Ίνγκασον: «Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι το παιχνίδι της χρονιάς για εμάς»

Newsroom
Ίνγκασον: «Είμαι μαχητής! Θα δώσω και την ψυχή μου για τον Παναθηναϊκό»

bet365

Ο Ίνγκι Ίνγκασον και ο Γιάννης Κώτσιρας μίλησαν στην εκπομπή Sportshow στο pre game της Cosmote TV ενόψει του μεγάλου ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκός πριν τη διακοπή του Οκτωβρίου καλείται να κάνει μεγάλη νίκη στο ντέρμπι «αιωνίων» με τον Ολυμπιακό, ώστε να αλλάξει το μομέντουμ που έχει δημιουργηθεί μετά την ήττα από την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και την ισοπαλία με την Μπόρατς Μπάνια Λούκα στη Βοσνία. Ο Ίνγκι Ίνγκασον μίλησε στην εκπομπή Sportshow στο pre game της Cosmote TV και έκανε λόγο για το «παιχνίδι της χρονιάς».

«Νομίζω πως είχαμε σχετικά καλή απόδοση αυτή τη σεζόν ιδιαίτερα στην Ευρώπη. Εκεί αντιμετωπίσαμε καλούς αντιπάλους και αύριο χρειάζεται να κάνουμε το ίδιο. Θα πρέπει να βγούμε μπροστά, να χρησιμοποιήσουμε την ενέργεια που έχουμε ως ομάδα, την ενέργεια από τους οπαδούς μας και απ’ όλα τριγύρω. Το πιο σημαντικό είναι πως από το πρώτο σφύριγμα αύριο πρέπει να είμαστε η ομάδα που θα «σπρώξει» το παιχνίδι και θα πάρει τους τρεις βαθμούς. Δεν θα πρέπει να περιμένουμε τον αντίπαλο σε τακτικό επίπεδο. Θεωρώ πως εξαρτάται από εμάς, χρειαζόμαστε το αποτέλεσμα αύριο και πρέπει να βγούμε έξω και να το δείξουμε αυτό.

Ανυπομονώ για το παιχνίδι. Προφανώς είναι ένα μεγάλο ματς για εμάς και παίζοντας εντός έδρας θα πάρουμε ώθηση από τους οπαδούς μας και γενικά όλους γύρω μας. Ανυπομονώ για την αναμέτρηση, ξέρω τι σημαίνει αυτό το παιχνίδι για όλους στον σύλλογο, τους φιλάθλους και όλους όσους εκπροσωπούν αυτό το club. Οπότε πρέπει να βγούμε έξω αύριο, να παλέψουμε και να φέρουμε τους τρεις βαθμούς σπίτι μας.

Ναι οπωσδήποτε, γνωρίζουμε ότι υπάρχει απογοήτευση ειδικά με τα αποτελέσματα των δύο τελευταίων αγώνων. Δείξαμε σε κάποιες στιγμές αυτών των αγώνων τι είμαστε ικανοί να κάνουμε. Αύριο το πιο σημαντικό είναι να βγούμε και να το κάνουμε αυτό για ενενήντα λεπτά. Διότι γνωρίζουμε ότι τέτοιου είδους παιχνίδια μπορεί να είναι καθοριστικά για το μέλλον, όταν προσπαθείς να «χτίσεις» μομέντουμ. Τα καλά αποτελέσματα και οι καλές αποδόσεις, αλλάζουν πολλά πράγματα στο ποδόσφαιρο. Βλέπουμε πως μπορεί αυτή τη στιγμή να μην είμαστε εκεί, αλλά στο ποδόσφαιρο και στα αθλήματα μπορεί να βρεθείς σε τέτοιες καταστάσεις. Οπότε είναι σημαντικό να κάνουμε καλύτερο παιχνίδι αύριο εντός έδρας, ν’ αλλάξουμε την κατάσταση, ν’ αλλάξουμε το μομέντουμ, την θετικότητα και τα πάντα τριγύρω μας. Βασικά αύριο είναι το παιχνίδι της χρονιάς για εμάς, έχουμε αντιληφθεί την κατάσταση και πρέπει να βγούμε έξω , να είμαστε προετοιμασμένοι και να κάνουμε ότι μπορούμε να κερδίζουμε εντός έδρας», είπε ο διεθνής Ισλανδός στόπερ.

Κώτσιρας: «Ορόσημο το ματς με τον Ολυμπιακό»

Από πλευράς των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού εκτός από τον Ίνγκασον μίλησε και ο Γιώννης Κώτσιρας, ο οποίος έκανε λόγο για ματς - ορόσημο και στάθηκε στη συγκέντρωση και στο πάθος που χρειάζεται σε ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι.

«Στο αυριανό ντέρμπι πιστεύω πως τον μεγαλύτερο ρόλο θα τον παίξει η συγκέντρωση και το πάθος που θα έχουν οι δύο ομάδες. Στις μονομαχίες, σε όλες τις φάσεις, γιατί έτσι κερδίζεις και ψυχολογία μέσα στο γήπεδο. Γενικότερα η ομάδα πρέπει να «βρεθεί» μέσα στο γήπεδο, γιατί έχουν έρθει καινούργιοι παίκτες με πολύ ποιότητα και δεν είναι εύκολο μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να μπορέσει να «δέσει» η ομάδα.

Ναι σίγουρα είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Βέβαια και στα προηγούμενα παιχνίδια, ενώ δεν είχαμε αρχίσει καλά, λέγαμε πάμε να ξεκινήσουμε πάλι, από αυτό το ματς να πάνε όλα καλά, να το κερδίσουμε και να συνεχίσουμε με νίκες. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Αυτό το ματς ίσως είναι ορόσημο, πρέπει αύριο ν’ αποδείξουμε ότι διαθέτουμε πολύ καλά ομάδα και ότι πρέπει να παλέψουμε μέχρι το τέλος για τους στόχους μας», ανέφερε ο Κώτσιρας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα