Ολυμπιακός: Με καλύτερους στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν τέσσερα προϊόντα της Ακαδημίας του!

Ολυμπιακός: Με καλύτερους στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν τέσσερα προϊόντα της Ακαδημίας του!

Ολυμπιακός: Με καλύτερους στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν τέσσερα προϊόντα της Ακαδημίας του!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος στέκεται στο blog του στο gazzetta στους τέσσερις διακριθέντες του Ολυμπιακού στο χθεσινό ντέρμπι του στο ΟΑΚΑ.

Φυσικά καμία έκπληξη που ο Ολυμπιακός δεν έχασε χθες στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό που καιγόταν για τη νίκη και που είχε στο πλευρό του πάνω από 50.000 οπαδούς του.

Όπως είχα καταγράψει από χθες το μεσημέρι, ο Ολυμπιακός είχε έξι νίκες και μία ισοπαλία στα εφτά πρώτα του ντέρμπι πρωταθλήματος προερχόμενος από ευρωπαϊκή νίκη! Τώρα, προέρχονταν από το 3-0 επί της Μπράγκα και στο πρώτο του ντέρμπι για το φετινό πρωτάθλημα έφερε 0-0 κι αν πλάσαρε πιο σωστά ο Μασούρας στο 91’ θα ήταν εφτά οι νίκες του (και μία ισοπαλία).

Όποιος δεν πιστεύει στα δεδομένα του παρελθόντος, αυτός χάνει! Τα δεδομένα αυτά σου δείχνουν τι θα συμβεί-απλά υπάρχουν εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον γενικό κανόνα. Με βάση διάφορα δεδομένα το ντέρμπι το χθεσινό θα πήγαινε περισσότερο για ισοπαλία-και σε ισοπαλία κατέληξε.

Να σημειώσω ένα ακόμη δεδομένο, που οδηγούσε» συνδυαστικά με άλλα στην ισοπαλία; Ο Παναθηναϊκός εδώ και 15 χρόνια, όταν έχανε σε ένα ντέρμπι και την αμέσως επόμενη αγωνιστική είχε κι άλλο ντέρμπι, δεν έχανε και στα δύο. Με το χθεσινό υπάρχουν 16 σχετικές περιπτώσεις-με τους «πράσινους» στα ντέρμπι που ακολουθούσαν μετά από ήττες τους σε άλλα ντέρμπι να έχουν από έξι νίκες κι έξι ισοπαλίες. Μόνο τη σεζόν 2011-12 υπέστησαν και δη δύο φορές, δύο σερί ήττες σε ντέρμπι.

Τέλος πάντων, αναφορικά με το χθεσινό παιχνίδι των αιώνιων, το πρώτο που έρχεται στο μυαλό μου είναι ότι ο Ολυμπιακός είχε καλύτερους παίκτες του, τέσσερα προϊόντα της Ακαδημίας του!

sporar_tzolaki_intime

Τον Τζολάκη, που κράτησε για τρίτο στη σειρά παιχνίδι το μηδέν, καθώς όποτε χρειάστηκε να επέμβει ήταν εκεί, με αποκορύφωμα τη διπλή του επέμβαση στα κοντινά σουτ του Σπόραρ στο φινάλε του α΄ημιχρόνου. Κάποιοι λένε ότι διόρθωσε, έτσι, τη δική του άστοχη έξοδο. Και τι έπρεπε να κάνει, δηλαδή; Να μείνει στην εστία του και να βλέπει τον Αράο, τον Γεντβάϊ και τον Ίνγκασον να παίρνουν τις κεφαλιές και να απειλούν την εστία του σε εκτελέσεις κόρνερ και φάουλ, όπως συνέβαινε σε όλη τη διάρκεια του ημιχρόνου; Παρεμπιπτόντως, καθάρισε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις με έγκαιρες εξόδους στην πλάτη της άμυνας και γενικά κάνει δουλειά που μπορεί να μην φαίνεται, αλλά αποτελεί μεγάλη βοήθεια για την άμυνα.

retsos_intime

Τον Ρέτσο, που έχει επιστρέψει πολύ δυναμικός μετά τον τραυματισμό του, δίνοντας πολλές λύσεις σχεδόν σε κάθε παιχνίδι. Χθες είχε τουλάχιστον δύο πολύ κρίσιμες επεμβάσεις, μπλόκαρε ένα σουτ, πήρε σχεδόν όλες τις μονομαχίες στον αέρα από Ιωαννίδη, Σπόραρ και γενικά τους εξουδετέρωσε και τους δύο, μολονότι έπαιζε με (αυστηρή) κίτρινη κάρτα από το 19’, ενώ επανειλημμένως έκοβε κι έδιωχνε, βγάζοντας (και με το περιβραχιόνιο στο χέρι) μία αρχηγική παρουσία από αγωνιστικής πλευράς.

mouzakitis_intime

Τον Μουζακίτη, που σε τρίτο παιχνίδι μέσα σε εφτά ημέρες, κι ενώ έως την περασμένη Κυριακή δεν είχε λεπτό συμμετοχής, είχε μία πειστική εικόνα, σε όλες τις φάσεις του παιχνιδιού, παίζοντας 62 λεπτά κεντρικός χαφ κι άλλα 25 λεπτά πίσω από τον Ελ Κααμπί. Συν τοις άλλοις σούταρε δύο φορές, και η δεύτερη δεν ήταν καθόλου εύκολη για τον αντίπαλο γκολκίπερ. Μας άρεσαν πολύ κάποιες έξοχες μπαλιές του, δύο καλές εκτελέσεις κόρνερ, ορισμένες καλές επεμβάσεις ακόμη και ως 3ος στόπερ, αλλά και οι αρκετές κεφαλιές του!

kostoulas_intime.

Τον Κωστούλα, που έκανε το καλύτερο παιχνίδι του με την πρώτη ομάδα, αλλάζοντας εν πολλοίς την εικόνα του β΄ημιχρόνου με την υπέροχη παρουσία του, παρότι για 25 λεπτά είχε εντολή να παίξει δεξί εξτρέμ, που ασφαλώς δεν είναι το φόρτε του. Αντίθετα, στο υπόλοιπο διάστημα που έπαιξε πίσω από τον Ελ Κααμπί χαιρόσουν να τον βλέπεις, να βγάζει επιθέσεις κι αντεπιθέσεις, να συνεργάζεται με τους συμπαίκτες του, να έχει καλές κινήσεις, να παίρνει κεφαλιές, να γυρίζει και πίσω να βοηθάει, να μπαίνει σε φάσεις (για κλάσματα δευτερολέπτου πρέπει να τον εμπόδισε ο Γεντβάϊ, εκεί που δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίκτυα) και να κάνει και την πάσα του αγώνα, στο 91’, στον Μασούρα, στην ευκαιρία του αγώνα.

Εάν και οι άλλοι «ερυθρόλευκοι» είχαν την εικόνα των τεσσάρων παιδιών που προέρχονται από την Ακαδημία του συλλόγου, δεν θα συζητούσαμε για το αποτέλεσμα του ντέρμπι. Στην πραγματικότητα, όμως, κανείς δεν έφτασε στο δικό τους επίπεδο. Ούτε καν ο Κάρμο που ενώ έκανε πολλή δουλειά, έχασε την εναέρια μάχη από τον Ίνγκασον σε στατική φάση που θα μπορούσε να κάνει το 1-0 για τον Παναθηναϊκό, ενώ λίγο μετά έκανε ένα τραγικό τσαφ δίνοντας τη δυνατότητα στον Σπόραρ να σουτάρει για δεύτερη φορά εξ επαφής και τον Τζολάκη να σώζει την εστία του.

gelson_arao_intime

Αυτός που έκανε κάποιες καλές κινήσεις, δύο εκ των οποίων έκαναν τη διαφορά, με τις πάσες του στον Ελ Κααμπί, στις μεγάλες ευκαιρίες του Μαροκινού, ήταν ο Ζέλσον, ο οποίος και μπούκαρε ωραία δύο φορές, αλλά είχε και πολλά λάθη στο παιχνίδι του, κι εκείνο το απογοητευτικά άστοχο σουτ, μόνος του από πλάγια, ενώ μπορούσε να γυρίσει την μπάλα στον Κάρμο.

Άσχετο: Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει με τον ΠΑΟΚ. Έχουν δοθεί εις βάρος του τρία πέναλτι, με ρευστά σκορ, και οι αντίπαλοι του (Βόλος και Λεβαδειακός έχουν χάσει τα δύο)! Και μετά ο ΠΑΟΚ έκανε διπλά, κερδίζοντας κι αυτός πέναλτι! Κι ακόμη και τη μοναδική φορά που αντίπαλος του ευστόχησε σε πέναλτι (ο Ατρόμητος), ο ΠΑΟΚ έκανε γκολ στο 82’ και πάλι πήρε διπλό! Με τον Μαντί Καμαρά στο Περιστέρι, όπως χθες στη Λιβαδειά!

Η φωτογραφία της ημέρας:

Δείτε εδώ τη φωτογραφία από τα μάτριξ του Χαριλάου, στο Άρης-Ολυμπιακός 2-1. Το σήμα του Ολυμπιακού είναι κανονικά με το πέμπτο αστέρι, από την κατάκτηση του Κόνφερενς Λιγκ.

olympiacos_intime_8.j

Δείτε εδώ από το μάτριξ του ΟΑΚΑ, στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-0. Το σήμα του Ολυμπιακού είναι το…παλιό, χωρίς το πέμπτο αστέρι.

olympiacos_intime

Χωρίς σχόλια, που λένε.

Και για το τέλος ένα ιμότζι Emoji

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.