Μπάλντοκ στο Gazzetta: «Για την ατμόσφαιρα αυτή ήθελα να παίξω στον Παναθηναϊκό»

Μπάλντοκ στο Gazzetta: «Για την ατμόσφαιρα αυτή ήθελα να παίξω στον Παναθηναϊκό»

Μπάλντοκ: «

bet365

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ μίλησε στο Gazzetta για την τρομερή ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ, η οποία ξεπέρασε για κείνον την εμπειρία του Γουέμπλεϊ και την εμφάνιση που μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για κάτι καλύτερο στην συνέχεια.

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ αγωνίστηκε χθες για 75 λεπτά στο μεγάλο ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και παρ' ότι οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν να κερδίσουν τον «αιώνιο» αντίπαλό τους μένοντας στο 0-0, εκείνος έπαιξε βασικός για δεύτερο σερί παιχνίδι πρωταθλήματος δείχνοντας αρκετά ενθαρρυντική εικόνα, αν κρίνει κανείς από το γεγονός πως αυτό το ματς και το προηγούμενο με την ΑΕΚ ήταν τα πρώτα δύο παιχνίδια που ξεκίνησε κι έπαιξε τόσο εδώ και επτά μήνες.

Ο Άγγλος δεξιός μπακ έδειξε ιδιαίτερα ενθουσιασμένος από το πρώτο του ντέρμπι «αιωνίων» και ευχαριστήθηκε όσο τίποτε άλλο την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού ενώ δεν έκρυψε πως αυτός ήταν ένας από τους λόγους που ήθελε τόσο πολύ να έρθει στο «τριφύλλι» τονίζοντας ότι θέλει να αγωνιστεί σε πολλά τέτοια μελλοντικά. Συνέκρινε μάλιστα την εμπειρία του αυτή και με την αντίστοιχη που βιώσε στην Αγγλία ξεκαθαρίζοντας πως προτιμάει αυτή της Ελλάδας.

«Ήταν η πρώτη μου η εμπειρία από το ντέρμπι αυτό (των «αιωνίων»). Την αγάπησα. Ήταν απίστευτα. Η ατμόσφαιρα ήταν απίστευτη. Οι οπαδοί ήταν απίθανοι. Θέλω να παίξω πολλά τέτοια ακόμα.

Ήμουν αρκετά τυχερός να παίζω στην Premier League και να παίξω κι ένα ημιτελικό Κυπέλλου Αγγλίας στο Γουέμπλεϊ με 80 χιλ. κόσμο, αλλά η ατμόσφαιρα εδώ στα μεγάλα παιχνίδια είναι μοναδική και γι' αυτό ήθελα να παίξω τόσο πολύ γι' αυτή την ομάδα. Ελπίζω πως θα συμβεί πολλές φορές ακόμα».

Στο αγωνιστικό κομμάτι της χθεσινής βραδιάς ο 31χρονος δεξιός μπακ των «πρασίνων» εξήγησε πως θεωρεί ότι η ομάδα του δεν σκόραρε στο πρώτο μέρος, που ήταν τόσο κυριαρχική, από καθαρή ατυχία αφου σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσε να είχε σημειώσει δύο ή τρία γκολ. Τόνισε δε πως αυτό είναι που πρέπει να κρατήσουν από το ματς αυτό, ότι δηλαδή πρέπει να μάθουν εκείνος και οι συμπαίκτες του να «κεφαλαιοποιούν» την κυριαρχία τους.

«Ήταν ατυχία που δεν καταφέραμε να σκοράρουμε στο πρώτο ημίχρονο που ήμασταν τόσο κυριαρχικοί. Σε μία άλλη μέρα θα σκοράραμε δύο ή τρία γκολ. Αυτό είναι που κρατάμε από το αποψινό παιχνίδι. Πρέπει να «κεφαλαιοποιούμε» την κυριαρχία μας».

Όσον αφορά την απώλεια αυτής της κυριαρχίας στο δεύτερο μέρος, εξήγησε πως οφείλεται περισσότερο στον Ολυμπιακό και την δική του άνοδο, αλλά ξεκαθάρισε πως το παιχνίδι θα έπρεπε ήδη να έχει τελειώσει από το πρώτο μέρος, θεωρώντας κομβικό ότι η ομάδα δεν μπόρεσε να βρει το τέρμα αυτό που θα της έδιωχνε το άγχος που την βάρυνε λόγω της σημασίας του αγώνα.

«Πρέπει να δώσουμε κρέντιτ στον αντίπαλο και βέβαια βελτιώθηκαν, αλλά για μένα το παιχνίδι θα έπρεπε να ήταν τελειωμένο. Νομίζω αν σκοράραμε το πρώτο γκολ, θα μας έδιωχνε μεγάλο κομμάτι της πίεσης, γιατί όσο το ματς ήταν στο 0-0, υπήρχαν νεύρα, οι παίκτες ήθελαν να εντυπωσιάσουν και άλλα τέτοια. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Νομίζω πως πρέπει να κοιτάμε τα θετικά, αλλά φυσικά το πιο σημαντικό πράγμα είναι πως θέλαμε να έχουμε κερδίσει απόψε».

Ο Μπάλντοκ εξήγησε πως, παρ' ότι η νίκη δεν ήρθε, εκείνος είναι ιδιαίτερα χαρούμενος για το χθεσινό clean sheet που κατέγραψε ο Γιούρι Λοντίγκιν, κάτι που συνέβη μόλις για δεύτερη φορά φέτος σε επτά ματς πρωταθλήματος για τον Παναθηναϊκό (η προηγούμενη ήταν ξανά σε ντέρμπι, με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα), με τον ίδιο να τονίζει πως το «τριφύλλι» αμύνθηκε πολύ καλύτερα χθες σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια.

«Είμαι πολύ χαρούμενος για τον Γιούρι (Λοντίγκιν) που πήρε αυτό το clean sheet (κράτησε ανέπαφη την εστία του). Θεωρώ πως αμυνθήκαμε πολύ καλά χθες σε αντίθεση με προηγούμενα παιχνίδια και κόντρα σε μία καλή ομάδα, η οποία σκόραρε πολλά γκολ εναντίον στην Μπράγκα μέσα στην εβδομάδα».

Όμως το πιο σημαντικό πλέον είναι το τι μέλλει γενέσθαι. Ο Άγγλος μπακ τόνισε πως τώρα θα έχουν μπροστά τους δύο εβδομάδες προπονήσεων και δουλειάς, αν και θα υπάρχουν λίγες απώλειες, αφού κάποιοι παίκτες θα λείπουν εξαιτίας των υποχρεώσεων με τις εθνικές τους ομάδες. Εκείνος θεωρεί πως υπήρξε βελτίωση στο χθεσινό παιχνίδι σε σχέση με τα προηγούμενα, άσχετα αν δεν ήρθε η νίκη, την σημασίας της οποίας δεν υποβάθμισε σε καμία περίπτωση και ότι πρέπει η εμφάνιση αυτή να γίνει «αφετηρία» για κάτι καλύτερο.

«Τώρα έχουμε μπροστά μας άλλες δύο εβδομάδες προπόνησης όλοι μαζί. Προφανώς κάποιοι θα φύγουν από το προπονητικό (εξαιτίας των υποχρεώσεων με τις εθνικές τους ομάδες). Νομίζω όμως πως σήμερα ήμασταν αρκετά καλύτεροι από τις προηγούμενες εβδομάδες, ακόμη κι αν δεν κερδίσαμε, που είναι το πιο σημαντικό πράγμα, πρέπει να κερδίζουμε, ελπίζω την επόμενη φορά που θα παίξουμε με τον Ολυμπιακό να κερδίσουμε. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την εμφάνιση αυτή ως σημείο εκκίνησης για την σεζον μας και να πετύχουμε περισσότερες νίκες».

Τέλος έκανε ένα σύντομο σχόλιο και για την ταλαιπωρία που πέρασε όλον αυτό τον καιρό και που φαίνεται να έχει φτάσει στο τέλος της βρίσκοντας πλέον τον εαυτό του.

«Στάθηκα άτυχος στο παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδος με την Γεωργία. Αποκόμισα έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό και πήρε κάποιο διάστημα για να επανέλθω. Εξαιτίας όμως της περίστασης ήθελα πολύ να παίξω σε κείνο το παιχνίδι, έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό αλλά δυστυχώς χειροτέρεψα. Μετά είχα μία μικρή προετοιμασία, μπήκα στο ματς με τον Άγιαξ, υπέστησα έναν μικρό τραυματισμό, αλλά ήταν άλλη μία αναποδιά. Την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησα στην ΑΕΚ κι έπαιξα το πρώτο μου ολόκληρο παιχνίδι εδώ και επτά μήνες. Δεν αισθάνθηκα πως ήμουν ο εαυτός μου από άποψη φυσικών δυνάμεων κλπ., αλλά σήμερα ήμουν πολύ καλύτερα. Ελπίζω τώρα να παραμείνω έτσι και να γίνομαι ολοένα και καλύτερος

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα