ΠΑΟΚ: Τι μας «είπε» ο Ντέγιαν Λόβρεν στη Λιβαδειά και οι 82 ενέργειες του στο ντεμπούτο του με τα «ασπρόμαυρα»

ΠΑΟΚ: Τι μας «είπε» ο Ντέγιαν Λόβρεν στη Λιβαδειά και οι 82 ενέργειες του στο ντεμπούτο του με τα «ασπρόμαυρα»

Ο Ντέγιαν Λόβρεν στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ

bet365

Ο ΠΑΟΚ έγινε η έκτη ομάδα στην πλούσια καριέρα του Ντέγιαν Λόβρεν που άφησε θετικές εντυπώσεις στο ντεμπούτο του με την «ασπρόμαυρη» φανέλα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Τι έδειξαν οι αριθμοί για τον Κροάτη στόπερ.

Το ξέραμε και σίγουρα δεν περιμέναμε το ματς στη Λιβαδειά για να αντιληφθούμε το μέγεθος και την προσωπικότητα ενός ποδοσφαιριστή με το βιογραφικό του Ντέγιαν Λόβρεν.

Απλώς στο χορτάρι του «Λάμπρος Κατσώνης» επιβεβαιώθηκαν τα περισσότερα πράγματα που συνοδεύουν τον έμπειρο Κροάτη αμυντικό του ΠΑΟΚ στο ταξίδι που επιχειρεί στο μαγικό κόσμο του ελληνικού πρωταθλήματος.

Η ζωή του Λόβρεν καθηλώνει, δις πρόσφυγας μέχρι τα 10 του, world class παίκτης και επιχειρηματίας σήμερα (vids)

Ο Λόβρεν είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει κατακτήσει σχεδόν τα πάντα στην καριέρα του, ένας ποδοσφαιριστής που ήρθε σχεδόν απ’ το πουθενά στον ΠΑΟΚ και στον αγώνα με τον Λεβαδειακό πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την «ασπρόμαυρη» φανέλα, όπως έχουν κάνει ουκ ολίγοι ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει από την Τούμπα.

Ο Ντέγιαν Λόβρεν στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ

Αν δεν το ξέρετε, να σας το πούμε, ο Κροάτης αμυντικός, όπως και ο Τζόναθαν Γκόμεζ, μπήκαν στη λίστα των ποδοσφαιριστών που έχουν κάνει ντεμπούτο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε αγώνα απέναντι στην ομάδα της Λιβαδειάς, είτε αυτός γινόταν στο πλαίσιο του πρωταθλήματος είτε σε συνάντηση για το κύπελλο. Και η λίστα έχει δώδεκα ονόματα: Από τον Τζόνι Αναστασιάδη και τον Γιώργο Τουρσουνίδη μέχρι τον Ροδρίγο Ρέι και τον Κάρλος Ζαμπράνο.

ΠΑΟΚ – Ντέγιαν Λόβρεν: Μια top class μεταγραφή με υπογραφή Ιβάν Σαββίδη

Ο Κροάτης κεντρικός αμυντικός ήταν απολαυστικός και ακομπλεξάριστος στις δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης, όπου μίλησε για τη ζωή στη Θεσσαλονίκη, το φρέντο εσπρέσο και το... μπλοκ που έκανε στον συμπατριώτη του, Ντομαγκόι Βίντα.

«Δεν έχω προλάβει να μάθω πολλά, αλλά όλοι μου λένε για τον κρύο φρέντο εσπρέσο και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλοι πίνετε κρύο καφέ. Μου αρέσει αλλά δεν μπορώ να τον συνηθίσω (γέλια)», σχολίασε με αρκετή δόση χιούμορ, κάτι που έκανε και όταν αναφέρθηκε στο ντέρμπι των «Δικεφάλων», μετά την επιστροφή των ομάδων στην αγωνιστική δράση, που ενδεχομένως να τον φέρει απέναντι στον συμπατριώτη του και πρώην συμπαίκτη του στην Εθνική Κροατίας.

Φυσικά ο Ντέγιαν Λόβρεν φρόντισε και μας προϊδέασε με τα όσα είπε πριν από το παιχνίδι του ΠΑΟΚ στη Λιβαδειά. Ένας παίκτης με παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο, κάτοχος του Champions League και πρωταθλητής στην Premier League, έφτασε να υποκλιθεί, μετά από μόλις τρεις εβδομάδες, στο οικογενειακό κλίμα που βρήκε στη Θεσσαλονίκη. «Ο τρόπος που με αγκάλιασε η ομάδα με έκανε να νιώσω σαν να είμαι τρία χρόνια εδώ. Βρίσκομαι σε μία ηλικία και έχω την εμπειρία και την τεχνογνωσία για το πως να προσαρμοστώ όσο πιο γρήγορα γίνεται», έλεγε χαρακτηριστικά την παραμονή του αγώνα με τον Λεβαδειακό.

Ο Ντέγιαν Λόβρεν στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ

Τι έκανε πάνω στο τερέν; Ο Κροάτης ολοκλήρωσε την πρώτη συμμετοχή στο ελληνικό πρωτάθλημα με ποσοστό 79% στις επιτυχημένες ενέργειες (65/82), είχε 86% στις επιτυχημένες πάσες (55/64), έφτασε στο 50% στις μακρινές πάσες (4/8) και ήταν σχεδόν ανίκητος στις εναέριες μονομαχίες με ποσοστό 86% (6/7) και συνολικά είχε 10/14 μονομαχίες (71%). Πρόσεξε να μην κάνει λάθη στο δικό του μισό (μόλις 4 χωρίς πάντως κάποιο σοβαρό λάθος) και είχε 14 επανακτήσεις της μπάλας.

Ο Λόβρεν των 162 συμμετοχών στην Premier League επιμένει να βλέπει τα πράγματα άκρως ρεαλιστικά. «Θεωρώ πως ο μεγαλύτερος εχθρός μας μπορεί να γίνει ο ίδιος μας ο εαυτός. Έχει να κάνει καθαρά με την πνευματική μας προετοιμασία. Αν είσαι καλά και μπεις στο γήπεδο σωστά, δεν έχεις να φοβάσαι κανέναν. ‘Έχει να κάνει καθαρά με εμάς», υποστήριζε πριν από το ντεμπούτο του στο «Λάμπρος Κατσώνης».

«Ήταν ένα καλό παιχνίδι με ένα θετικό αποτέλεσμα. Για μένα αυτό είναι το πιο σημαντικό. Οπότε το ντεμπούτο μου ήταν καλό, σε ένα δύσκολο παιχνίδι. Ήταν ένας αγώνας που μου δίδαξε πως δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα. Θα πρέπει να είμαστε έξυπνοι για να παίρνουμε τη νίκη σε κάθε παιχνίδι», έλεγε το βράδυ της Κυριακής στο συνδρομητικό κανάλι της Nova.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα