ΑΕΚ: Ο Περέιρα μπαίνει δυναμικά στην εξίσωση με την ουσιαστική εμφάνιση στο ντέρμπι

ΑΕΚ: Ο Περέιρα μπαίνει δυναμικά στην εξίσωση με την ουσιαστική εμφάνιση στο ντέρμπι

Δημήτρης Βέργος
Ο Ρομπέρτο Περέιρα της ΑΕΚ

bet365

Ο Ρομπέρτο Περέιρα βρίσκει ρυθμό όλο και περισσότερο, ξεκινώντας σε δύο σερί ματς στην ενδεκάδα της ΑΕΚ, με την παρουσία του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό να είναι καταλυτική, όπως προκύπτει και μέσα από το Wyscout.

Ένας από τους κομβικούς παίκτες της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ήταν ο Ρομπέρτο Περέιρα. Ο 33χρονος Αργεντινός μέσος άργησε να ξεκινήσει σε ενδεκάδα του Ματίας Αλμέιδα καθώς βρέθηκε για πρώτη φορά σε αυτήν μόλις στο παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής με την Athens Kallithea καθώς στα υπόλοιπα ερχόταν από τον πάγκο. Αλλά ο «Πελάδο» ήξερε πότε θα ήταν η κατάλληλη στιγμή για να αρχίσει να του δίνει περισσότερο χρόνο διατηρώντας τον στο αρχικό σχήμα, όπως το έπραξε στο ματς με τον Παναθηναϊκό.

Ο «Τούκου» έπαιξε ξανά ως «οκτάρι» και απέδειξε ότι μπαίνει δυναμικά στην αγωνιστική εξίσωση καθώς πραγματοποίησε μια ουσιαστική εμφάνιση στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Μαζί με τον Σιμάνσκι και τον Πινέδα επικράτησαν στον χώρο αυτό, με τον Αργεντινό χαφ να συνεισφέρει με εξαιρετικό τρόπο τόσο στο κομμάτι της δημιουργίας και της ανάπτυξης, όσο και ανασταλτικά. Σε τακτικό επίπεδο έκανε ακριβώς αυτό που έπρεπε και πέρα από την εικόνα που άφησε στο μάτι στα 71 λεπτά που αγωνίστηκε και οι αριθμοί του στο Wyscout επιβεβαιώνουν ότι η παρουσία του στο ντέρμπι ήταν καταλυτική.

Ο Περέιρα λοιπόν σύμφωνα με το Wyscout είχε μόνο τρεις λάθος μεταβιβάσεις καθώς ολοκλήρωσε την παρουσία του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό με 21/24 εύστοχες πάσες και οι μόνες λανθασμένες ήταν μία άστοχη σέντρα, μια πάσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού και μια προωθητική μπαλιά. Ο Περέιρα είχε 2/2 επιτυχημένες βαθιές μπαλιές, 6/6 σωστές πάσες στο τελευταίο τρίτο, 7/8 εύστοχες προωθητικές πάσες και 4/4 ακριβείς μεταβιβάσεις προς τα πίσω.

Την ίδια στιγμή στο ανασταλτικό κομμάτι οι αριθμοί του στο ντέρμπι ήταν πάνω από τους μέσους όρους της καριέρας του. Κέρδισε το 67% των αμυντικών μονομαχιών που έδωσε (4/6), ενώ συνήθως το ποσοστό του είναι στο 52%. Παράλληλα είχε και 7 ανακτήσεις μπάλας, με τον μέσο όρο στην καριέρα του να κυμαίνεται στις 4,78. Μάλιστα οι 4 από αυτές έγιναν στο μισό του Παναθηναϊκού, δείγμα της συνεισφοράς του στο κομμάτι της πίεσης και της έντασης που ζητάει ο Αλμέιδα.

Το γεγονός ότι ο Περέιρα «κουμπώνει» όλο και καλύτερα στο κιτρινόμαυρο σύνολο βγαίνει και από την ανάρτηση που έκανε την επομένη της μεγάλης νίκης της ΑΕΚ στο ντέρμπι γράφοντας «μόνο ΑΕΚάρα» κάτω από τις φωτογραφίες που ανέβασε από το παιχνίδι, με διάφορους συμπαίκτες του να σχολιάζουν την εμφάνισή του και τον Αλεξάντερ Κάλενς να του πλέκει το εγκώμιο γράφοντας: «Πολλή ποιότητα φίλε μου».

Ο Αλμέιδα βλέπει πλέον ακόμα μια επιλογή από το πλούσιο ρόστερ του να συναγωνίζεται δυνατά τους υπόλοιπους για μια θέση στην ενδεκάδα στον άξονα της μεσαίας γραμμής ή ακόμα και στη θέση για πίσω από τον φορ. Καθώς ο Περέιρα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει και εκεί, όπως θα μπορούσε να το κάνει και στην αριστερή πλευρά αν κρινόταν αναγκαίο.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα