Ολυμπιακός: Ο Μουζακίτης άνοιξε την πόρτα της 11άδας για τους άλλους μικρούς, καμία σχέση το ντέρμπι με τη Μπράγκα

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Ο Μουζακίτης άνοιξε την πόρτα της 11άδας για τους άλλους μικρούς, καμία σχέση το ντέρμπι με τη Μπράγκα

bet365

Ο 17χρονος χαφ με τις εμφανίσεις του δεν κέρδισε μόνο πολλούς πόντους αλλά ανοίγει τον δρόμο της 11άδας και για τους άλλους πιτσιρικάδες και ενώ έρχεται ένα διαφορετικό παιχνίδι σχετικά με αυτό της Ευρώπης. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Πάντα τα νέα πρόσωπα έχουν αυτό το ξεχωριστό ενδιαφέρον. Και είναι πολύς ο κόσμος που θέλει να βλέπει παιδιά από τα τμήματα υποδομής να προοδεύουν, να προχωράνε και να αγωνίζονται στην ομάδα που υποστηρίζει. Με τέτοια παιδιά μάλιστα μπορεί να δεθεί και να συνδεθεί περισσότερο από κάθε άλλον παίκτη.

Γράφουμε λοιπόν ξανά για τον Χρήστο Μουζακίτη, τον υπερταλαντούχο χαφ του Ολυμπιακού, και μπορεί ίσως σκεφτείτε ορισμένοι πώς ασχολούμαστε κάπως παραπάνω με τους μικρούς σε αυτή τη χρονική περίοδο. Αυτό το παιδί όμως το αξίζει πέρα ως πέρα, όπως το ίδιο ισχύει και για αυτή τη χαρισματική φουρνιά που έρχεται μαζί του από τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού και που έχει πολύ μεγάλη προοπτική.

Η παρουσία του ως βασικός στον αγώνα της Ευρώπης με το 3-0 επί της Μπράγκα και η πολύ καλή του εμφάνιση δεν τον αναδεικνύουν μόνο ως ένα νέο και πολλά υποσχόμενο στέλεχος του ρόστερ των Ερυθρόλευκων αλλά με σοβαρές πιθανότητες να το ξαναδούμε βασικό στη συνέχεια. Αυτή η παρουσία του ανοίγει την πόρτα της 11άδας και για τα άλλα ταλαντούχα πιτσιρίκια του Ολυμπιακού. Ας μην γελιόμαστε. Είναι μία φουρνιά που έχει τέτοιο ταλέντο που δικαιούται την ευκαιρία αλλά και να αξιοποιηθεί στο 100% από το τεχνικό staff και τον σύλλογο.

Θέλετε να πάμε και ένα βήμα παρακάτω; Στο παιχνίδι της Ευρώπης ο Ολυμπιακός είχε στο αρχικό του σχήμα 3 παιδιά από τις Ακαδημίες του. Σε έναν τόσο σημαντικό αγώνα στο Europa ήταν βασικοί οι Τζολάκης, Ρέτσος αλλά και ο Μουζακίτης ενώ μπήκε ως αλλαγή ο Ντόι, που προέρχεται από τη Β' ομάδα αλλά και τα τμήματα υποδομής των Πειραιωτών.

Βέβαια η μετάβαση ενός νέου παιδιού από τις Ακαδημίες στην α' ομάδα δεν είναι απλή και ποτέ δεν υπήρξε τέτοια. Χρειάζεται ο ανάλογος τρόπος αλλά είναι σίγουρο πώς στον Ολυμπιακό τα έχουν σκεφτεί όλα αυτά, τα έχουν αναλύσει και τα έχουν όλα υπ' όψιν τους.

Άλλο ο αγώνας με Μπράγκα και άλλο ο Παναθηναϊκός και αυτό το ξέρουν καλά στον Ολυμπιακό

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ από μέρους του από την πρώτη στιγμή ήταν ξεκάθαρος στις δηλώσεις του μετά το 3-0 με τη Μπράγκα. Ήταν κατηγορηματικός στο ότι άλλο παιχνίδι ήταν αυτό με τους Πορτογάλους και άλλο θα είναι με τον Παναθηναϊκό.

Το δε γεγονός πώς ο Παναθηναϊκός προέρχεται από αρνητικό αποτέλεσμα στην Ευρώπη και είναι σε ένα οριακό σημείο είναι πιθανό να κάνει ακόμα πιο δύσκολο το κυριακάτικο ντέρμπι για τον Ολυμπιακό. Εξάλλου ποτέ δεν είναι εύκολα τέτοια παιχνίδια για κανέναν.

Το τεχνικό επιτελείο και οι παίκτες ξέρουν πολύ καλά βέβαια το τι τους περιμένει. Όπως γνωρίζουν και πολύ καλά την ανάγκη να πάει στη διακοπή ο Ολυμπιακός με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από την αναμέτρηση με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό του Ντιέγκο Αλόνσο.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.