Παναθηναϊκός: Το αήττητο σερί με τον Ολυμπιακό εντός έδρας και το «πρέπει» του Αλόνσο

Παναθηναϊκός: Το αήττητο σερί με τον Ολυμπιακό εντός έδρας και το «πρέπει» του Αλόνσο

Το πρόσφατο παρελθόν που κάνει τον Παναθηναϊκό να αισιοδοξεί και το «πρέπει» του Αλόνσο

bet365

Η πρόσφατη ιστορία στα εντός έδρας ντέρμπι «αιωνίων» που προκαλεί αισιοδοξία στον Παναθηναϊκό και η «υποχρέωση» που έχει ο Αλόνσο για το ματς της Κυριακής.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Κυριακή τον μεγάλο του αντίπαλο, Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (06/10-20:30, Cosmote Sport 1) για την 7η αγωνιστική της Stoiximan Superleague σ' ένα παιχνίδι που έχει αποκτήσει κομβική σημασία για τους «πράσινους» εξαιτίας τόσο της βαθμολογικής τους συγκομιδής από την έναρξη του πρωταθλήματος όσο και των τελευταίων μαζεμένων κακών αποτελεσμάτων τους.

Η γκρίνια και η εσωστρέφεια έχει μαζευτεί σαν σύννεφο πάνω από το «Γ. Καλαφάτης» από την έναρξη της σεζόν, πέρα από ένα μικρό διάστημα όταν ήρθε η πρόκριση κόντρα στην Λανς, δεν έχει φύγει ποτέ από κει και δεν έχει αφήνει την απαραίτητη ηρεμία που χρειάζεται να παρεισφρήσει στο «στρατόπεδο» των «πρασίνων».

Μία συνέπεια τόσο των κακών αποτελεσμάτων του «τριφυλλιού», το οποίο λόγω αυτών, έχει υποστεί σημαντικές απώλειες βαθμών σε Ελλάδα και Ευρώπη όσο και της κακής εικόνας που έχει μέχρι στιγμής.

Όσον κι αν σε κάποιους φαίνεται κακό τάιμινγκ για ένα τέτοιο ντέρμπι, αφού η εικόνα της ομάδας δεν τους βοηθάει να αισιοδοξούν για το αποτέλεσμα, το παιχνίδι αυτό είναι στην ουσία αυτό ακριβώς που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός ετούτη τη στιγμή, γιατί του προσφέρει μία τεράστια ευκαιρία με μία νίκη με καλή εμφάνιση να βγει από το κακό αυτό διάστημα που περνάει και μάλιστα πιο δυνατός.

Η θετική παράδοση της τριετίας με τον Παναθηναϊκό «οικοδεσπότη»

jeremejeff_intime

Στο πρόσφατο παρελθόν ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει πως έχει τον τρόπο του όταν υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα. Την τελευταία τριετία, στα έξι παιχνίδια που οι «πράσινοι» έχουν υποδεχθεί τους Πειραιώτες σε κανονική διάρκεια και Play Off μετρούν τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες.

Κοινώς έχουν κρατήσει απόρθητη την έδρα τους από κείνη την ήττα με 4-1, όταν είχαν ως υπηρεσιακό τον Σωτήρη Συλλαϊδόπουλο στα Play Off της σεζόν 2020-2021. Συνολικά έχουν σκοράρει οκτώ τέρματα ενώ έχουν δεχθεί μόλις τρία.

Και μιλάμε για ένα διάστημα στο οποίο υπήρξαν αρκετές διαφορετικές συνθήκες κάθε φορά είτε αυτές αφορούν τον προπονητή που βρισκόταν στον πάγκο (Γιοβάνοβιτς, Τερίμ, Κόντης), είτε την κατάσταση της ομάδας (διαφορετική δυναμική).

  • Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 0-0 (16/01/2022)
  • Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 1-0 (17/04/2022 - PL)
  • Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 1-1 (06/11/2022)
  • Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 2-0 (09/04/2023 - PL)
  • Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 2-0 (04/02/2024)
  • Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 2-2 (19/05/2024 - PL)

Το «πρέπει» του Αλόνσο στο ντέρμπι για μία νίκη με καλή εμφάνιση

alonso_intime

Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό θα είναι το τρίτο φετινό ντέρμπι για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος μόλις στις πρώτες εφτά αγωνιστικές θα έχει καταφέρει να ξεμπερδέψει με τα τρία δυσκολότερα παιχνίδια του πρώτου γύρου έχοντας μόνο τον Άρη να απομένει.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο στα δύο πρώτα μεγάλα ματς των «πρασίνων» εντός συνόρων απέσπασε την ισοπαλία στην Τούμπα με 0-0 από τον ΠΑΟΚ και ηττήθηκε με 2-0 από την ΑΕΚ στην Φιλαδέλφεια σ' ένα παιχνίδι που το σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα.

Ωστόσο σε κανένα από τα δύο αυτά ματς η ομάδα του δεν είχε την εικόνα που όλοι, ακόμα και οι ίδιοι, επιθυμούν μέσα στο γήπεδο. Κι αν με τον ΠΑΟΚ το αποτέλεσμα δεν χάλασε κανέναν έτσι όπως κύλησαν και τα αποτελέσματα εκείνης της αγωνιστικής, με την ΑΕΚ δεν ήταν έτσι τα πράγματα.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός γνωρίζει και καταλαβαίνει πως μετά και την τελευταία γκέλα στην ευρωπαϊκή πρεμιέρα κόντρα στην Μπόρατς Μπάνια Λούκα, η ανάγκη για μία νίκη με καλή εμφάνιση κόντρα στον Ολυμπιακό είναι ζωτικής σημασίας.

Τα ντέρμπι των «αιωνίων» ναι μεν είναι τα δυσκολότερα παιχνίδια εντός συνόρων για τις δύο ομάδες, όμως ακριβώς λόγω του υψηλού βαθμού δυσκολίας τους έχουν την ιδιότητα να πριμοδοτούν τον νικητή με κάτι παραπάνω από απλώς τους τρεις βαθμούς.

Μία νίκη σ' ένα τέτοιο παιχνίδι έχει ευεργετικές ιδιότητες στην ψυχολογία του νικητή. Τον βοηθάει να φουσκώνει τα πανιά της αυτοπεποίθησής του ενώ ταυτόχρονα διώχνει και την όποια εσωστρέφεια μπορεί να υπάρχει το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Τούτη τη στιγμή αυτό είναι ακριβώς το «βάλσαμο» που ψάχνει ο Αλόνσο. Να κλείσει με νίκη (έχοντας πάντα καλή απόδοση) τον κύκλο αυτόν πριν το διάλειμμα για τους αγώνες των εθνικών ομάδων την ερχόμενη εβδομάδα και να μπει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο διάστημα που θα ακολουθήσει με τα συνεχόμενα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα