Φρίντεκ: «Ξέρω καλά τη σημασία των ντέρμπι»

Φρίντεκ: «Ξέρω καλά τη σημασία των ντέρμπι»

Newsroom
Ο Φρίντεκ

bet365

Με μια… ντουζίνα μεγάλων ντέρμπι στην Τσεχία, ο Μάρτιν Φρίντεκ ανήκει στη συνομοταξία των πρωτάρηδων ενόψει της παραδοσιακής αναμέτρησης (29/9, 20:30) του Άρη με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας, στην πραγματικότητα όμως θεωρείται «μπαρουτοκαπνισμένος».

Αυτή η σύγκριση μπορεί να είναι αδόκιμη αλλά μιλώντας στα κανάλια Novasports ο Τσέχος αριστερός full back του Άρη επικαλέστηκε τα ντέρμπι που έζησε ως παίκτης της Σπάρτα Πράγας λέγοντας ότι… «μου έχουν μιλήσει για τη σημασία αυτού του ντέρμπι. Κατανοώ ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και θέλουμε να νικήσουμε. Θα είναι ένα πολύ ωραίο παιχνίδι για την ομάδα μας και για εμένα προσωπικά, γιατί είναι ένα πολύ σημαντικό ντέρμπι. Περιμένω ότι στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ θα υπάρχει μια θερμή ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Έχω παίξει σε τέτοια παιχνίδια και στην Τσεχία, μεταξύ Σπάρτα Πράγας και Σλάβια Πράγας. Καταλαβαίνω ότι είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για τους οπαδούς. Το ίδιο, όμως, ισχύει και για εμάς, τους παίκτες των δύο ομάδων», είπε.

Ο Μάρτιν Φρίντεκ ξεκίνησε ως… νεοσύλλεκτος τα παραδοσιακά ντέρμπι της Τσεχίας αλλά εξελίχθηκε και αρχηγός της Σπάρτα. Συνολικά αγωνίστηκε σε 12 παιχνίδια έχοντας μία ασίστ. «Αισθάνομαι πραγματικά καλά στον Άρη. Είναι πολύ καλό για εμένα, που έχω κοντά μου δύο συμπαίκτες από την Τσεχία (σ.σ. Βλαντιμίρ Νταρίντα και Γιακούμπ Μπράμπετς)», είπε και αναφέρθηκε ειδικότερα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. «Χρειάζεται να έχουμε 100% συγκέντρωση μέσα στον αγωνιστικό χώρο, σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Από εκεί και πέρα, πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, για να φτάσουμε στο θετικό αποτέλεσμα. Πήραμε ψυχολογική τόνωση μέσα από τη νίκη επί του Ολυμπιακού σ’ ένα παιχνίδι στο οποίο παίξαμε πολύ καλά. Το ίδιο θέλω και τώρα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα