Παναιτωλικός: Kαι όμως ο Ρόα είναι ήδη «μέσα» σε δύο του γκολ (vids)

Γιώργος Ντυμένος
DFADA

bet365

Ο Αντρες Ρόα δεν βρίσκεται ακόμη στο 100% και έρχεται από τον πάγκο, το ότι όμως με εκείνον στο γήπεδο ο Παναιτωλικός βρήκε τέσσερις φορές δίχτυα και εκείνος «συμμετείχε» στα δύο «λέει» (πάρα) πολλά.

Η τελευταία χρονικά καλοκαιρινή προσθήκη για τον Παναιτωλικό ήταν ο Αντρες Ρόα, καθώς ο Κολομβιανός μεσοεπιθετικός υπέγραψε και ανακοινώθηκε στις 19 του Αυγούστου, ανήμερα δηλαδή της πρεμιέρας του πρωταθλήματος κόντρα στη Λαμία.

Ο 32χρονος πέρασε για λογαριασμό των «κυανοκίτρινων» πρώτη φορά τον Ατλαντικό, χρειάζονταν χρόνο για να εγκλιματιστεί πλήρως και ύστερα από τα μέσα του περασμένου μήνα άρχισε να μπαίνει ουσιαστικά στην αγωνιστική «εξίσωση» του club.

Παράλληλα δε στάθηκε και άτυχος, καθώς την πρώτη φορά που ξεκίνησε βασικός, στην ήττα 2-1 από τον ΟΦΗ για το Κύπελλο, τραυματίστηκε στα πλευρά κάτι που τον άφησε… ένα «κλικ» πίσω, όμως εκείνος «έσφιξε» τα δόντια και τέθηκε άμεσα στη διάθεση του Γιάννη Πετράκη.

Πλέον αρχίζει να «καταγράφει» τα πεπραγμένα του στο Αγρίνιο, όπου με τα «καναρίνια» μετρά τέσσερις συμμετοχές προερχόμενος από τον πάγκο σε επίπεδο πρωταθλήματος και εκείνη του starter στο «Γεντί Κουλέ».

 

Παρότι δε στις τρεις φορές που έπαιξε σαν αλλαγή το έπραξε μετά το 60’, έχει ήδη προλάβει να δείξει δείγματα γραφής, ενώ ελέω της ικανότητάς του να παίξει και πίσω από το «9άρι» αλλά και στα άκρα, προσφέρει στον έμπειρο κόουτς τη δυνατότητα να τον χρησιμοποιήσει σε πολλές θέσεις αλλά και να διαφοροποιήσει τη διάταξή του.

Για παράδειγμα μόλις μπήκε στο γήπεδο στη νίκη πρωταθλήματος της Κρήτης ο Παναιτωλικός «γύρισε» από 3-5-2 σε 4-4-2 σε ρόμβο με εκείνον σε ελεύθερο δημιουργικό ρόλο, εξέλιξη που αποτέλεσε το «κλειδί» ώστε η ομάδα να «γυρίσει» το παιχνίδι και να επικρατήσει 2-1.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως με εκείνον στο γήπεδο οι Αγρινιώτες έχουν βρει τέσσερις φορές δίχτυα και εκείνος είναι «μέσα» στα δύο εξ’ αυτών.

Στο 0-1 του Ηρακλείου για το Κύπελλο βρήκε κάθετα τον Αντρίγια Μαϊντέβατς που πλάσαρε εύστοχα, ενώ στο πρόσφατο 1-0 επί της ΑΕΚ ήταν αυτός που «έσπασε» όμορφα στον κενό χώρο για τον Χάρη Μαυρία και εκείνος έδωσε μετά από μερικά μέτρα την ασίστ στον Μιγκέλ Λουίς.

Η οξυδέρκειά του σε συνάρτηση με τις ικανότητές του επιτρέπουν στον Παναιτωλικό να βγει στη μετάβαση και να παίξει άμεσα, ενώ επειδή μπορεί να κρατήσει μπάλα προσφέρει και «ανάσες» στην άμυνά του σε φάσεις πίεσης.

Ο Αντρες Ρόα στον Παναιτωλικό

Αγώνες: 5
Λεπτά: 275’
Ασίστ: 1
Δεύτερες ασίστ: 1
Τελικές: 1

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα