Οι δηλώσεις του Λορέν Μορόν δεν χρειάζονται αποκρυπτογράφηση

Οι δηλώσεις του Λορέν Μορόν δεν χρειάζονται αποκρυπτογράφηση

Οι δηλώσεις του Λορέν Μορόν δεν χρειάζονται αποκρυπτογράφηση

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος προσεγγίζει τις πρόσφατες δηλώσεις του Λορέν Μορόν ο οποίος δεν άφησε στην άκρη το συναίσθημα αλλά ήταν απόλυτα σαφής περί των κριτηρίων που θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στην απόφασή του για το ποδοσφαιρικό μέλλον του.

Ο χρόνος είναι ο καλύτερος κριτής και στην περίπτωση του Λορέν Μορόν, ο ίδιος επιβεβαίωσε όλα όσα γράφτηκαν γι’ αυτόν το περασμένο καλοκαίρι. Παρασύρθηκε από τη ματαιοδοξία των λέξεων που χρησιμοποίησαν άνθρωποι της πιάτσας με τα εκατομμύρια που του αράδιασαν στα λόγια, εκφράζοντας τη βεβαιότητά τους για τον ερχομό εξωπραγματικών προτάσεων. Δεσμεύτηκαν επί τούτου, δίχως τη γνώση περί των πραγματικών δεδομένων της αγοράς αλλά επενδύοντας αφελώς στην παραδοσιακή συνήθεια Σαουδαράβων, Καταριανών και λοιπών στη σπατάλη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Αυτοί έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στον κλονισμό της συναισθηματικής ισορροπίας του αθλητή ο οποίος επί τουλάχιστον δύο μήνες ένιωθε ότι μετρούσε ημέρες στον Άρη με συνέπεια την απώλεια συγκέντρωσης και μια προβληματική προετοιμασία. Στο ίδιο διάστημα αρκετοί γκρίνιαζαν με τις αποφάσεις του Άκη Μάντζιου και με τα μόλις 70 αγωνιστικά λεπτά που του έδωσε στα φιλικά προετοιμασίας. Προφανώς τώρα καταλαβαίνουν ότι δεν γίνεται να γνωρίζουν καλύτερα από τον καθ’ ύλην αρμόδιο. Οι δηλώσεις του Λορέν Μορόν και η παραδοχή του για έλλειψη συγκέντρωσης στοιχειοθέτησαν την τρανή επιβεβαίωση του προπονητή του. Όταν αναγκάστηκε να συμβιβαστεί με τα δεδομένα που είχε στα χέρια του, αυτομάτως εκτοξεύτηκε ο χρόνος συμμετοχής του και άρχισε να «φτιάχνει» τον εαυτό του για τη χρονιά που είναι σε εξέλιξη. Αυτή η διαδικασία άρχισε κατά τα μέσα του Αυγούστου.

Επιστρέφοντας στις τοποθετήσεις του, δεν χρειάζονται αποκρυπτογράφηση διότι είναι απόλυτα σαφείς, ενδεικτικές του τρόπου σκέψης του αλλά και των επαγγελματικών κριτηρίων που θα κυριαρχήσουν πριν τη λήψη απόφασης για το ποδοσφαιρικό μέλλον του. Με έξυπνο τρόπο δεν άφησε στην άκρη το συναίσθημα, με αντίστοιχο έμμεσο παραδέχθηκε όλα όσα του πρόσφερε ο Άρης καθώς η καριέρα του διασώθηκε μέσω των «κίτρινων», αλλά με κοφτές κουβέντες ξεκαθάρισε ότι δεν θα βιαστεί στην τελική απόφασή του.
Η πρόταση του Άρη περιλαμβάνει το ποσό των 2.4 εκατ. ευρώ για συμβόλαιο διάρκειας τριών χρόνων δίχως τα bonus επίτευξης στόχων σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο. Ο Ισπανός δεν έκλεισε καμία πόρτα, αλλά κι αυτή δεν είναι ορθάνοιχτη. Είναι φανερό ότι θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει το πρώτο μισό της σεζόν για να προσελκύσει ενδιαφέρον κι άλλων ομάδων, επιδιώκοντας ίσως και μεγαλύτερη προσφορά από την πλευρά του Άρη.

Ο Μορόν

Στη διαμόρφωση της σκέψης του ενδέχεται να εμπλέκονται και αγωνιστικά δεδομένα. Ισχυροποιώντας τον άξονα, προσθέτοντας δύο ακόμη δημιουργούς (Μόντσου-Σιφουέντες) και με τον Μανού Γκαρθία στην καλύτερη φάση της καριέρας του, ο Λορέν Μορόν αντιλαμβάνεται ότι η έκρηξη ποιότητας θα λειτουργήσει υπέρ του. Το κάθετο παιχνίδι που πλέον παίζει ο Άρης είναι… βούτυρο στο ψωμί του διότι ταιριάζει στα δικά του χαρακτηριστικά. Δεν είναι καθόλου συμπτωματικός ο – μέχρι στιγμής – απολογισμός του στο Πρωτάθλημα και τα έξι γκολ που έχει πετύχει. Πιθανότατα αντιλαμβάνεται ότι ο χρόνος κυλάει υπέρ του και προς όφελος βελτίωσης των αριθμών του. Στον αγώνα με τη Λαμία είχε μόλις 21 επαφές, περιορίστηκε στα δύο σουτ στην εστία αλλά παρουσίασε ποσοστό επιτυχίας της τάξεως του 100%. Απέναντι στον Ολυμπιακό είχε 1/3 τελικές προσπάθειες ενώ με τον ΟΦΗ βρέθηκε έξι φορές σε θέση για γκολ και «τελείωσε» τις δύο φάσεις.

Ο Μορόν λειτουργεί με απόλυτα επαγγελματικά κριτήρια, όπως κάνει ο καθένας από εμάς στην προσωπική εργασία του. Είτε πρόκειται για επιχειρηματία ο οποίος επιδιώκει το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος είτε για υπάλληλο που ταυτόχρονα της τωρινής εργασίας του αναζητεί δουλειά με μεγαλύτερες οικονομικές απολαβές, καλύτερο περιβάλλον και εντονότερη προοπτική συγκριτικά με αυτή που του προσφέρει η τωρινή. Αν ο Άρης καταφέρει να διατηρήσει τον 31χρονο επιθετικό και να τον πείσει να παραμείνει στην ομάδα θα έχει καταφέρει κάτι σπουδαίο γιατί πρόκειται για τον πρώτο σκόρερ του Πρωταθλήματος κι έναν εκ των τριών κορυφαίων μαζί με τους Ελ Κααμπί, Φώτη Ιωαννίδη.

Λαμβάνοντας υπόψη τις δηλώσεις του μετά τον αγώνα με τη Λαμία είναι ευνόητο το επίπεδο δυσκολίας της υπόθεσης. Τούτο βέβαιο ήταν γνωστό από το ξεκίνημα της συζήτησης, κάπου στα τέλη του περασμένου Αυγούστου. Συγκριτικά με την τότε προσφορά η οποία διατυπώθηκε προφορικά, η αντίστοιχη έγγραφη είναι αρκετά μεγαλύτερη. Αυτή η αλλαγή σκέψης υποδηλώνει και μια άλλη αλλαγή. Αυτή αφορά τον Άρη. Η πρόταση των «κίτρινων» αποδεικνύει την αναγνώριση αλλά και τον σεβασμό προς τον Ισπανό. Ταυτόχρονα καταδεικνύει ότι θα καταβάλλουν προσπάθεια για να τον κρατήσουν.

Σε διαφορετική περίπτωση θα τον άφηναν να παίξει για τα 350.000 ευρώ που προβλέπει το συμβόλαιό του και ουσιαστικά θα συμβιβάζονταν με την απώλειά του το ερχόμενο καλοκαίρι. Λειτούργησαν αντιστρόφως παράλληλα της δημιουργίας συνθηκών εσωτερικού ανταγωνισμού μέσα και από την απόκτηση του Ρόμπιν Κουάισον. Η προσθήκη του Σουηδού επιθετικού μπορεί να ερμηνευτεί και ως κίνηση προετοιμασίας σε περίπτωση απώλειας του Λορέν Μορόν ο οποίος, αν δεν επεκτείνει το συμβόλαιό του με τον Άρη, από τον Γενάρη έχει το δικαίωμα να μιλήσει με οποιαδήποτε ομάδα.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.