ΠΑΣ Γιάννινα-Ηρακλής 2-1: Με «killer» Μάντζη οι γηπεδούχοι πήραν το ντέρμπι (vids)

Newsroom

bet365

Ο ΠΑΣ Γιάννινα κέρδισε 2-1 τον Ηρακλή στους «Ζωσιμάδες» στο ντέρμπι του Βορείου Ομίλου της Super League 2. Ο Μάντζης σημείωσε και τα δύο γκολ των γηπεδούχων, ο Τσιριγώτης των φιλοξενουμένων που είχαν και δύο δοκάρια!


Ματσάρα έγινε σήμερα (28/9) στους «Ζωσιμάδες» όπου ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε 2-1 του Ηρακλή στο ντέρμπι του Βορείου Ομίλου της Super League 2. Ο αγώνας ήταν πολύ καλός και πρωταγωνιστής του ήταν ο Μάντζης, καθώς ο 33χρονος στράικερ σημείωσε και τα δύο γκολ των νικητών.

Ο «Αγιαξ της Ηπείρου» ξεκίνησε καλύτερα, απείλησε με τον Χάινριχ και στο 16’ άνοιξε το σκορ με προβολή του Μάντζη στο δεύτερο δοκάρι, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Σόρια.

Αμέσως μετά (22’) ο ίδιος παίκτης «φλέρταρε» με το 2-0 αλλά ο Στουρνάρας απέκρουσε εντυπωσιακά το πλασέ του, αλλά μετά το ημίωρο ο Γηραιός άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο.

Οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν κάποια σουτ και τελικά ισοφάρισαν στο 44’ σε φάση τρανζίσιον, όπου ο Κυνηγόπουλος γύρισε στον Τσιριγώτη και αυτός σούταρε, ο Μπακαδήμας βρήκε την μπάλα με το κεφάλι στην προσπάθειά του να απομακρύνει, της άλλαξε πορεία και έτσι έγινε το 1-1.

Λίγο πριν οι Θεσσαλονικείς διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι υπέρ τους σε χέρι παίκτη του ΠΑΣ.

Ο καλός ρυθμός του πρώτου μισού (αθροιστικά 13 τελικές, 8-5 υπέρ του ΠΑΣ) συνεχίστηκε και στο δεύτερο, όπου στο 50’ ο Ηρακλής «άγγιξε» το 2-1 όταν ο Κυνηγόπουλος βγήκε στην κόντρα και σούταρε, η μπάλα αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι, ο Τσιριγώτης πήρε το «ριμπάουντ», απέφυγε τον Ρίντερ και σούταρε εκ νέου από κοντά, όμως ο γκολκίπερ Αθανασίου πιστώθηκε μία μεγάλη επέμβαση.

Δευτερόλεπτα μετά ήταν η σειρά των γηπεδούχων να απωλέσουν μία μεγάλη ευκαιρία, καθώς ο Χάινριχ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και απέναντι από τον αντίπαλο πορτιέρε, όμως και ο Στουρνάρας αντέδρασε σωστά.

Ετσι φτάσαμε στο 65' όπου ο Μάντζης «μίλησε» ξανά, όταν σε νέο στατικό αυτή τη φορά του Λούπα πήρε την κεφαλιά και έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στον ΠΑΣ, ενώ λίγο αργότερα (66’) έπιασε ένα καλό σουτ που απέκρουσε ο Στουρνάρας.

Στο 78’ο Μπερτόλιο με ωραία απευθείας εκτέλεση φάουλ «ντούμπλαρε» τα δοκάρια του Ηρακλή καθώς η μπάλα αποκρούστηκε εκ νέου από το οριζόντιο των γηπεδούχων και υπό αυτές τις συνθήκες μπήκαμε στην τελική ευθεία της αναμέτρησης.

Ο Γηραιός τα έπαιξε όλα για όλα, η τακτική του ήταν φουλ επίθεση φέρνοντας ανάλογους παίκτες από τον πάγκο, όμως ο «Αγιαξ της Ηπείρου» διαχειρίστηκε το προβάδισμά του και έτσι συνέχισε με το απόλυτο (2χ2) στη σεζόν.

ΠΑΣ Γιάννινα (Πομς): Β. Αθανασίου, Ρίντερ, Μπακαδήμας, Σομποσίνσκι, Σόρια, Λούπας (90+6′ Δούμας), Μπεγκάλα, Τζίνο, Χάινριχ (87′ Λέο), Αθανασίου (71′ Νικολιάς), Μάντζης (71′ Σέποβιτς).

Ηρακλής (Οφρυδόπουλος): Στουρνάρας, Κιβρακίδης (86′ Καλουτσικίδης), Τασουλής, Σιδεράς, Διαμαντής, Χάμοντ (79′ Χιμένεθ), Μπελμόντ (67′ Ντουκουρέ), Χριστοδουλόπουλος (67′ Μιράντα), Μπερτόλιο, Κυνηγόπουλος, Τσιριγώτης (86′ Κούστα).

Το πρόγραμμα (2η αγωνιστική)

Σάββατο (28/9)
ΠΑΣ Γιάννινα-Ηρακλής 2-1
Κυριακή (29/9)
Μακεδονικός-Καμπανιακός
ΑΕΛ-Διαγόρας Ρόδου
Καβάλα-Εθνικός Ν. Κεραμιδίου
Δευτέρα (30/9)
Νίκη Βόλου-ΠΑΟΚ Β’

Η βαθμολογία

1. ΠΑΣ Γιάννινα 6
2. Καμπανιακός 3
3. ΑΕΛ 3
4. Ηρακλής 1
5. ΠΑΟΚ Β' 1
6. Διαγόρας Ρόδου 1
7. Μακεδονικός 1
8. Καβάλα 0
9. Εθνικός Νέου Κεραμιδίου 0
10. Νίκη Βόλου 0

*Ολες οι ομάδες έχουν από ένα ματς, ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Ηρακλής από δύο.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα