Stoiximan Super League: «Φωτιά» ελέω Κυπέλλου, ο 5ος ενδέχεται να μείνει εκτός Ευρώπης

Newsroom
«Φωτιά» στη Stoiximan Super League ελέω Κυπέλλου, ο 5ος ενδέχεται να μείνει εκτός Ευρώπης

bet365

Μετά τις διασταυρώσεις που προέκυψαν στο Κύπελλο Ελλάδος ο 5ος που θα προκύψει στη Stoiximan Super League θα παρακολουθήσει τον τελικό με την ίδια, ίσως και περισσότερη, αγωνία από τους δύο φιναλίστ, εφόσον φυσικά δεν συμμετέχει εκείνος.

«Κέφια» είχε σήμερα (2/10) η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδος, όπου και βγήκαν τα «ζευγάρια» της φάσης των «16» όπως και οι περεταίρω διασταυρώσεις ως τον τελικό.

Ο λόγος είναι πως το «Big-5» βρέθηκε στο ίδιο «μονοπάτι» και αυτό σημαίνει πως φιναλίστ στον final του ΟΑΚΑ θα είναι μία ή ένας εκ των Πανσερραϊκού, Πανιώνιου, Ζακύνθου, Αιγέα Πλωμαρίου, Καβάλας, Αστέρα AKTOR, ΟΦΗ, Βόλου, Κηφισιάς ή Παναχαϊκής.

Η παραπάνω εξέλιξη ενδέχεται να βάλει «φωτιά» στο πρωτάθλημα, αφού είναι πλέον ορατό το ενδεχόμενο ο 5ος να μην εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό «εισιτήριο», κάτι που θα αποσαφηνιστεί μετά την ολοκλήρωση της διοργάνωσης που έπεται των Play Off και πιο συγκεκριμένα στις 17 Μαΐου. Με τον νόμο των πιθανοτήτων και με το σκεπτικό πως δεν θα προκύψει κάποια σούπερ έκπληξη στις θέσεις 1-4, τότε προβάλει ως 50%-50%.

Με γνώμονα το νέο format οι ομάδες που θα τερματίσουν στη regular season στις θέσεις 1-4 θα απαρτίσουν το group που θα «παλέψει» για τον τίτλο και το έτερο «εισιτήριο» για τα προκριματικά του Champions League, ενώ εξασφαλισμένη συμμετοχή στις διοργανώσεις της UEFA για το 2025/26 θα αποκτήσουν και οι άλλες δύο, που θα τερματίσουν 3η και 4η.

Την ίδια στιγμή εκείνες που θα βρεθούν στο 5-8 θα στελεχώσουν άλλο (σ.σ. με διαίρεση /2 των βαθμών που θα συγκεντρώσουν στην κανονική διάρκεια) και εκείνη που θα βρεθεί στην 5η θέση θα περιμένει να δει αν θα πάρει μέρος στο Conference League του 2025/26.

Γιατί η αναμονή;

Επειδή τα ευρωπαϊκά «εισιτήρια» μοιράζονται ως εξής: Οι 1-2 στα προκριματικά του Champions League, ο Κυπελλούχος σε αυτά του Europa και οι 3-4 σε εκείνα του Conference.

Ετσι αν για παράδειγμα πάρει το Κύπελλο ο 5ος, τότε οι 1-2 θα πάνε στο Champions Legue, οι 3-4 στο Conference και εκείνος στο Europa. Εάν τώρα το κατακτήσει ο 2ος τότε το «εισιτήριο» του Europa θα πάει στον 3ο και οι 4-5 θα βρεθούν στο Conference και αντίστοιχα θα υπάρξουν σχετικά ντόμινο. Η ουσία πάντως είναι πως οι 5 πρώτοι θα παίξουν στην Ευρώπη, εφόσον ένας εξ’ αυτών πάρει το Κύπελλο.

Εάν όμως το τρόπαιο καταλήξει σε κάποιο πλην 5άδας club, π.χ. στο 6ο, το 7ο, το 8ο κτλ ο 5ος δεν θα βγει στην Ευρώπη και με γνώμονα πως ο ένας εκ των δύο φιναλίστ της διοργάνωσης θα είναι, κακά τα ψέματα και ας είμαστε ρεαλιστές, πλην των θέσεων 1-4, όποια ομάδα κόψει πρώτη το νήμα στα Play Off του 5-8 θα πρέπει να περιμένει τον τελικό για να δει εάν θα συμμετάσχει ή όχι στην Ευρώπη.

Εκτός φυσικά αν ο Χ έτερος φιναλίστ είναι και 5ος, οπότε και θα «κλειδώσει» την έξοδό του και απλά τότε θα ξεκαθαρίσει εάν θα είναι στο Europa ως Κυπελλούχος ή στο Conference μέσω της θέσης του στη Stoiximan Super League.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα