Παναιτωλικός: Μαυρίας η «αποκάλυψη» (vids)

Γιώργος Ντυμένος
mavrias_intime.jpg

bet365

Ο Χάρης Μαυρίας διεκδικεί τον τίτλο ενός από τους πλέον βελτιωμένους παίκτες της Stoiximan Super League για το ημερολογιακό έτος που «τρέχουμε».

Ηταν πριν από περίπου 13 μήνες όταν ο Χάρης Μαυρίας επέστρεψε στα εγχώρια δρώμενα για λογαριασμό του Παναιτωλικού, ύστερα από μία οκταετία όπου και έπαιζε εκτός των συνόρων και μεταξύ άλλων σε Φορτούνα Ντίσελντορφ, Χιμπέρνιαν, Ριέκα αλλά και στην Κύπρο με την Ομόνοια και τον Απόλλωνα Λεμεσού.

Εκείνο τον καιρό τα «καναρίνια» ήταν κάπως «μπερδεμένα» με τον Γκάμπριελ Σούρερ στον πάγκο τους, ενώ στη θέση του υπήρχε ο σούπερ άτυχος Μιχάλης Μπακάκης (πλέον είναι καλά και η επιστροφή του έχει πολλαπλά οφέλη για το club) που ταλαιπωρούνταν από έναν τραυματισμό και ο Αργεντινός τεχνικός χρησιμοποιούσε εκεί τον Αλέξανδρο Μαλή ή τον Γιώργο Λιάβα.

Μετά την έλευση του Γιάννη Πετράκη στον πάγκο και την καθιέρωση του 3-5-2 ο τελευταίος έπαιρνε συνήθως όλη την πλευρά, έτσι το φινάλε του 2023 βρήκε τον Μαυρία με μόλις 8 εμφανίσεις στη Stoiximan Super League, εκ των οποίων μόνο οι 2 ήταν στο αρχικό του σχήμα.

Σταδιακά όμως ο «κάπτεν» καθιερώθηκε στον άξονα, κάτι που έδωσε στον 30χρονο όλη την πλευρά, σε έναν ρόλο που δεν του ήταν άγνωστος αφού από καιρό είχε «γυρίσει» σε μπακ από εξτρέμ όπου και μας συστήθηκε. Ετσι διέθετε ένα επιπλέον credit ώστε να ανταποκριθεί επιτυχώς στον ρόλο του full back και το μόνο που χρειάζονταν ήταν χρόνος για να αποκτήσει ρυθμό.

 

Οπερ και εγένετο και το 2024 διεκδικεί τον τίτλο ως ένας εκ των πλέον βελτιωμένων ποδοσφαιριστών στη μεγάλη κατηγορία, κάτι που αποτυπώνεται ανάγλυφα από την παρουσία του μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

Σταθερότατος, με αντοχές πιστώνεται πολλές θετικές ενέργειες σε όλους τους τομείς, στο ανασταλτικό, δημιουργικό αλλά και το εκτελεστικό σκέλος.

Κορωνίδα όλων η ασίστ του Σαββάτου (5/10) όπου από τα δικά του πόδια διαμορφώθηκε το 1-0 του Μιγκέλ Λουίς επί της ΑΕΚ, σε μία μεγάλη για τα «καναρίνια» νίκη, ενώ άκρως κομβική είναι και η τελική του πάσα στον Σέρχιο Ντίας στο περσινό 1-1 των «Ζωσιμάδων» με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα για τη 2η αγωνιστική των Play Out.

Η νέα διακοπή τον βρίσκει σε φουλ φόρμα και εύλογα λογίζεται στις «κυανοκίτρινες» «κολώνες».

Ο Χάρης Μαυρίας το 2024 στη Stoiximan Super League

Αγώνες: 16
Γκολ: 2
Ασίστ: 2
Εύστοχα γεμίσματα: 19

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα