Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Τα ντέρμπι δεν τα παίζεις, αλλά τα κερδίζεις (vids)

Γιώργος Ντυμένος
tfs

bet365

Στο μεγάλο ματς του ΟΑΚΑ όπου ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό δεσπόζουν στη γραμμή κρούσης των «αιωνίων» οι Φώτης Ιωαννίδης και Αγιούμπ Ελ Καμπί, που έχουν αποδείξει πως μπορούν να κρίνουν τα πάντα με μία τους μόνο κίνηση.

Η στιγμή της αλήθειας έφτασε και το βράδυ (20:30) θα έχουμε το πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» για την τρέχουσα σεζόν, καθώς ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Σε αγώνες τέτοιοι επιπέδου δεν «παίζουν» μόνο διαπιστώσεις σαν πχ την κατάσταση που βρίσκονται οι «μονομάχοι», οι τακτικές που ακολουθούν, τα σχέδιά τους και τυχόν τραυματισμοί όπως και απουσίες που ίσως τους ταλαιπωρούν, αφού στο «ταμείο» μετά τη λήξη τους πολλά εξ’ αυτών περνούν σε υποδεέστερη μοίρα.

Σίγουρα χρειάζονται στο σύγχρονο ποδόσφαιρο αλλά στην προκειμένη περίπτωση ισχύει και αυτό που λέγεται συχνά-πυκνά ώστε να αποτυπώσει το διακύβευμα που προκύπτει. «Τέτοια ματς δεν τα παίζεις, αλλά τα κερδίζεις».

Αυτό μένει στην ιστορία…

Τι χρειάζεσαι λοιπόν να πάρεις τη νίκη; Εστω ένα γκολ και κάπου εδώ θα μπουν στην κουβέντα μας οι Φώτης Ιωαννίδης και Αγιούμπ Ελ Καμπί, με τη σειρά του «οικοδεσπότη» και του «φιλοξενούμενου» αντίστοιχα.

Οσο και να προοδεύσει το άθλημα με τεχνικές, ταχυδυναμική, συστήματα και όλα όσα εισήλθαν τα τελευταία χρόνια στην «πραγματικότητά» μας πάντα θα υπάρχει αυτό το απρόβλεπτο, που στο τέλος θα αναιρεί όλα όσα αναλύονται επί χάρτου.

Στους «πράσινους» και τους «ερυθρόλευκους» υπάρχουν πολλοί world class παίκτες με ταλέντο και ποιότητα, ωστόσο οι συγκεκριμένοι δύο διαθέτουν στο έπακρο τη δυνατότητα να στείλουν με χίλιους δυο τρόπους και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες την μπάλα στο πλεκτό.

Κάτι που έχουν αποδείξει τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων, στις ευρωπαϊκές δηλαδή υποχρεώσεις των clubs τους.

Ακόμη και αν κάποιος προπονητής σχεδιάσει άριστα το ανασταλτικό του πλάνο πάνω τους και έχει υπολογιστεί στο έπακρο και την τελευταία σχετική λεπτομέρεια, αμφότεροι έχουν - ίσως και στο DNA τους - αυτό το «κάτι» που δύναται να σμπαραλιάσει τις αντίπαλες άμυνες. Το οποίο φυσικά και εξέλιξαν μέσω της σκληρής δουλειάς που πραγματοποιούν χρόνια τώρα. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως βελτιώνονται συνεχώς.

Ο Ελληνας στράικερ λειτουργεί μέσα και έξω από το «κουτί» και δύναται να δημιουργήσει και να ολοκληρώσει ο ίδιος τις φάσεις, ενώ ο Μαροκινός φορ αν βρει έστω 10 εκατοστά ελεύθερου χώρου εντός της περιοχής, κατά πάσα πιθανότητα θα σε «πληγώσει» με τα «φαρμακερά» τελειώματά του.

Τα νούμερα και οι επιδόσεις τους στο ημερολογιακό έτος που διανύουμε «μιλάνε» από μόνα τους (σ.σ. σταθήκαμε σε συλλογικό επίπεδο) και αποτυπώνουν ανάγλυφα τις ικανότητές τους, για αυτό και δεν χρειάζεται να… σκαλίσουμε περαιτέρω το παρελθόν. Αρκούν στο έπακρο.

Βασικά και τα πολλά λόγια προβάλουν περιττά και η περίπτωσή τους φαντάζει τόσο απλή αν και σύνθετη την ίδια στιγμή.

Είναι πολύ πιθανό σε μερικές ώρες να μην τους βγαίνει τίποτα εντός των τεσσάρων γραμμών, συμβαίνει και αυτό άνθρωποι είναι όχι ρομπότ. Να τους πηγαίνουν όλα «στραβά», αλλά μέσα σε ελάχιστα κλάσματα και με μόλις μία επαφή να κρίνουν το όνομα του νικητή.

This is football…

Για την ιστορία και «κλείνοντας» ο Ιωαννίδης έχει βρει μέχρι στιγμής στην καριέρα του τρεις φορές δίχτυα σε ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού και τούμπαλιν, ενώ το «τριφύλλι» είναι από τις λίγες ομάδες που ο Ελ Καμπί δεν έχει... ανοίξει λογαριασμό με τη φανέλα των Πειραιωτών.

γφδσ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα