Λαμία - Πανσερραϊκός 1-2: Δάγκωσαν κι ανάσαναν! (vids)

bet365

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα και μάλιστα εκτός έδρας πανηγύρισε ο Πανσερραϊκός που επικράτησε με 2-1 της Λαμίας στο «Αθανάσιος Διάκος» και πήρε βαθμολογική ανάσα. Δεληγιαννίδης και Μπετανκόρ τα γκολ της νίκης. Από μια κόκκινη για τις δύο ομάδες (Βλαχομήτρος και Περούτσι).

Την πρώτη του νίκη στην τρέχουσα περίοδο πήρε απόψε (30/9) ο Πανσερραϊκός, καθώς επικράτησε 2-1 της Λαμίας στο «Αθανάσιος Διάκος» και αυτόματα έβαλε νέα δεδομένα στην ουρά της κατάταξης.

Ηταν ένα ματς όπου… έσπασαν καρδιές, οι δύο ομάδες τελείωσαν με 10 παίκτες και παράλληλα διατηρούν πολλά παράπονα από τις διαιτητικές αποφάσεις.

Οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν με τον Κόστιτς στο τέρμα, τους Αντράντε, Κορνέζο, Γιαννούτσο κεντρικούς αμυντικούς, τον Ραντόνια δεξιό μπακ-χαφ, τον Ρινγκ αριστερό, τους Νούνιες, Μέκιτς στα «6αρο-8άρια», τους Φουρτάδο, Ενρίκες στα «φτερά» και τον Βλαχομήτρο στη γραμμή κρούσης.

Οι φιλοξενούμενοι διαφοροποίησαν την διάταξή τους και ξεκίνησαν με 3-5-2, όπου είχαν τον Γκουγκεσασβίλι κάτω από τα γκολπόστ, τους Ντάβιντσον, Χαντάκια, Μπέργκστρομ στα στόπερ, τον Δεληγιαννίδη δεξιό μπακ-χαφ, τον Φάρες αριστερό, τους Στάικο, Περούτσι, Χατζηστραβό στον άξονα και τους Τομάς, Μπετανκόρ στη γραμμή κρούσης, με τον πρώτο να έχει έναν πιο ελεύθερο ρόλο.

Με 10 η Λαμία, εξαιρετικό 0-1 από τον Δεληγιαννίδη

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με καλό ρυθμό, όπου οι γηπεδούχοι παρουσιάζονταν πιο δραστήριοι και στα πρώτα λεπτά πάτησαν ορισμένες φορές με «αξιώσεις» στα καρέ των αντιπάλων τους, που με τη σειρά τους έδειχναν διατεθειμένοι να παίξουν αριστερά με τον Φαρές αλλά και κάθετα με τον Τομάς.

Ο τελευταίος έπαιρνε αρκετές πρωτοβουλίες, ο Φουρτάδο για τη Λαμία επίσης που επεδίωκε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητά του και ο αγώνας έβγαζε «νεύρο» και διέθετε τα συστατικά του ντέρμπι.

Ολα όμως άλλαξαν όταν στο 23’ όταν αποβλήθηκε μέσω VAR ο Βλαχομήτρος της Λαμίας και τα «λιοντάρια» απέκτησαν αριθμητικό πλεονέκτημα. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν την κατοχή (σ.σ. στην ανάπαυλα έκλεισε υπέρ τους στα επίπεδα του 62%) και απέναντι σε έναν αντίπαλο που «γύρισε» σε ένα 5-3-1 με τον Ενρίκες στην κορυφή, μετέφεραν τη δράση στο δικό του μισό, χωρίς πάντως να βγάλουν τη «μεγάλη» φάση.

Πάντως από εκείνο το σημείο και μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου πατούσαν καλύτερα και τελικά άνοιξαν το σκορ με ένα πανέμορφο τέρμα του Δεληγιαννίδη, ο οποίος… εξαπέλυσε στο 36’ μία «ρουκέτα» και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Κόστιτς.

Σε 21 λεπτά το 0-1 έγινε 1-2 και ο Πανσερραϊκός έμεινε επίσης με 10

Το δεύτερο μισό ξεκίνησε σε ανάλογο τέμπο, όμως στο 57’ αποκαταστάθηκαν οι αριθμητικές ισορροπίες καθώς και ο Πανσερραϊκός έμεινε με παίκτη λιγότερο αφού αποβλήθηκε τότε ο Περούτσι με δεύτερη κίτρινη.

Η τριάδα στα στόπερ παρέμεινε για τα «λιοντάρια» και μετά τις αλλαγές του 60’ και μάλιστα αμέσως μετά βρήκαν και δεύτερο γκολ με τον Μπετανκόρ, που από την «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας εκμεταλλεύτηκε την όμορφη σέντρα του Φαρές για τον οποίο έπαιξε έξυπνα στην κόντρα ο Λιάσος.

