ΑΕΚ: Το μεγάλο «πρέπει» για την Ένωση στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

ΑΕΚ: Το μεγάλο «πρέπει» για την Ένωση στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Δημήτρης Βέργος
Οι παίκτες της ΑΕΚ πανηγυρίζουν απέναντι στον Βόλο

bet365

Η ΑΕΚ ενόψει του αυριανού ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην OPAP Arena ψάχνει μια σημαντική νίκη που θα φτιάξει και την αυτοπεποίθησή της. Οι «κιτρινόμαυροι» καλούνται να διατηρήσουν τη σταθερότητα ανασταλτικά, να βρουν αποτελεσματικότητα στην επίθεση και να βγάλουν δίψα για τους τρεις βαθμούς.

Η ΑΕΚ πηγαίνει στο αυριανό (29/9, 21:30) ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια με ένα μεγάλο «πρέπει». Οι «κιτρινόμαυροι» καλούνται να τα καταφέρουν στο πρώτο μεγάλο ματς της σεζόν στο πρωτάθλημα και για ψυχολογικούς λόγους, προκειμένου να χτίσουν την αυτοπεποίθησή τους παίρνοντας πνευματική ώθηση από μια μεγάλη νίκη. Την ίδια στιγμή και για βαθμολογικούς λόγους το τρίποντο θα είναι επίσης σημαντικό παρότι ακόμα είναι νωρίς μέσα στη σεζόν, καθώς τόσο απέναντι στον Παναθηναϊκό, όσο και απέναντι στον ΠΑΟΚ τη μεθεπόμενη αγωνιστική, η Ένωση πρέπει να σβήσει τις γκέλες με Λαμία και Athens Kallithea.

Το ζητούμενο για την ΑΕΚ είναι να διατηρήσει τη σταθερότητα που παρουσιάζει ανασταλτικά, αλλά να βρει παράλληλα και αποτελεσματικότητα επιθετικά καθώς για τους πεταμένους βαθμούς ως τώρα κόστισε το γεγονός ότι δεν ήταν κυνική στο τελευταίο τρίτο. Και φυσικά να δείξει αποφασιστικότητα και λύσσα για νίκη, παρόμοια με αυτή που έχει εμφανίσει στην πλειοψηφία των μεγάλων ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια την τελευταία διετία, μετρώντας 11 νίκες, έξι ισοπαλίες και μόλις μια ήττα απέναντι στο Big-5 στην OPAP Arena.

Ο Ματίας Αλμέιδα δεν έχει διαθέσιμους τους Λιβάι Γκαρσία, Γκατσίνοβιτς, Μουκουντί και Οντουμπάτζο, έχοντας δει τους Λαμέλα, Άμραμπατ και Ρότα να επιστρέφουν στις προπονήσεις τις προηγούμενες μέρες. Μένει να φανεί πλέον σε τι τελικές επιλογές θα καταλήξει ο «Πελάδο» στον άξονα της μεσαίας γραμμής και στη θέση πίσω από τον φορ. Αν δηλαδή ξεκινήσει ο Πινέδα στο «οκτώ» μαζί με τον Σιμάνσκι, με τους Κοϊτά και Ελίασον στα πλάγια ή αν επιλέξει δύο «εξάρια», τους Σιμάνσκι και Γιόνσον, κάτι που θα μετατοπίσει τον Πινέδα είτε αριστερά είτε πίσω από τον επιθετικό.

Αυτή η θέση διεκδικείται κυρίως από τους Λιούμπισιτς και Λαμέλα, με τον Πιερό στην κορυφή της επίθεσης. Όσον αφορά τα μετόπισθεν ο Στρακόσα θα είναι στην εστία, ο Ρότα θα επιστρέψει στο δεξί άκρο της άμυνας, Πήλιος και Χατζισαφί διεκδικούν τη θέση αριστερά και ο Κάλενς μαζί με τον Βίντα θα αποτελούν το δίδυμο των στόπερ.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα