ΕΠΟ: Συζητήθηκε στο Δ.Σ. να συνεισφέρουν οι ΠΑΕ στα έξοδα της ΚΕΔ, διατεθειμένοι οι μεγάλοι να δώσουν από 100.000 ευρώ

Ο Στεφάν Λανουά στο σεμινάριο διαιτητών στη Θεσσαλονίκη

bet365

Σε θετικότατο κλίμα συζητήθηκε το πλαίσιο οικονομικής βοήθειας των ΠΑΕ για τα έξοδα για τον αρχιδιαιτητή Στεφάν Λανουά και το επιτελείο του στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας.

Τρία ζητήματα είχε κυρίως το Δ.Σ. της ΕΠΟ το απόγευμα της Τρίτης. Σχετικά με το πλαίσιο της αδειοδότησης πήρε το ΟΚ του Δ.Σ. ο απαιτούμενος κανονισμός χωρίς αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς, όπως εγκρίθηκε και να μείνουν τα ίδια τα ποσοστά που θα αποδίδουν οι διαιτητές στις Ενώσεις τους (και θα καθορίζονται ανάλογα με την κατηγορία που θα παίζουν καθώς πχ οι διεθνείς θα δίνουν 1.500 ευρώ τον χρόνο).

Ένα βασικό θέμα είχε να κάνει με την οικονομική βοήθεια των ΠΑΕ για τα έξοδα της φετινής ΚΕΔ. Όλα μαζί (ήτοι ο Λανουά με το επιτελείο του) τα έξοδα της ΚΕΔ / ΕΠΟ είναι στο σύνολο 1 (και... λίγο παραπάνω) εκατ. ευρώ. Στα χρήματα αυτά συμπεριλαμβάνονται και τα έξοδα διαμονής των ξένων της ΚΕΔ.

Οι 4 μεγάλες ΠΑΕ συμφώνησαν να δώσουν από 100.000 ευρώ η κάθε μία και οι άλλες ομάδες από 10.000 ευρώ. Η Λίγκα θα συζητήσει το θέμα αυτό για να περάσει από την έγκριση του Δ.Σ. της και έτσι μετά να ξαναέρθει στο συμβούλιο της ΕΠΟ. Οι ομάδες πάντως ήταν ιδιαίτερα θετικές και ουσιαστικά σύμφωνες στο να δώσουν αυτά τα χρήματα, που θα καλύψουν ένα σημαντικό κομμάτι των εξόδων αυτών.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα