Παναθηναϊκός: Οι δύο αλλαγές που σκέφτεται ο Αλόνσο για το ματς με την ΑΕΚ στην Φιλαδέλφεια

Παναθηναϊκός: Οι δύο αλλαγές που σκέφτεται ο Αλόνσο για το ματς με την ΑΕΚ στην Φιλαδέλφεια

Οι δύο αλλαγές που σκέφτεται ο Αλόνσο για το ματς με την ΑΕΚ στην Φιλαδέλφεια

bet365

Ο Ντιέγκο Αλόνσο έχει καταστρώσει τα πλάνα του για το μεγάλο ντέρμπι με την ΑΕΚ στην «OPAP Arena» έχοντας κατά νου δύο αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα με τον Πανσερραϊκό.

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός ρίχνονται απόψε (29/09-21:30 - Cosmote Sport 1) στην «μάχη» στο ένα από τα δύο μεγάλα ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής της Stoiximan Superleague, με τις δύο ομάδες να επιθυμούν διακαώς τη νίκη τόσο για λόγους βαθμολογικούς, για να μην χάσουν έδαφος από τον πρώτο ΠΑΟΚ, όσο και για ψυχολογικούς, θέλοντας να αποφύγουν την όποια εσωστρέφεια θα μπορούσε να προκαλέσει ένα αρνητικό αποτέλεσμα.

Οι «πράσινοι» δίνουν το δεύτερο φετινό τους μεγάλο ματς, μετά από κείνο με τον «δικέφαλο του βορρά» δύο αγώνες πριν και θα ήθελαν πάρα πολύ να «κεφαλαιοποιήσουν» τα μικρά αυτά αγωνιστικά βήματα προόδου που έχουν κάνει, με μία νίκη σ' ένα γήπεδο που δεν τα έχουν καταφέρει ποτέ απ' όταν κατασκευάστηκε.

Ο προπονητής της ομάδας, Ντιέγκο Αλόνσο γνωρίζει τον μεγάλο βαθμό δυσκολίας της αποψινής αποστολής της ομάδας του. Ο Ουρουγουανός τεχνικός είχε στην διάθεσή του άλλη μία καθαρή εβδομάδα προπονήσεων με όλους τους παίκτες (εκτός του τραυματία Μαξ) και άρα είχε τον χρόνο να προετοιμαστεί κατάλληλα για το κρίσιμο αυτό ματς.

Για ακόμη μία αγωνιστική δεν σκοπεύει να προβεί σε ιδιαίτερες αλλαγές, κάτι που αναμένεται να συμβεί για λόγους ροτέισον στο μεσοβδόμαδο παιχνίδι με την Μπάνια Λούκα, μιας και την επόμενη Κυριακή ακολουθεί άλλο ένα μεγάλο ντέρμπι, αυτή τη φορά με τον «αιώνιο» αντίπαλο, Ολυμπιακό.

Πρώτη φορά βασικός ο Μπάλντοκ, «πρώτη» και για το δίδυμο Αράο-Μαξίμοβιτς

alonso_intime

Ο Ντιέγκο Αλόνσο φαίνεται πως έχει καταλήξει να προβεί σε δύο αλλαγές στο βασικό του σχήμα σε σχέση με τον αγώνα με τον Πανσερραϊκό, που ναι μεν υπήρξε βελτίωση, ωστόσο συνεχίσαν να κάνουν την παρουσία τους και διάφορα αρνητικά στοιχεία, όπως η λειτουργία της ομάδας στο αμυντικό τρανζίσιον.

Ο Ντραγκόφσκι δεν... κουνιέται κάτω από την εστία με τις εξαιρετικές εμφανίσεις που πραγματοποιεί ενώ αλλαγή θα υπάρξει στην αμυντική τετράδα μετά από δύο σερί παιχνίδια που διατηρούταν σταθερή. Οι Γεντβάι και Ίνγκασον θα παραμείνουν στο κέντρο της άμυνας και ο Μλαντένοβιτς στο αριστερό άκρο, όμως στα δεξιά θα υπάρξει διαφοροποίηση, κάτι που στην ουσία έγινε γνωστό ήδη από την χθεσινή αποστολή που ανακοίνωσε η ομάδα με το «κόψιμο» του Γιώργου Βαγιαννίδη.

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ θα πάρει για πρώτη φορά φανέλα βασικού, μετά τα δύο παιχνίδια με Άγιαξ (εντός) και Πανσερραϊκό (εντός) που πέρασε ως αλλαγή, με τον Αλόνσο να έχει στον πάγκο ως μόνη εναλλακτική επιλογή για τις δύο θέσεις των μπακ, τον προσαρμοστικό Γιάννη Κώτσιρα.

Η μεσαία γραμμή ήταν εκείνη που αποτελούσε και τον δυσκολότερο «γρίφο» για τον τεχνικό του «τριφυλλιού». Η πληθώρα επιλογών παικτών και τα διαφορά χαρακτηριστικά που έχει ο καθένας τους δημιούργησαν πολλές σκέψεις στο κεφάλι του, όμως εκείνος φαίνεται να έχει καταλήξει στην τελική επιλογή. Η «κολώνα» του κέντρου για την φετινή ομάδα, Γουίλιαν Αράο θα είναι για ακόμη μια φορά στην θέση του, με τον Νεμάνια Μαξίμοβιτς να είναι εκείνος που θα πάρει την θέση δίπλα του, σ' ένα σχήμα που θα δούμε για πρώτη φορά από την αρχή ενός αγώνα.

Μπροστά τους θα είναι ο Ουναΐ, ο οποίος μετα τα θετικά στοιχεία που έδειξε στο ολιγόλεπτο ντεμπούτο του στην Τούμπα, έκανε μία εξαιρετική εμφάνιση με τον Πανσερραϊκό δείχνοντας πως μπορεί να προσδώσει στοιχεία στο παιχνίδι της ομάδας, που δεν θα διαθετεί κανένας άλλος από τους μέσους της.

Όσον αφορά την επιθετική τριάδα, τα πράγματα είναι δεδομένα και ο μόνος λόγος να αλλάζουν αυτά είναι κάποιος πιθανός τραυματισμός ή ενδεχόμενο ροτέισον. Σε φυσιολογικές συνθήκες, ο Τετέ θα αγωνίζεται ως δεξιός εξτρέμ, ο Πελίστρι ως αριστερός και ο Φώτης Ιωαννίδης θα βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα