Αλμέιδα: «Σημαντικά τα ντέρμπι και ζω για αυτά, έχω εκτίμηση για τον Αλόνσο»

Αλμέιδα: «Σημαντικά τα ντέρμπι και ζω για αυτά, έχω εκτίμηση για τον Αλόνσο»

Newsroom
Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα

bet365

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα μίλησε για το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, τη σημασία της νίκης και την επιθυμία που έχει για τέτοιου είδους παιχνίδια, ενώ αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για τον Ντιέγκο Αλόνσο.

Στην Cosmote TV μίλησε ο Ματίας Αλμέιδα ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην OPAP Arena. Ο τεχνικός της ΑΕΚ αναφέρθηκε στη μεγάλη επιθυμία που έχει για αυτά τα παιχνίδια, για το πόσο σημαντικά είναι αυτά τα μεγάλα ματς για όλους στην ομάδα και για το ότι προετοίμασε τους παίκτες του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Παράλληλα τόνισε την εκτίμηση που τρέφει στο πρόσωπο του τεχνικού του Παναθηναϊκού, Ντιέγκο Αλόνσο, τον οποίο γνωρίζει πολύ καλά από το Μεξικό, κάτι που είχε κάνει στις δηλώσεις του και ο Ουρουγουανός προπονητής.

Αναλυτικά όσα είπε στην Cosmote TV ο Αλμέιδα:

Κατ’ αρχάς, πως πέρασε, με προπονητικούς όρους, η εβδομάδα για την ΑΕΚ και πως αισθάνεστε την ομάδα, εν όψει ντέρμπι;

«Είχαμε μια πολύ καλή εβδομάδα στη δουλειά. Προσπαθήσαμε να προετοιμάσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το αυριανό παιχνίδι. Θα περιμένουμε να δούμε αν η ομάδα θα παίξει έτσι όπως θέλουμε».

Έρχεται , λοιπόν, το πρώτο ντέρμπι της σεζόν για την ΑΕΚ, αυτό απέναντι στον Παναθηναϊκό. Τι σκέφτεστε;

«Πρώτα από όλα, νιώθω ευγνωμοσύνη στον Θεό, που μου επιτρέπει να ζω αυτές τις στιγμές. Για εμένα τα ντέρμπι είναι η γιορτή του ποδοσφαίρου, το ζω με αυτόν τον τρόπο. Με την ευχή και την επιθυμία να πάνε όλα καλά για πολλούς λόγους, για τον κόσμο, για τους ποδοσφαιριστές, για την ομάδα. Και το πιο σημαντικό: για τους τρεις βαθμούς».

Τα προηγούμενα δύο χρόνια η ΑΕΚ τα πήγε εξαιρετικά στα ντέρμπι. Πόσο σημαντικά τα θεωρείτε για την φετινή σεζόν;

«Πάντα είναι σημαντικά τα ντέρμπι. Το πρώτο που παρατηρώ είναι η χαρά που έχει ο κόσμος. Ζω με αυτή την παράδοση στο ποδόσφαιρο. Έπειτα, σε ό,τι αφορά τους βαθμούς, νομίζω ότι είναι σημαντικό να κερδίζεις τα ντέρμπι, αλλά δεν έχουν τόσο μεγάλη σημασία αν χάνεις βαθμούς σε άλλα παιχνίδια όπως έγινε την περσινή χρονιά. Οπότε, θα πρέπει να ακολουθούμε μια μέση οδό και φυσικά τα ντέρμπι είναι σημαντικά γιατί γράφονται στην ιστορία».

Πριν σας ρωτήσω για τον Παναθηναϊκό, θα ήθελα το σχόλιό σας για τον προπονητή του, Ντιέγκο Αλόνσο, με δεδομένο ότι γνωρίζεστε προπονητικά.

«Έχω μια μεγάλη εκτίμηση προς το πρόσωπό του. Το πέρασμά του από το Μεξικό ήταν πραγματικά θετικό. Έφτιαξε ομάδες που φαινόταν το δικό του στυλ παιχνιδιού. Κέρδισε. Αυτό που ξεχωρίζω περισσότερο στον Αλόνσο είναι ο άνθρωπος, το είδος του ανθρώπου που είναι. Πάντα τον αντιμετώπιζα στα γήπεδα, αλλά έχουμε και πολλούς κοινούς φίλους στον περίγυρό μας. Όταν έμαθα ότι θα ερχόταν στην Ελλάδα, πραγματικά χάρηκα, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι θα ήταν αντίπαλός μου».

Η γνώμη σας για τον φετινό Παναθηναϊκό;

«Μια μεγάλη ομάδα, όπως είπα με έναν μεγάλο προπονητή. Παιχνίδι με παιχνίδι αφομοιώνουν ολοένα και περισσότερο το νέο στυλ παιχνιδιού. Όπως κι εμείς, έχουν πολύ καλούς παίκτες στις γραμμές τους. Οπότε, θα είναι ένα ντέρμπι».

Τι πρέπει να κάνει η ΑΕΚ, προκειμένου να πάρει τη νίκη;

«Αυτό το… φάρμακο, της σίγουρης νίκης, δεν υπάρχει ακόμη. Εμείς πάντα προσπαθούμε να κερδίσουμε το παιχνίδι, να χρησιμοποιήσουμε τα δικά μας στοιχεία και να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε αυτά που ξεχωρίζουν το παιχνίδι του αντιπάλου».

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα