Άρης: Η τετράδα προϋποθέτει αλλαγή των συνηθειών

Άρης: Η τετράδα προϋποθέτει αλλαγή των συνηθειών

Ο Άρης

bet365

Παρά τις απώλειες στις πρώτες αγωνιστικές, ο Άρης έφερε την κατάσταση στα μέτρα του μέσα από τις νίκες επί των Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ αλλά το κυνήγι μιας θέσης στην τετράδα της κανονικής διάρκειας προϋποθέτει την αλλαγή των αγωνιστικών συνηθειών του παράλληλα της αξιοποίησης του βατού προγράμματος.

Σε βάθος επταετίας, το επίπεδο αποτελεσματικότητας του Άρη στα λεγόμενα μεγάλα παιχνίδια ουδέποτε αποτέλεσε το βασικό αγωνιστικό πρόβλημα του. Περισσότερο κόστισε η αδυναμία αξιοποίησης των βατών προγραμμάτων και συγκέντρωσης βαθμών στα (θεωρητικά) ευκολότερα παιχνίδια. Καθόλου τυχαία, στη σημερινή ομιλία του προς τους ποδοσφαιριστές ο Άκης Μάντζιος εστίασε στον εντός έδρας αγώνα (5/10, 20:00) με τη και σημείωσε μάλιστα ότι… «από την εμπειρία μου στον Άρη, τέτοια ματς είναι πιο δύσκολα για την ομάδα».

Η αλήθεια είναι ότι αυτή η εμπειρία μπορεί να χαρακτηριστεί πικρή γιατί μία από τις βασικές αγωνιστικές αδυναμίες των «κίτρινων» βρίσκεται στα περιορισμένα σερί νικών που έχουν να επιδείξουν στο ίδιο χρονικό διάστημα. Η τέσσερις διαδοχικές νίκες της σεζόν 2020-21 επί των Παναθηναϊκού, Απόλλωνα Σμύρνης, Λάρισας και Αστέρα Τρίπολης στοιχειοθετεί το μεγαλύτερο σερί! Ακολουθεί αυτό των τριών νικών στα Playoffs της περιόδου 2021-22 επί των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ΠΑΣ Γιάννινα ενώ έως εκεί έφτασε το σερί στην αφετηρία της σεζόν 2018-19 με τις νίκες επί των Λαμίας, Λάρισας και Λεβαδειακού.

Στις υπόλοιπες σεζόν, την περίοδο 2019-20 μόλις μία φορά πέτυχε δύο διαδοχικές νίκες, τέσσερις φορές το πέτυχε στη σεζόν 2022-23 και πέντε στην αντίστοιχη περσινή στη διάρκεια της οποίας ο Άκης Μάντζιος στεκόταν στη αδυναμία απόκτησης αυτοπεποίθησης λόγω των αγωνιστικών μεταπτώσεων της ομάδας.

Καθώς άλλαξε το σύστημα διεξαγωγής του Πρωταθλήματος με τον διαχωρισμό των πρώτων τεσσάρων από τους υπόλοιπους, για τον Άρη είναι απαραίτητο να αλλάξει συνήθειες και να χτίσει σερί. Αυτή τη στιγμή έχει δύο διαδοχικές νίκες επί των Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ αλλά και μια σπουδαία ευκαιρία μπροστά του έχοντας να αντιμετωπίσει τις Λαμία, Καλλιθέα έως τη διακοπή του Πρωταθλήματος. Στην επανέναρξη του τελευταίου θα αγωνιστεί στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας με τον Παναθηναϊκό και πριν το παιχνίδι με την ΑΕΚ θα βρεθεί αντιμέτωπος των Λεβαδειακού, Βόλου (εντός) και Παναιτωλικού (εκτός). Έτσι όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση είναι τουλάχιστον φανερό ότι εφόσον οι «κίτρινοι» επιβεβαιώσουν την ανωτερότητά τους τουλάχιστον στα λεγόμενα… βατά παιχνίδια δεν θα έχουν τον παραμικρό λόγο ενασχόλησης με τα αποτελέσματα των άλλων. Γι’ αυτόν τον λόγο ο Άκης Μάντζιος εστίασε σε αυτά στη σημερινή ομιλία του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα