ΑΕΚ: Η Ένωση που... πυροβολεί τα πόδια της και η δεδομένη εχθρική διαιτησία!

ΑΕΚ: Η Ένωση που... πυροβολεί τα πόδια της και η δεδομένη εχθρική διαιτησία!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ: Η Ένωση που... πυροβολεί τα πόδια της και η δεδομένη εχθρική διαιτησία!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την πρώτη ήττα της ομάδας του Αλμέιδα στο πρωτάθλημα, τον Πουλικίδη και όχι μόνο, ενώ έχει υστερόγραφα...

Επιτρέψτε μου να απολογηθώ για το γεγονός ότι το άρθρο μου καθυστέρησε σήμερα. Ωστόσο υπήρχε κοινωνική εκδήλωση, γάμος πιο συγκεκριμένα, φίλου αδελφικού και υπέροχου Ενωσίτη, με αποτέλεσμα να μας πάει αργά, πολύ αργά... Ήταν όμως όλος ο γάμος ΑΕΚ και η βάφτιση, έγιναν στο εκκλησάκι της Αγίας Σοφίας στο γήπεδο της Ένωσης και έπειτα στο πάρτι, εκφράστηκε με κάθε τρόπο η αγάπη των φίλων του γαμπρού και της νύφης για την ΑΕΚ... Να ζήσετε Γιώργο και Μαριαλένα, να είστε πάντα αγαπημένοι, να είναι καλότυχος και γερός πάντα ο Στέλιος σας και να τον δείτε να επιτυγχάνει όλα τα όνειρά του. Μόνο ευτυχισμένες στιγμές σας εύχομαι ολόψυχα... Σας ευχαριστούμε για το υπέροχο βράδυ που ζήσαμε μαζί σας.

Η αλήθεια είναι ότι χάρη στο γάμο του Γιωργάκη είχα τη δυνατότητα να ξεπεράσω πιο εύκολα και να διαχειριστώ καλύτερα την ήττα της ΑΕΚ, την πρώτη, στο Αγρίνιο, απέναντι στην καλή ομάδα του Παναιτωλικού για την οποία λέγαμε και σημειώναμε όλο το προηγούμενο διάστημα, ότι θα δυσκολέψει τη ...ζωή της ομάδας του Αλμέιδα. Το κατάφερε καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη έως τώρα, στο δεύτερο 45λεπτο αφού στο πρώτο η Ένωση ήταν απόλυτη κυρίαρχος και ήταν ατυχία και αδικία που δεν είχε καταφέρει να βρει γκολ. Τολμώ να γράψω ότι αυτό το 45λεπτο της ομάδας του Πελάδο ήταν από τα (αν όχι το) καλύτερα έως τώρα και δεδομένα το καλύτερο σε εκτός έδρας αναμέτρηση. Ωστόσο δεν ήταν αρκετό για να την φέρει έστω οδηγό στο ματς με ένα τέρμα.

Σε αυτό έπαιξε σίγουρα ρόλο το γεγονός ότι δεν δόθηκε ένα πέναλτι το οποίο δεν γίνεται στην εποχή του VAR, αφού ο Περέιρα έχει περάσει την μπάλα από τον Τσάβες και εκείνος χαμηλά και ψηλά τον ανατρέπει, ενώ υπάρχει και ένα χέρι που δεν δίνεται αλλά θεωρώ σωστή την απόφαση αφού πάει από συμπαίκτη ενώ απομακρύνει την μπάλα, ακριβώς αυτό έγινε και στο "Βικελίδης" πέρυσι με Βίντα, δεν έπρεπε να δοθεί και τότε πέναλτι και το πρωτάθλημα θα είχε κατακτηθεί... Απλά ας αποφασίσουν τα ...ζαβά και του χώρου μου τι ισχύει γιατί διασύρεται ο κάθε ένας προσπαθώντας να βιάσει την αλήθεια για να εξυπηρετήσει τα εκάστοτε αφεντικά τους. Αυτά που ελέγχουν πλέον το ποδόσφαιρο, την ΚΕΔ και τέλος πάντων όλα γύρω από αυτό.

Δύο βαθμοί αντί για μίνιμουμ επτά σε τρία ματς, αυτοκτονικό!

α

Το ότι ο Πουλικίδης θα σφύριζε απόλυτα εχθρικά την ΑΕΚ το γνωρίζαμε πριν τη σέντρα. Το επιβεβαιώσαμε στις κάρτες και σε εκείνη που έδωσε στον Πιερό για σύγκρουση, κεφάλι με κεφάλι, αλλά και σε εκείνη που ΔΕΝ έδωσε στον ΠέρεςΠαλόμα) για παράβαση με σκόπιμο φάουλ για να κόψει επίθεση της ομάδας του Πελάδο, τη στιγμή που 5 λεπτά νωρίτερα το είχε κάνει, έδωσε κάρτα κοινώς για τον ίδιο λόγο, στον Περέιρα (και σωστά του την έδωσε του Αργεντινού). Τουλάχιστον άφησε το παιχνίδι, δεν σφύριζε αρκετά, κάτι βέβαια που βοηθάει την ομάδα που δεν έχει την μπάλα στην κάτοχή της και αμύνεται (δυνατά και στο όριο), αλλά για μένα είναι το σωστό. Ωστόσο ακόμη και με αυτόν τον κακό διαιτητή η ΑΕΚ όφειλε να κερδίσει.

Δεν θα εστιάσω στο δέντρο, το οποίο είναι η διαιτησία γιατί δεν βοηθάει σε τίποτα την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, θα κοιτάξω το δάσος, το οποίο είναι η γκέλα, μια ακόμη με υποτίθεται βατό αντίπαλο! Λαμία, Καλλιθέα και τώρα Παναιτωλικός, δύο ματς που έπρεπε να κερδίσει και ένα στο οποίο, πάντα βάση εικόνας, τουλάχιστον δεν έπρεπε να χάσει και αντί να βρει στα τρία αυτά ματς μίνιμουμ 7 βαθμών, πήρε μόλις 2, γεγονός που είναι εγκληματικό και αυτοκτονικό. Προσοχή δεν εστιάζω στη διαιτησία γιατί δεν έχει κανένα νόημα, δεν θα αλλάξει καμία απόφαση και συνιστά ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της νυν ιδιοκτησίας να προστατεύσει την ομάδα και την επένδυσή της. Αν δεν μπορούν σύντομα το πρόβλημα θα είναι μόνο δικό τους και το να το αναδεικνύουμε απλά δεν θα έχει κανένα νόημα και ουσία.

Από την άλλη θα υπάρξουν ματς που δεν θα πάει η μπάλα στα δίχτυα, δυστυχώς, όχι μόνο για την ΑΕΚ, έγινε και σε άλλους. Είναι κρίμα όμως από τη στιγμή που δεν έχει πρόβλημα στη δημιουργία (όπως ισχύει σε πράσινους και κόκκινους έως τώρα) να μη παίρνει στα ματς αυτό που δικαιούται βάση της εικόνας της. Σα να πυροβολεί τα πόδια της... Από την άλλη η κασέτα των επί πληρωμή στο χώρο μου περί "καλής διαιτησίας" που τυγχάνει η ΑΕΚ είναι ένα καλό παραμύθι, μα δίχως δράκο, μιας και η Ένωση έχει δεχτεί συνολικά 24 (!!) κίτρινες κάρτες στις επτά πρώτες αγωνιστικές! Μια περισσότερη έχουν δεχτεί (επίσης σε επτά ματς) Βόλος και Παναιτωλικός, ενώ πρώτος με 26 (και σε έξι παιχνίδια) είναι ο Πανσερραϊκός. Σε επτά ματς στα οποία η ΑΕΚ κυριαρχεί και δεν αμύνεται για να δικαιολογείται αυτό το εξωφρενικό νούμερο καρτών. Εννοείται πως τις λιγότερες κάρτες έχουν δεχτεί, σε έξι παιχνίδια, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, που έχουν από δέκα μόλις.

α

Υγ: Οι κινήσεις από τον πάγκο δυστυχώς δεν έδωσαν απολύτως τίποτα στην ΑΕΚ και μάλλον της χάλασαν το παιχνίδι. Ο Λιβάι Γκαρσία δεν γίνεται να παίξει δεξιά αν δεν γράψει ξανά συμμετοχές εκεί, είναι συγκλονιστικό ότι δεν πασάρει σε δύο παίκτες χωρίς αντίπαλο στο κουτί και επιλέγει το σουτ, ο Άμραμπατ προσπάθησε δίχως αποτέλεσμα, ο Χατζισαφί ήταν κακός, πολύ κακός. Λίγο οι Λιούμπισιτς και Γκατσίνοβιτς το... πάλεψαν αλλά λίγα πράγματα. Κακό να μην παίρνεις τίποτα από τον πάγκο σου σε ματς που θέλεις να το γυρίσεις, έστω να το ισοφαρίσεις. Κατόπιν εορτής ίσως ήταν πιο χρήσιμος ο Τσούμπερ, αλλά και ο Πάολο Φερνάντες, όμως αυτά δεν θα είχαν νόημα αν είχαν γίνει τα αυτονόητα στο πρώτο πολύ καλό 45λεπτο της ΑΕΚ.

Υγ2: Στοίχισε στην ομάδα το γεγονός ότι δεν είχαν έτοιμο τον Βίντα από όταν έκαναν τα ράμματα, έπρεπε να είχαν τότε δέσει το κεφάλι του, ήταν δεδομένο ότι θα ανοίξει και δεν είναι τυχαίο ότι το γκολ το δέχεται η ΑΕΚ δίχως τον αρχηγό της και στόπερ της στο γήπεδο ακριβώς από το σημείο που θα βρισκόταν ο Κροάτης αμυντικός! Το είπε και σωστά (και) ο Αλμέιδα...

Υγ3: Τώρα που φτάσαμε στη διακοπή, αλήθεια τόσο δύσκολο ήταν να περιμένουν στη διοίκηση της ΑΕΚ για τις αλλαγές και αποχωρήσεις - απομακρύνσεις; Δεν θα ήταν το ίδιο εύκολο να γίνουν τούτη την εβδομάδα που έρχεται, από αύριο κιόλας, ώστε να μην επηρεαζόταν (αν συνέβη) το ποδοσφαιρικό τμήμα; Μαθαίνει φυσικά ο νέος ιδιοκτήτης αλλά πρέπει να φτιάξει λίγο τον κύκλο εμπιστοσύνης του σε επίπεδο προσώπων...

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...