Μόνο ο Ολυμπιακός 3 (+2) πρωταθλήματα, έχοντας κόντρα, έως και πόλεμο, με την ΕΠΟ!

Μόνο ο Ολυμπιακός 3 (+2) πρωταθλήματα, έχοντας κόντρα, έως και πόλεμο, με την ΕΠΟ!

Μόνο ο Ολυμπιακός 3 (+2) πρωταθλήματα, έχοντας κόντρα, έως και πόλεμο, με την ΕΠΟ!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο Gazzetta μία συγκλονιστική πραγματικότητα για τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Με αφορμή την αποχώρηση του Γιάννη Παπαδόπουλου από την ΑΕΚ έγινε χθες βράδυ μια κουβέντα στην εκπομπή του Open, μεταξύ άλλων, για το ρόλο του στην ΕΠΟ, την παρουσία των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ στην ομοσπονδία τα τελευταία χρόνια κλπ, κλπ.

Έτσι είχα την ευκαιρία να πω κάτι, που ίσως έπρεπε να το είχα πει εδώ και πολύ καιρό: μέσα σε όλο αυτό το χαμό που γίνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ίσως κάθε χρόνο και παραπάνω, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας κάτι πολύ σοβαρό, ότι δηλαδή ο Ολυμπιακός πήρε τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα, από το 2020 έως το 2022, έχοντας μεγάλη κόντρα με τη διοίκηση της ΕΠΟ, στην οποία ως γνωστόν ανήκει η διαιτησία, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Και τώρα το σωστό είναι να το επεκτείνω περισσότερο και να πω το εξής: ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα, στη σύγχρονη εκδοχή του ελληνικού πρωταθλήματος, που συνολικά έχει πάρει πέντε πρωταθλήματα, όλα στην «εποχή Μαρινάκη», σε εποχές στις οποίες είχε κόντρα τη διοίκηση της ΕΠΟ. Διότι, το ίδιο είχε συμβεί τόσο το 2016-17, με την ΕΠΟ να αλλάζει από το φθινόπωρο του 2016, όσο και το 2010-11, με την τότε ΕΠΟ να είχε «πρασινίσει», όπως θυμούνται όλοι στο πρωτάθλημα του 2010, επί πολυμετοχικού Παναθηναϊκού.

Είναι τέτοια η δυναμική του Ολυμπιακού, που έχει καταφέρει κάτι πραγματικά συγκλονιστικό για τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γιατί είναι συγκλονιστικό να έχει πάρει στην χώρα μας πέντε πρωταθλήματα, ευρισκόμενη σε μεγάλη κόντρα, ενίοτε και σε πόλεμο, με την ΕΠΟ, που έχει υπό τον έλεγχο της τη διαιτησία. Και να υπενθυμίσω εδώ ότι και τα τέσσερα πρωταθλήματα που έχουν πάρει εσχάτως ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ (από δύο), τα πήραν έχοντας πολύ καλές σχέσεις με την ΕΠΟ. Το ίδιο κι ο Παναθηναϊκός στο τελευταίο πρωτάθλημα που πήρε, το 2010.

masouras

Να υπενθυμίσω δε πρώτον ότι και τα τρία τελευταία του συνεχόμενα πρωταθλήματα ο Ολυμπιακός τα πήρε με VAR και ξένους διαιτητές και δεύτερον ότι εδώ και μία οκταετία, που με την αλλαγή διοίκησης στην ΕΠΟ, έχουν μπει γερά στο κόλπο και η ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ, πάλι ο Ολυμπιακός έχει τα πιο πολλά πρωταθλήματα, αυτά τα τρία, έναντι δύο της ΑΕΚ και δύο του ΠΑΟΚ.

Ακριβώς μία τεράστια απόδειξη της τεράστιας δυναμικής που έχει αυτός ο σύλλογος.

Άσχετο:

To the point και ξεκάθαρη η ανακοίνωση της Θύρας 7 για τη μεταγραφή του Γιαζίτσι! Όπως ακούω, πάντως, ο Τούρκος διεθνής άσος είναι πολύ πιο «άνετος» κι όχι «σκληροπυρηνικός», όπως εμφανίζεται από κάποια social media.

Μάλιστα, θέλει, όπως το θέλει και η σύζυγος του, να μείνει κι αυτή στην Αθήνα, και να μεγαλώσουν εδώ, κι όχι στην Κωνσταντινούπολη που απέχει μόλις μία ώρα αεροπορικώς, το αγοράκι που σύντομα θα φέρει στη ζωή η πανέμορφη Τουρκάλα ηθοποιός.

Η φωτογραφία της ημέρας:

Μας αρέσει δεν μας αρέσει, το πιστεύουμε δεν το πιστεύουμε, η ψυχολογία παίζει τεράστιο ρόλο στο ποδόσφαιρο. Πολλές φορές, τον καθοριστικό.

Το γράφω με αφορμή το τελευταίο παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Γιουρόπα Λιγκ, στη Γαλλία με τη Λιόν, αλλά κι ενόψει του αμέσως επόμενου, την Πέμπτη στο Καραϊσκάκη με την Μπράγκα, των «φίλων» Καρβαλιάλ, Όρτα και Μπρούμα, που ο καθένας όμως για τους (ευνόητους νομίζω) λόγους του θα θέλει 1000% να κερδίσει τον Ολυμπιακό.

Μου είπε, λοιπόν, άνθρωπος που ήταν στο γήπεδο της Λιόν και παρακολούθησε από πολύ κοντά, από τον αγωνιστικό χώρο, το παιχνίδι Λιόν-Ολυμπιακός ότι το πρώτο πράγμα που εισέπραξε από ξεκίνημα κιόλας του αγώνα ήταν το τεράστιο άγχος και των δύο ομάδων, προφανέστατα λόγω των κακών τους αποτελεσμάτων στα πρωταθλήματα τους.

el kaabi

«Ήμασταν υπερβολικά πιεσμένοι και εμείς, αλλά και αυτοί. Εξ ου και πέρασε ένα ολόκληρο ημίχρονο, με μισή φάση στην πραγματικότητα, το σουτ του Ρόντινεϊ. Χωρις υπερβολή, έτρεμαν τα πόδια και των 22 παικτών. Ξεκινάει το β΄ ημίχρονο και είναι ολοφάνερο ότι όποιος κάνει το πρώτο γκολ, θα πάρει και το παιχνίδι, ενδεχομενως και με σκορ. Δυστυχώς, δεν κάναμε εμείς το πρώτο γκολ στις ευκαιρίες του Γιάρεμτσουκ και του Ελ Κααμπί, το έκαναν οι Γάλλοι, τους έφυγε το άγχος, βάρυναν ακόμη περισσότερο τα πόδια των δικών μας παικτών και εύκολα ήρθε κι άλλο γκολ κι εκεί τέλειωσε το παιχνίδι».

Και μάλλον έχει δίκιο! Είναι δε σημαντικό να κατανοήσει ο κόσμος που θα πάει την Πέμπτη στο Καραϊσκάκη αυτή την παράμετρο, του αγχωμένου Ολυμπιακού. Να κατανοήσει και να βοηθήσει, όπως μόνο αυτός ξέρει και μπορεί, μία ομάδα που δεν είναι στα καλύτερα της και στα πάνω της.

Και για το τέλος ένα ιμότζι Emoji 😀

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.