Με ΟΣΦΠ απέδειξε στον εαυτό του, με ΠΑΟΚ στους υπόλοιπους!

Με ΟΣΦΠ απέδειξε στον εαυτό του, με ΠΑΟΚ στους υπόλοιπους!

Χρύσανθος Τσαλτίδης Χρύσανθος Τσαλτίδης
Με ΟΣΦΠ απέδειξε στον εαυτό του, με ΠΑΟΚ στους υπόλοιπους!

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για το μεγάλο ντέρμπι της πόλης της Θεσσαλονίκης και την προσέγγιση του Άρη.

Ο Άρης μετά την σπουδαία νίκη επί του Ολυμπιακού και την πρόκριση με…αγγαρεία απέναντι στον Εθνικό πάει στην Τούμπα για να δώσει ένα ακόμα σημαντικό ματς μέσα σε μία μόλις εβδομάδα.

Το ντέρμπι της πόλης έχει τις ιδιαιτερότητές του, είναι αυτό για το οποίο οι οπαδοί και των δύο ζουν και αναπνέουν όλο το χρόνο και ας ανέβηκε η ψείρα στον γιακά ορισμένων που δεν… ασχολούνται, αλλά από το πρωί μέχρι το βράδυ ο νταλκάς τους είναι ο Άρης.

Πέρσι ο οπαδός του ΠΑΟΚ έζησε την απόλυτη ηδονή καθώς στην μία και μοναδική φορά που κέρδισε τον Άρη κατέκτησε το τρόπαιο του πρωταθλητή. Πήρε το πρωτάθλημα αλλά στην έδρα του σε δύο παιχνίδια δεν πέτυχε καν γκολ με μία ισοπαλία και μία ήττα, ενώ έχασε και το άλλο παιχνίδι στο Βικελίδης με 2-1.

Η σημασία του αγώνα για τον ΠΑΟΚ φαίνεται από την αντιμετώπιση που έχουν κάθε φορά στο παιχνίδι, αλλά και από το γεγονός ότι ΜΟΝΟ με τον Άρη, υπάρχει τέτοια κινητοποίηση σε όλα τα επίπεδα, ακόμα και τα υψηλότερα. ΜΟΝΟ με τον Άρη παρενέβη ο Ιβάν για να μιλήσει στους παίκτες του και να ζητήσει να παίξουν με ένταση, πάθος και όλα τα συναφή γιατί το παιχνίδι με τον Άρη είναι και το σημαντικότερο της σεζόν. Ήταν ακόμα και όταν ο Άρης έπαιζε με τον Οικονομόπουλο, τον Σουνά και τον Γιαννίτση, είναι φυσικά και τώρα που ειδικά στην Τούμπα ο Λουτσέσκου… φτύνει αίμα έστω για να πάρει την ισοπαλία, εκτός αν σφυρίζει ο Κουλμπάκοφ, ο Αζέρος ή ο Ούγγρος αστέρας της διαιτησίας που με εξοργιστικά σφυρίγματα- ανθρώπινα λάθη διαμόρφωναν το αποτέλεσμα εις βάρος του Άρη.

Σήμερα σφυρίζει Γερμανός και ελπίζω να μην χρειαστεί να ασχοληθούμε με τα σφυρίγματά του.

Δείχνουν το μπόι τους οι παίκτες του Άρη

Προφανώς και για τον Άρη είναι πολύ σημαντικό το παιχνίδι, αλλά αυτή την φορά έχει μία έξτρα ιδιαιτερότητα. Απέναντι στον αντίπαλό του που έχει πολλαπλάσιο μπάτζετ (και τα…ντεσού να βοηθάνε βεβαίως, βεβαίως) ο Άρης καλείται να παρουσιάσει νοοτροπία νικητή, να αγωνιστεί με πάθος, να έχει τρεξίματα, αλλά το κυριότερο να πάρει αποτέλεσμα.

Το πήρε με τον Ολυμπιακό και απέδειξε εντός κυρίως των τειχών του ότι και καλή ομάδα έχει και δυνατότητες για να εκπληρώσει τον στόχο της τετράδας. Οι παίκτες του Άρη απέδειξαν στους εαυτούς τους, αλλά και τον κόσμο τους ότι μπορούν. Αρκεί Μανού μου να τρέχεις και να πιέζεις, Σιφουέντες μου να κάνεις χιλιόμετρα (τον Μόντσου δεν τον φοβάμαι τρέχει σαν…πρωταθλητής δρομέας μεγάλων αποστάσεων), Βέλεθ και Μπράμπετς μου να παίζετε σαν να μην υπάρχει αύριο, Σίστο και Ντιαντί να δίνετε βοήθειες, Μορόν να μας θυμίζεις τον περσινό πρώτο σκόρερ, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι να τα δίνουν όλα για το αποτέλεσμα.