Ωστόσο η Λαμία δεν είχε πει ακόμη την τελευταία της λέξη και στο 67’ μετά από φάση διαρκείας μείωσαν σε 2-1 με τον Ρινγκ, όταν το πλασέ/σουτ του κόντραρε και πάνω στον Ντάβιντσον και ξεγέλασε τον γκολκίπερ Γκουγκεσασβίλι.

Με αυτά τα δεδομένα εισήλθαμε στην τελική ευθεία του αγώνα.

Οι γηπεδούχοι ύστερα και από την είσοδο του Γκουίντο λίγο πριν το γκολ τους «γύρισαν» σε ένα 4-3-2, ενώ οι φιλοξενούμενοι πρόσεχαν τα «μετόπισθέν» τους και αναζητούσαν την «κόντρα», όπου μεταξύ άλλων ήρθε από τον πάγκο τους και ο ταχύς Ντέλετιτς.

Η μπάλα πήγαινε αρκετές φορές πάνω-κάτω, ο Μπετανκόρ ήταν μόνιμος «κίνδυνος» για τη Λαμία που από την πλευρά της έφτανε μέχρι και έξω από τα αντίπαλα καρέ αλλά της έλειπε η τελική πάσα για να απειλήσει ουσιαστικά.

Ετσι το 1-2 παρέμεινε ως το τέλος.

MVP: Ο Μπετανκόρ. Ο φορ του Πανσερραϊκού διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, είχε 1-2 επιπλέον καλές στιγμές (π.χ. ένα επικίνδυνο σουτ στο 82’ που έβγαλε σε κόρνερ ο Κόστιτς) και έβαλε «δύσκολα» στην άμυνα των γηπεδούχων.

Στο ύψος του: Ο Τομάς ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης των φιλοξενουμένων, ενώ ο Δεληγιαννίδης σημείωσε ένα πανέμορφο γκολ. Ο δεξιός μπακ των «λιονταριών» βρέθηκε αριστερά σε στατικό τους και εξαπέλυσε έναν «κεραυνό».

Αδύναμος κρίκος: Ο Μέκιτς. Ο χαφ της Λαμίας δεν «φάνηκε», ελέω και του αριθμητικού μειονεκτήματος που είχε η ομάδα του από το 23’ και μέχρι το 57’.

Το «στραγάλι»: Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα όταν στο 8’ ρέφερι Τσέτσιλας καταλόγισε φάουλ υπέρ του Γκουγκεσασβίλι, σε φάση που απώλεσε την κατοχή σε έξοδό του και η μπάλα στρώθηκε σε παίκτη τους που σούταρε και την έστειλε στα δίχτυα. Ομως το VAR δεν μπορούσε να παρέμβει επειδή η φάση είχε «διακοπεί» πριν κάνει τελική ο παίκτης της Λαμίας. Το γκολ του Μπετανκόρ στο 12’ ακυρώθηκε ως οφ σάιντ του σκόρερ των φιλοξενουμένων και το VAR «συμφώνησε». Στο 23’ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Βλαχομήτρος των γηπεδούχων, για φάουλ του επί του Χαντάκια. Αρχικά ο διαιτητής του έδειξε κίτρινη για το μαρκάρισμά του, όμως τον ενημέρωσαν να τσεκάρει τη φάση στο VAR και μόλις το έπραξε άλλαξε την απόφασή του. Μάλιστα και οι δύο ομάδες εξέδωσαν μέχρι την ανάπαυλα ανακοινώσεις κατά της διαιτησίας. Στο 57’ αποβλήθηκε ο Περούτσι των φιλοξενουμένων με δεύτερη κίτρινη κάρτα, απόφαση που σήκωσε νέα θύελλα διαμαρτυριών από την πλευρά των «λιονταριών».

Το «ταμείο» του Gazzetta: Το ματς ήταν ντέρμπι ολκής και αυτό φάνηκε από την άγρια ομορφιά που είχε, ενώ κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Παράλληλα υπάρχουν εκατέρωθεν διαμαρτυρίες από τις διαιτητικές αποφάσεις.

ΛΑΜΙΑ: Κόστιτς, Ενρίκες (65' Μπίκοβ), Κορνέζος, Λέο, Ραντόνια (84' Σιμόνι), Γιαννούτσος (65' Δοϊρανλής), Νούνιες (84' Σαραμαντάς), Ρινγκ, Φουρτάδο, Μέκιτς (65' Γκουίντο), Βλαχομήτρος
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Γκουγκεσασβίλι, Δεληγιαννίδης, Μπέργκστρομ (60' Καρασαλίδης), Περούτσι, Χαντάκιας, Φαρές, Στάικος (46' Λιάσος), Ντάβιντσον, Τομάς (75' Ντέλετιτς), Χατζηστραβός (61' Ζελέν), Μπετανκόρ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα