ΠΑΟΚ: Οι στιγμές του Βιεϊρίνια και το τετράποντο δώρο του Καμαρά

ΠΑΟΚ: Οι στιγμές του Βιεϊρίνια και το τετράποντο δώρο του Καμαρά

ΠΑΟΚ: Οι στιγμές του Βιεϊρίνια και το τετράποντο δώρο του Καμαρά

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για μία από τις κακές εμφανίσεις του ΠΑΟΚ, ο οποίος όμως βρήκε τις στιγμές από τον αρχηγό του και πήρε ένα πολύτιμο τρίποντο για να επιστρέψει στην κορυφή.

Ήταν ακριβώς όπως το περιμέναμε! Μία κακή εμφάνιση των πρωταθλητών, στη συγκεκριμένη περίοδο, σε αυτό το γήπεδο. Από εκεί και πέρα, άλλο η εμφάνιση και άλλο το αποτέλεσμα που θα ήταν και είναι πολύ-πολύ κομβικό για όλη τη σεζόν!

Όχι! Δεν έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία η πρωτιά μετά από εφτά ματς και ενόψει της διακοπής. Πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτή η βαθμολογική συνθήκη μπορεί να αλλάξει πάρα πολλές φορές σε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Σε ένα ακόμη τα τελευταία χρόνια, από τότε που ο ΠΑΟΚ και ο Σαββίδης έκαναν τα πάντα για να επέλθει μία ισορροπία εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Από τότε που η -πιο κανονική και καθαρή- μπάλα έχει επιστρέψει στην Ελλάδα με τον ΠΑΟΚ εγγυητή και πρωταγωνιστή.

Για να κερδίσει ο ΠΑΟΚ στη Λιβαδειά, έπρεπε και… κάτι να παίξει. Έστω σε μικρά διαστήματα. Αλήθεια είναι ότι σε μεγάλο διάστημα της αναμέτρησης αυτή η ομάδα που αναγκαστικά έπρεπε να παραταχθεί στη Λιβαδειά, ήταν από υποφερτή έως κακή. Οι πολλές αλλαγές και η ταυτόχρονη παρουσία πολλών πρωτοεμφανιζόμενων, ήταν αναγκαία. Κάπως έτσι είδαμε κάτι πολύ ξένο για… ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου. Ελάχιστη η συνοχή, κάκιστα κοντρόλ σε δύσκολο χλοοτάπητα, μηδενικές συνεργασίες κοντά στην περιοχή και ένας Τισουντάλι που τον βρήκαν τέσσερις φορές σε καλούτσικη θέση αλλά… δεν μπορούσε να τελειώσει καμία φάση. Ένα φοβερό πράγμα. Γιατί απόψε δεν μπορεί κανείς να πει ότι η ομάδα δεν έπαιζε για τον φορ. Λίγες φάσεις αλλά… τις τρεις-τέσσερις τελικές πάσες έπρεπε να τις τελειώσει -έστω- υποφερτά.

ΤΙ ΕΔΩΣΕ Ο ΑΝΤΡΕ

Έπαιξε ο ΠΑΟΚ και έβαλε ποιότητα στο παιχνίδι του με τις προωθητικές μεταβιβάσεις του Βιεϊρίνια. Ο Πορτογάλος αρχηγός μπήκε στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου ως δεξί μπακ και σε ένα τόσο κακό παιχνίδι κατάφερε να βγάλει την ποιότητά του σε πολλές στιγμές της αναμέτρησης. Αρχικά και μέχρι το 60΄ με τις κάθετες μεταβιβάσεις του σε αμαρκάριστους συμπαίκτες (πολυτέλεια σε τέτοιο κακό ματς) αλλά και στο τέλος με την πιο ποιοτική σέντρα των ασπρόμαυρων, με την ασίστ στον Καμαρά που έβαλε με κεφαλιά ένα από τα πιο καθοριστικά γκολ της σεζόν. Κι όμως! Το δεύτερο καθοριστικό του Καμαρά μετά από εκείνο σε ανάλογο χρονικό σημείο μέσα στο Περιστέρι! Καμαρά και… τέσσερις πόντοι δώρο για τον ΠΑΟΚ! Μετράει! Πάρα πολύ, ένας παίκτης που έχει πνευματικά σκαμπανεβάσματα, αλλά στην Ελλάδα βγάζει μεγάλη ποιότητα και μπορεί να ξεχωρίσει.

Ήταν ένα κακό ματς. Αλήθεια δεν μπορείς να ξεχωρίσεις πολλά αν θελήσεις να γράψεις μόνο για ποδόσφαιρο. Ο ανώτερος ΠΑΟΚ «έπεσε» στο επίπεδο του Λεβαδειακού, ο οποίος όμως δεν μπορεί να κατηγορηθεί πώς «χαλούσε» το παιχνίδι. Όχι! Το σύνολο του Νίκου Παπαδόπουλου προσπάθησε να παίξει και στα μέσα πρώτου και δευτέρου μέρους, κατάφερε να πάρει και τον έλεγχο. Πήρε και το… παράξενο πέναλτι στη φάση Γκόμεζ-Γιαννιώτα και φυσικά όλοι θα λένε τώρα… «τι θα συνέβαινε ΑΝ ευστοχούσε ο Μπάλτζι».

ΠΟΣΟ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ

Ναι! Σε αυτή τη χρονική στιγμή όπου ο ΠΑΟΚ ζορίζεται και δεν είναι καλά, ΜΟΝΟ το αποτέλεσμα μπορούσε να βοηθήσει. Μέχρι απόψε ο ΠΑΟΚ έπαιζε… καλά αλλά δεν έβαζε γκολ, στη Λιβαδειά ήταν κακός λόγω των αναγκαστικών αλλαγών, αλλά σκόραρε και κέρδισε. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Προσέξτε: Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος του Παναθηναϊκού, του Άρη, της Στεάουα, αλλά δεν πέτυχε σχεδόν τίποτα. Κόντρα στον Λεβαδειακό δεν ήταν και ιδιαίτερα ανώτερος, αλλά πήρε το κρίσιμο τρίποντο και μαζί ανάσες αυτοπεποίθησης για να ξαναγίνει καλή ομάδα που δεν θα τις λείπουν και πολλά.

Έτσι ο ΠΑΟΚ πήρε το αποτέλεσμα και πρέπει να πει ένα «ευχαριστώ και μπράβο στον Βιεϊρίνια» που ήρθε από το πουθενά (εκτός αποστολής στα πιο πολλά ματς μέχρι τώρα) και έδωσε τις στιγμές ποιότητας που χρειαζόταν. Από εκεί και πέρα τι άλλο να καταγράψεις για ατομική απόδοση;

Ο Γκόμεζ βέβαια έδειξε πολλά! Ο νεαρός είχε πολλές δυνάμεις, έβγαλε θράσος, δεν σου έδειχνε στο παιχνίδι ότι κάνει ντεμπούτο. Εκείνος που δυστυχώς έδειχνε ως ξένο σώμα, ήταν ο Μπακαγιόκο! Απίστευτα κακός και μακριά από το πνεύμα του αγώνα. Ο Λόβρεν μου δίνει την αίσθηση ότι και άσχημα να είναι σωματικά, έχει τόσο μεγάλη εμπειρία και προσωπικότητα που πάντα θα παίζει με βάση το 7. Όταν θα μάθει και τη σημασία του… freddo espresso τον οποίο «αμφισβήτησε» στις τηλεοπτικές δηλώσεις, θα ανέβει από 8 και πάνω…

Από εκεί και πέρα λίγα πράγματα ο Σορετίρε σε τόσο κακό ματς και σε σύνολο χωρίς συνοχή, ο Τισουντάλι ήθελε αλλά δεν μπορούσε να τελειώσει φάσεις και μέτρια πράγματα από όλους τους άλλους που έπαιξαν αλλά προσπάθησαν πάρα πολύ για να βρουν ένα τρόπο για να κερδίσουν. Τα κατάφεραν, δικαιώθηκαν και τώρα πρέπει να δουλέψουν για να γίνουν πιο ομάδα!

Έτσι κλείνει η επτάδα των αγώνων του πρωταθλήματος! Και όπως σωστά είπε ο Λουτέσκου… «αν τώρα που φτιαχνόμαστε και πάλι και έχουμε προβλήματα είμαστε πρώτοι, τότε τι μπορεί να γίνει μετά;»

Ο ΠΑΟΚ τώρα γίνεται ομάδα Λουτσέσκου, τώρα βάζει τις μεταγραφές του και όλη η Ελλάδα ξέρει ότι από Νοέμβριο και μετά οι ομάδα του Ρουμάνου παίζουν, παράγουν, εντυπωσιάζουν και φυσικά κερδίζουν δημιουργώντας σερί!

Για να δούμε…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.