρωσε με τρομερά νούμερα. Σε 35 συμμετοχές, ο Γιαζίτσι μέτρησε 10 γκολ και 5 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, όντας ένας εκ των πιο πολύτιμων ποδοσφαιριστών της Τράμπζονσπορ. Ανάλογο ρόλο είχε και την αμέσως επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ο Τούρκος μεσοεπιθετικός ανέλαβε πιο κομβικό ρόλο στην ανάπτυξη της Τράμπζονσπορ και έδωσε περισσότερη έμφαση στην οργάνωση της ομάδας του στον άξονα, ολοκληρώνοντας τη σεζόν 2018/19 με 4 γκολ και 3 ασίστ σε 34 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Οι back to back μεγάλες χρονιές του Γιαζίτσι έφεραν αναμενόμενα ενδιαφέρον από το εξωτερικό. Η Λιλ ήταν εκείνη που έδειξε πιο «ζεστή» και το απέδειξε και στην πράξη, καταθέτοντας πρόταση 18 εκατομμυρίων για την αγορά του Τούρκου διεθνή μεσοεπιθετικού. Μια πρόταση την οποία οι άνθρωποι της ομάδας της Τραπεζούντας δεν μπόρεσαν να την αρνηθούν.

Η Τράμπζονσπορ έκανε αποδεκτή την πρόταση και ο Γιαζίτσι αποχώρησε, κάνοντας το μεγάλο βήμα για το γαλλικό πρωτάθλημα και τη Λιλ. Μια πώληση η οποία μέχρι και σήμερα αποτελεί ρεκόρ για την Τράμπζονσπορ. Ο Γιαζίτσι αποτελεί την ακριβότερη πώληση στην ιστορία του συλλόγου από την Τραπεζούντα, καθώς τα 18 εκατομμύρια δεν τα έχει ξεπεράσει από τότε κανείς ποδοσφαιριστής που έχει παραχωρηθεί από την Τράμπζονσπορ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα