Άρης: Παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο, κερδίζει και συνεχίζει!

Άρης: Παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο, κερδίζει και συνεχίζει!

arhs

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει για την πορεία του Άρη και την… άδικη δεύτερη θέση στην βαθμολογία, καθώς και έχουν ευνοηθεί οι ανταγωνιστές του και του έχουν στερήσει τουλάχιστον 4 βαθμούς στις 7 πρώτες αγωνιστικές.

Ο Άρης πέτυχε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του σε πρωτάθλημα και κύπελλο και πάει στην διακοπή του πρωταθλήματος στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή πλεονεκτεί στην τριπλή ισοβαθμία με ΟΣΦΠ και ΑΕΚ. Προφανέστατα αν κάποιος δεν είναι οπαδός του Άρη θα περίμενε να υπάρχει η απόλυτη ικανοποίηση στην ομάδα για την μέχρι τώρα παρουσία στο πρωτάθλημα, πόσο μάλλον όταν έχει δύο στα δύο στα ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, την στιγμή που και χθες στο ντέρμπι της Αθήνας είχαμε…κουλουράκια, όπως το ίδιο είχε συμβεί και στο ΠΑΟΚ-ΠΑΟ.

Έχει 14 αντί για 18 βαθμούς

Και όμως στον Άρη υπάρχει μία έντονη δυσφορία γιατί βρίσκεται στην δεύτερη θέση ενώ ξεκάθαρα θα έπρεπε να είναι πρώτος είτε λόγω των βαθμών που του έχουν στερήσει οι διαιτητικές αποφάσεις με Ατρόμητο και Αστέρα την ίδια στιγμή που ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ έχει ξεκάθαρα ευνοηθεί με αποκορύφωμα το διπλό στον Ατρόμητο που προέκυψε με γκολ επιθετικό φάουλ στο 90.

Το Σάββατο ο ίδιος ρέφερι πήρε πίσω ένα πέναλτι στον Μορόν που δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να στερηθεί κάποιος από τους άλλους 4 μεγάλους. Είναι όμως αυτό με την…κρίση του διαιτητή. Όλα αυτά μετά το Σαββατοκύριακο όπου ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έχουν βγάλει ανακοινώσεις κατά της διαιτησίας σε παιχνίδια που ζητάνε πέναλτι που πολύ απλά ωστόσο δεν ήταν πέναλτι. Οι εντυπώσεις όμως δημιουργούνται, αλλά η μόνη ομάδα του big5 που πραγματικά έχει στερηθεί βαθμούς από λάθη των ρέφερι είναι ο Άρης.

Ίσως για αυτό να δίνεται 10πλάσια και 15πλάσια απόδοση κατάκτησης πρωταθλήματος στον Άρη. Βέβαια ακόμα και αυτό το κέρδισε. Καθώς έχει πάει από το 1001 στο 500 και από χθες το βράδυ παίζει από το 60 ως το 80.

Σοβαρός και με σωστή νοοτροπία

Ο Άρης κόντρα στην Λαμία ήταν σοβαρός, πειθαρχημένος με νοοτροπία νικητή και πήρε αυτό το οποίο ήθελε με μεγάλη άνεση. Αυτή την στιγμή παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, έχει τα κορυφαία χαφ με την τριάδα Μόντσου, Σιφουέντες, Μανού και μπορεί να φέρνει τον Νταρίντα από τον πάγκο, έχει τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος Λορέν Μορόν, είναι η μοναδική ομάδα που έχει σκοράρει και στα 7 παιχνίδια, έχει 2 στα 2 ντέρμπι και… κερδίζει.

Και πρέπει να συνεχίζει να κερδίσει για να παραμένει ψηλά και να διεκδικεί ότι καλύτερο. Να εκθέτει όσους βιάστηκαν να τον κατατάξουν στην δεύτερη τετράδα υπεραμυνόμενοι την…έμπνευση για την αλλαγή των play offs και φυσικά να αρχίζει να ζεσταίνει τον κόσμο του, που μετά από μία τεράστια απογοήτευση που έζησε πέρσι, πρέπει να επιστρέψει στο Βικελίδης. Με την Καλλιθέα σε δύο εβδομάδες είναι δεδομένο ότι θα έχει ακόμα περισσότερο κόσμο σε ένα παιχνίδι που είναι πολύ πιθανό να δίνει με νίκη του Άρη την πρώτη θέση στον βαθμολογικό πίνακα πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Μια χαρά διακοπή για Κουάισον, Χουάνκαρ και τραυματίες

Μια που έγραψα για διακοπή. Βάλσαμο! Γιατί; Μα αυτός ο Άρης που βλέπουμε και χαιρόμαστε να τον βλέπουμε δεν είναι έτοιμος. Είναι η ομάδα με τις περισσότερες και μεγαλύτερες αλλαγές στο βασικό της σχήμα, με παίκτες που ήρθαν λίγο πριν την πρεμιέρα με τον Ατρόμητο και θέλουν χρόνο. Και αυτή η διακοπή θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο για να… βρεθούν, αλλά και να ενταχθούν παίκτες όπως ο Κουάισον, αλλά και να επιστρέψουν ουσιαστικά παίκτες κλειδιά όπως ο Φαμπιάνο, ο Μάγιο, ο Βέλεθ που ήταν τραυματίες. Όποιος δεν το αντιλήφθηκε ο Άρης κόντρα στην Λαμία έπαιξε με τα ¾ των βασικών του στην άμυνα…απόντες. Έλειπε ο Βέλεθ (στην ουσία και ο Φαμπιάνο που μπήκε στο 85 για να πάρει λίγο ρυθμό), δεν έπαιξε ο Μάγιο, απών και ο Φρίντεκ λόγω γαστρεντερίτιδας. Και όμως δεν φάνηκε καθόλου, αν και ο Χουάνκαρ σαφέστατα θέλει και αυτός χρόνο.

Ο Άρης πρέπει να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο, με την ίδια νοοτροπία, με την ίδια σοβαρότητα και πάθος ώστε μετά την διακοπή να συνεχίσει με νίκες και ενώ ο Μάντζιος θα έχει σίγουρα περισσότερες διαθέσιμες επιλογές.

Παρεμπιπτόντως σκέφτεστε ο Μάντζιος να έλεγε ότι αν δεν είναι ευχαριστημένοι στον Άρη παίρνω την βαλίτσα μου μόλις γυρίσω Θεσσαλονίκη και φεύγω; Τώρα που ο Λουτσέσκου πέταξε την τεράστια μπηχτή σιγή ιχθύος από όσους ασχολούνται με τις… βερμούδες του Καρυπίδη στην όμορφη Θεσσαλονίκη. Γιατί όταν ο προπονητής λέει ότι παίζουμε μπαλάρα και χτίζουμε νέα ομάδα, αλλά η διοίκηση ρίχνει πρόστιμο τότε υπάρχει πρόβλημα, ακόμα μεγαλύτερο από την κάκιστη εικόνα και στην Λιβαδειά, όπου γλίτωσε γιατί ο αντίπαλος του δεν ξέρει να εκτελεί πέναλτι.

Απαράδεκτα λάθη από Κομισοπούλου

Μια που έπιασα τις σφυρίχτρες να σημειώσω ότι ο Λανουά είναι…γουρλής. Δεύτερη φορά στο Βικελίδης, δεύτερη νίκη. Ελπίζω να είδε και την κυρία από τα Χανιά όπου και πάλι σε 2 περιπτώσεις σήκωσε το σημαιάκι και ο παίκτης του Άρη ήταν 1 μέτρο πίσω. Η κυρία Κομισοπούλου που πέρσι στο Αστέρας Τρίπολης- Άρης είχε 5 λάθος υποδείξεις. 4 ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΟΦΣΑΙΤ κατά του Άρη και ένα υπέρ του Αστέρα. 7 υποδείξεις ΟΛΕΣ ΛΑΘΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΗ. Αν δεν μπορεί να ανταποκριθεί δεν είναι κακό.

Έχουν γίνει όργια λαθών κατά καιρούς από τους…βοηθούς. Δεν μπορεί όμως να συνεχιστεί αυτή της η απόδοση στα παιχνίδια με τον Άρη, επειδή προχθές νίκησε άνετα. Όποιος αμφιβάλει να δει τα 2 οφσάιτ εις βάρος του Χουάνκαρ που υποδεικνύει και κόβει υποσχόμενες επιθέσεις του Άρη. Ας το κοιτάξει ο κ. Λανουά μαζί με τα παλικάρια που έρχονται. Τικόζογλου, Κόκκινος κτλ. Αλλά για αυτούς θα τα πούμε σε επόμενο σημείωμα γιατί πρώτα έχω να πάω σε μία…βάφτιση όπου ο νονός θέλει να οδηγήσει τον βαφτισιμιό του στα…χνάρια του!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!