Κόντρα στον ΠΑΟΚ με μία νίκη ο Άρης θα βάλει…φωτιά στο πρωτάθλημα και σίγουρα θα προσθέσει και το δικό του το όνομα στην εξίσωση του πρωταθλητισμού.

Προσέξτε δεν λέω ότι θα πάει να πάρει το πρωτάθλημα γιατί εκεί θα χρειαστούν και τα ντεσού, αλλά σίγουρα θα έχει κάνει…πρωταθλητισμό στην αρχή της σεζόν και θα μπορεί να ονειρεύεται για την συνέχεια. Με αποτέλεσμα στην Τούμπα ο Άρης θα πατήσει γερά στην πρώτη τετράδα και θα έχει στην συνέχεια δύο εντός έδρας παιχνίδια για να ανέβει ακόμα ψηλότερα και πάντα σε μικρή απόσταση από την κορυφή. Αν άλλωστε δείτε το πρόγραμμα τις πρώτες έξι αγωνιστικές ο Άρης είχε με διαφορά το δυσκολότερο πρόγραμμα από τους 5 μεγάλους, με 2 ντέρμπι και 4 συνολικά εκτός έδρας ματς!

Αν, λοιπόν, με τον Ολυμπιακό απέδειξε στον εαυτό του, κόντρα στον συμπολίτη μπορεί να αποδείξει πολλά και σε όλους τους υπόλοιπους. Μπορεί και πρέπει να το κάνει για να δώσει χαρά και στον κόσμο του, αλλά κυρίως να αποκτήσει τη νοοτροπία και την ουσία μίας ομάδας που φέτος έχει ως στόχο τον πρωταθλητισμό και τον ευτελισμό όλων όσων βιάστηκαν να τον κατατάξουν στην πέμπτη θέση.

Νοοτροπία, σοβαρότητα, πειθαρχία, περιορισμός των λαθών, τρεξίματα, προσπάθεια για 90 λεπτά και τις όποιες καθυστερήσεις με στόχο ένα σημαντικό αποτέλεσμα. Αυτά θέλει να δει ο Αρειανός και φυσικά θέλει και το αποτέλεσμα, που σε κάθε όμως περίπτωση σε αυτά τα παιχνίδια είναι ανοικτό και…1Χ2. Ας ελπίσουμε ότι και με την βοήθεια της τύχης η μπίλια θα κάτσει στο κίτρινο και ο Άρης θα φύγε νικητής από την έδρα του αντιπάλου του…

ΥΓ1 Πλήγμα η απουσία του Μάγιο, αλλά ο Μοντόγια μπορεί στην Τούμπα να κάνει απλά ότι έκανε και πέρσι;

ΥΓ2 Το μπάσκετ με την επιστροφή των 2 βασικών Αμερικανών του θα είναι άλλη ομάδα. Θυμηθείτε το…

ΥΓ3 Φυσικά πριν το ντέρμπι οι μεγάλοι τίτλοι στα ρεπορτάζ ότι ζητάνε οι πρώην ανάκληση των δελτίων του Άρη, κίνδυνος κτλ, εκδίκαση στην ΕΙΠ προχθές. Το αποτέλεσμα; Ότι δεν κατατέθηκαν παράβολα για την εκδίκαση; Ότι δεν εκδικάστηκε καν; Τίποτα! Εντυπώσεις, λάσπη και πάμε στο επόμενο με αυτούς που…αποκάλυψαν Τούρκο επενδυτή να το τερματίζουν. Το έλεγε χθες ο Καρυπίδης στο ξενοδοχείο της ομάδας, ότι φέτος στα σενάρια και την μπουρδολογία είναι…ντεφορμέ! Διπλό στην Τούμπα και για όλους αυτούς που έχουν εξαντλήσει το ανθολόγιο μπαρουφολογίας και στοχοποίησης του Άρη με κίνδυνο τώρα που σφίξανε τα γάλατα να μειωθούν και τα pay roll. Δεν τους φοβάμαι βέβαια γιατί ήδη από ότι φαίνεται βρήκαν τα νέα τους αφεντικά και μην εκπλαγείτε αν εντός των ημερών αρχίσουν να επιτελούν έργο εις βάρος όσων τα τελευταία χρόνια τους ευεργέτησαν. Πολιτικά ήδη έκαναν κυβίστηση. Σειρά έχουν τα…αθλητικά!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!