ΠΑΟΚ - Αρης 0-1: Αρης για μεγάλα πράγματα!

bet365

Μετά τον Ολυμπιακό, ο Άρης κερδίζει δεύτερο σερί ντέρμπι, αφού επικράτησε στη... μάχη της Θεσσαλονίκης με το 1-0 επί του ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα. Γκολάρα από Μανού Γκαρθία, δύο δοκάρια ο Δικέφαλος με Τισουντάλι και Μπάμπα. Πάτησαν 4άδα οι «κίτρινοι».

Η μίνι παράδοση που χτίζει ο Άρης στην Τούμπα συνεχίστηκε με το (νέο) διπλό των «κιτρινόμαυρων» στην έδρα του ΠΑΟΚ, που έμεινε στην καλή εμφάνιση των πρώτων 45 λεπτών.

Ετσι ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

O Ραζβάν Λουτσέσκου πήγε στη λογική του περιορισμένου rotation, αφήνοντας εκτός ενδεκάδας τέσσερις από τους παίκτες που αγωνίστηκαν κόντρα στη Γαλατά για την 1η αγωνιστική της League Phase του Europa League.

Τέσσερις θέσεις, τέσσερις αλλαγές στον άξονα. Με τον Μιχαηλίδη στο κέντρο της άμυνας, αντί του Κόλεϊ, τον Μπακαγιόκο, αντί του Οζντόεφ στη μεσαία γραμμή μαζί με τον Σβαμπ, αντί του Καμαρά και τον Τισουντάλι στην κορυφή της επίθεσης, αντί του Τσάλοφ. Οι υπόλοιποι επτά ήταν οι ίδιοι που ξεκίνησαν και στο «Αλί Σάμι Γεν», με την τριάδα της μεσοεπιθετικής γραμμής (Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τάισον) να μένει ίδια και απαράλλακτη, όπως και οι δύο ακραίοι μπακ (Οτο, Μπάμπα) μαζί με τους ακλόνητους Κεντζιόρα και Κοτάρσκι.

Από την άλλη πλευρά ο Άκης Μάντζιος επέλεξε τη λύση του Μοντόγια για να καλύψει το κενό του τραυματία Μάγιο στο δεξιό άκρο της άμυνας, ο Βέλεθ παρέμεινε στο κέντρο της αμυντικής γραμμής δίπλα στον Μπράμπετς, με τους υπόλοιπους εννιά να είναι οι ίδιοι μ’ αυτούς που ξεκίνησαν κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ο Χουλιάν Κουέστα ήταν κάτω από τα δοκάρια στην 198η συμμετοχή του με τη φανέλα του Άρη και την 21η στο παραδοσιακό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής διατηρήθηκαν οι Μόντσου, Σιφουέντες όπως και ο Μανού Γκαρθία σε ελεύθερο ρόλο αλλά με περισσότερες ευθύνες στο δημιουργικό κομμάτι. Στη δε επιθετική τριάδα, ο 54χρονος τεχνικός επίσης δεν έκανε αλλαγή με τους Πιόνε Σίστο, Κλέιτον Ντιαντί στα άκρα και τον Λορέν Μορόν στην κορυφή της επίθεσης.

Μόνο το γκολ έλειψε από τον ΠΑΟΚ του πρώτου μέρους

Παιχνίδι λαθών στα πρώτα 15 λεπτά με μοναδικό highlight την «ποδιά» του Κωνσταντέλια και την γκάφα του Βέλεθ, που έβγαλε σε φάση επίθεσης τον ΠΑΟΚ, αλλά η τελική προσπάθεια από τον «Ντέλια» σταμάτησε πάνω στα σώματα των αμυντικών του Άρη.

Ο Άκης Μάντζιος έβαλε στην αριστερή πτέρυγα τον Ντιαντί στοχεύοντας ξεκάθαρα στον Ότο, που στο ξεκίνημα είχε μια δυο κακές επιλογές, ωστόσο δεν πήρε σχεδόν τίποτα, αντίθετα οι «ασπρόμαυροι» είχαν τον έλεγχο του αγώνα αγγίζοντας το γκολ στο επικίνδυνο γύρισμα του Οτο (24’) και στο πλασέ του Τισουντάλι (28’) που έστειλε την μπάλα να σταματήσει στο δοκάρι της εστίας του Άρη.

Οι «κιτρινόμαυροι» με τον Μόντσου εκτός ρυθμού αγώνα υστερούσαν στο δημιουργικό κομμάτι αν και κατάφεραν να απειλήσουν με το σουτ εκτός περιοχής του Ντιαντί (35’). Ο ΠΑΟΚ βγήκε ξανά στην επίθεση και έφτασε μια ανάσα από το γκολ (38’) με το πλασέ του αμαρκάριστου Κωνσταντέλια να στέλνει την μπάλα να περάσει αργά και βασανιστικά δίπλα από το δοκάρι της εστίας του εξουδετερωμένου Κουέστα, με τον «Ντέλια» να απειλεί εκ νέου μέσα από τη μεγάλη περιοχή στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου.

Το πρώτο μέρος ανήκε ολοκληρωτικά στον ΠΑΟΚ. Οι Πρωταθλητές Ελλάδας ήταν ξεκάθαρα η καλύτερη ομάδα στο χορτάρι της Τούμπας, είχαν επτά τελικές μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αντίθετα οι «κιτρινόμαυροι» στο μόνο τομέα που πήραν θετικό βαθμό ήταν στην πίεση προκειμένου να χαλάσουν το build up των «ασπρόμαυρων» κι αυτό μέχρι το πρώτο ημίωρο.

Ο Άρης μπήκε μπροστά με γκολάρα Μανού και το κράτησε

Ο ΠΑΟΚ μπήκε φουριόζος και στο β’ μέρος καταφέρνοντας να απειλήσει πρώτος με το σουτ του Τάισον (53’), ο Άρης απάντησε στο 57’ με το πλασέ του Μορόν και το παραλίγο αυτογκόλ Μπάμπα (ο Κοτάρσκι με δυσκολία παραχώρησε κόρνερ) και οι φιλοξενούμενοι στο 63ο λεπτό βρήκαν το γκολ με τον Μανού Γκαρσία (0-1) που μπήκε μέσα στη μεγάλη περιοχή, πέρασε τον Μπάμπα και εκτέλεσε τον Κοτάρσκι στην κλειστή γωνία του. Όλοι περίμεναν πάσα, όμως ο Ισπανός σούταρε και δικαιώθηκε!

Ο Λουτσέσκου έριξε στο ματς Τσάλοφ και Καμαρά σε μια προσπάθεια να αλλάξει πράγματα και τον Μάντζιο να ακολουθεί με την ταυτόχρονη είσοδο των Σουλεϊμάνοφ και Σαβέριο. Λίγο αργότερα ήρθαν από τον πάγκο Οζντόεφ και Ντεσπόντοφ, με τον ΠΑΟΚ να ψάχνε,ι αλλά να μην μπορεί να βρει το γκολ της ισοφάρισης.

Από το μισό μέτρο ο Μπάμπα «σημάδεψε» ξανά το δοκάρι της εστίας του Άρη στο 84ο λεπτό, αμέσως μετά ο Τσάλοφ επέλεξε να σουτάρει, αντί να πασάρει στον αμαρκάριστο Ντεσπόντοφ. Κλασική βραδιά ΠΑΟΚ...

MVP: Ο Μανού του δευτέρου μέρους. Δεν ήταν μόνο το γκολ αλλά όλες οι κινήσεις του στο χορτάρι.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Μπακαγιόκο του πρώτου μέρους, κυρίως, ήταν από τους καλύτερους του ΠΑΟΚ μαζί με τον Κωνσταντέλια.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Για ένα ακόμα παιχνίδι ο ΠΑΟΚ δεν πήρε σχεδόν τίποτα από τον Τάισον.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε γκολ από πλάγιο άουτ του αντιπάλου του, με τον Μπάμπα να παίρνει κάτω από τη βάση στο μαρκάρισμα του Μανού.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Οσμερς. Ο Γερμανός ήταν από τις καλύτερες σφυρίχτρες που έχουν έρθει να σφυρίξουν σε ντέρμπι στην Ελλάδα.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Άρης πήγε στην Τούμπα και «έκλεψε» τη νίκη και τους τρεις βαθμούς από τον ΠΑΟΚ που είχε κλασικές ευκαιρίες, αλλά δεν βρήκε το γκολ στο πολύ καλό πρώτο ημίχρονο.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Σβαμπ (69’ Καμαρά), Μπακαγιόκο (76’ Οζντόεφ), Κωνσταντέλιας, Τάισον (76’ Ντεσπόντοφ), Ζίβκοβιτς, Τισουντάλι (69’ Τσάλοφ).

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κούεστα, Μοντόγια, Μπράμπετς, Βέλεθ (45’ Ρόουζ), Φριντεκ, Σιφουεντες, Μόντσου, Σίστο (74’ Σαβέριο), Μανού Γκαρθία (81’ Νταρίντα), Ντιαντί (74’ Σουλεϊμάνοφ), Μορόν (81’ Ζαμόρα).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα