Αστέρας Τρίπολης: Η αλήθεια για το «χαρτάκι» στον Μακελελέ

Αστέρας Τρίπολης: Η αλήθεια για το «χαρτάκι» στον Μακελελέ

Μπιλέ - Μακελελέ

bet365

Μακελελέ... είχαμε. Ο Αστέρας Τρίπολης ετοιμάζει την ανακοίνωση του τέλους με τον Γάλλο σταρ, ο οποίος κατηγόρησε το σύλλογο για υποδείξεις στη δουλειά του και το Gazzetta καταγράφει τα γεγονότα από την απομάκρυνση του Ράσταβατς μέχρι τώρα.

Μετά την απομάκρυνση του Μίλαν Ράσταβατς. Κακώς - για να είμαστε ξεκάθαροι - οι άνθρωποι του Αστέρα Aktor, πήγαν να φέρουν στην Ελλάδα τον Ρόμπι Κιν. Εναν προπονητή που στο ξεκίνημά του πανηγύρισε το νταμπλ. Εν τέλει, ο Ιρλανδός αποφάσισε να μην δεχτεί αυτήν την προοπτική.

Η ομάδα είχε βγει στην αγορά με μεγάλο πορτοφόλι κι έψαχνε ένα σπουδαίο όνομα το οποίο παράλληλα θα μπορούσε να εξυπηρετήσει το όραμα των διοικούντων, το οποίο ήταν η αξιοποίηση και ανάπτυξη της Ακαδημίας.

Η επιλογή του Μακελελέ έγινε όχι γιατί είχε την τεράστια πείρα ως προπονητής , αλλά επειδή αναμφισβήτητα είναι μια παγκόσμια προσωπικότητα με θητεία στην Ακαδημία της Τσέλσι ως προπονητής. Μαζί του κι ο Γκιμπς, ο οποίος άφησε την δουλειά του στην Ακαδημία της Τότεναμ.

Το πρότζεκτ «Ακαδημία» στο οποίο έκανε... στροφή ο Μακελελέ

Πάνω σ' αυτό το πρότζεκτ, λοιπόν, οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια και συμφώνησαν να πορευτούν μαζί.

 

Κατά την παρουσίασή του σε σχετική ερώτηση είχε πει: «Φυσικά. Ήδη έχω μιλήσει με τους προπονητές της Ακαδημίας, θα δουλέψουμε όλοι μαζί. Έχω το νου μου και την Ακαδημία και όχι μόνο την πρώτη ομάδα».

Κατά την παρουσία του Μακελελέ στην ομάδα υποσχόμενοι νεαροί παίκτες από τα φυτώρια του συλλόγου όπως οι Γκρόζντανιτς, Προύντζος, Αγγελάκης, Κωστέας, Τζίμας που είναι ποδοσφαιρικό «προϊόν» του Αστέρα Aktor βρέθηκαν στη Β' ομάδα.

Και φτάνουμε στην 7η Οκτωβρίου, 24 ημέρες μετά την ανακοίνωση του Γάλλου, γίνεται γνωστό το τέλος του Μακελελέ από τον κιτρινομπλέ πάγκο. Θυμίζουμε ότι προσγειώθηκε στην Αθήνα στις 13/9.

Είναι γεγονός πως όσοι ήξεραν πράγματα και καταστάσεις στο Κολοκοτρώνης, από τις πρώτες κιόλας μέρες είχαν παραξενευτεί από τη συμπεριφορά του Μακελελέ. Όμως, οκ, λες «Μακελελέ είναι, προχωράμε».

Ξένισαν επίσης αποφάσεις του στιλ «Τριανταφυλλόπουλος δεξί μπακ» και «Χουχούμης αριστερό εξτρέμ».

Και σ' αυτό, όμως, λες «Οκ, δεν ξέρει ακόμη την ομάδα, ψάχνει να βρει τι του ταιριάζει και μπορεί να φέρει αποτελέσματα».

Γενικότερα, το κομμάτι της συμπεριφοράς και αποφάσεις στη διαχείριση των παικτών είχε προβληματίσει πριν φτάσουμε στο ματς με την Athens Kallithea και η απόφαση για να μπει ένα πρόωρο τέλος είχε παρθεί νωρίτερα, καθώς ουδείς ήθελε να χαθεί χρόνος από τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες.

Κάπου εκεί είχε αρχίσει να υπάρχει η παραδοχή του λάθους με την απομάκρυνση του Μίλαν Ράσταβατς, χωρίς εγωισμούς και πείσματα για να στηριχτεί κι άλλο το πρότζεκτ «Μακελελέ».

Ο Γάλλος σούπερ σταρ, αποχωρώντας από την ομάδα, δήλωσε σε Βρετανικό Μέσο ότι «στο ματς με την Καλλιθέα μου είπαν να μην βάλω έναν παίκτη-κλειδί».

Η αλήθεια για τον Μπιλέ

Πάμε να δούμε, λοιπόν, ποια είναι η αλήθεια εδώ. Σαφώς ο 18χρονος Γάλλος, Μπιλέ, είχε υπογράψει. Δεν γίνεται διαφορετικά να είναι διαθέσιμος για να αγωνιστεί και δεν είναι δυνατόν μια ομάδα με 18 σερί χρόνια στην κατηγορία να κάνει ένα τέτοιο ολέθριο λάθος.

Μόνο που δεν είχε ανακοινωθεί πριν από το ματς στη Λεωφόρο και φυσικά δεν ήταν καν στην αποστολή που αρχικά δηλώθηκε. Ωστόσο, ο Μακελελέ πριν μπει στο πούλμαν για την Αθήνα έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στη διοίκηση πως τον ήθελε στην αποστολή. Οι άνθρωποι που όπως λέει του... έδωσαν χαρτάκι, δέχτηκαν κι αυτήν την επιθυμία του, η οποία όμως ήταν κι η τελευταία του.

Το ερώτημα που τέθηκε από πλευράς διοίκησης κι η μόνη απορία ήταν για το αν ο 18χρονος μπορεί να βοηθήσει και δεν είναι και επικίνδυνο να τραυματιστεί, αφού ήταν στην ομάδα 2 μέρες ενώ δεν είχε και αγώνες στα πόδια του. Μάλιστα, θα έπαιρνε τη θέση του Νίκου Ζουγλή στην αποστολή, ενός παιδιού - «προϊόντος» της Ακαδημίας με παρουσίες στην εθνική αλλά και στην πρώτη ομάδα του Αστέρα.

Ο Μπιλέ, εν τέλει, έπαιξε και τα πήγε και εξαιρετικά. Τουλάχιστον, ο Μακελελέ, φεύγοντας αφήνει πίσω του ένα περιουσιακό στοιχείο στην ομάδα. Ο Μακελελέ, όμως, δεν είπε ότι η διοίκηση τον πίεσε για να πάρει τον Μακέντα. Τον Ιταλό τον έκοβε συνεχώς ο Γάλλος και εν τέλει, η διοίκηση βλέποντας ότι η θέση στο "9" ήθελε ενίσχυση προχώρησε στην απόκτησή του. Θυμίζουμε ότι στο ματς με την Καλλιθέα, ο Ιταλός ήταν αυτός που τράβηξε την αντίπαλη άμυνα πάνω του κι ο Καλτσάς έκανε το 1-2 μετατρέποντας την πάσα του Μπιλέ σε ασίστ. Ο ίδιος, δε, σκόραρε και διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

Το δεδομένο, είναι πάντως, πως στον Αστέρα σε καμία περίπτωση δεν ήθελαν να ακυρώσουν ένα τόσο ακριβό πρότζεκτ και φυσικά μόνο αδαής και... επικίνδυνος θα πρέπει να είναι κάποιος για να πάει να «δώσει χαρτάκι» στον Γάλλο. Αυτό που βγήκε και είπε ο Γάλλος και μάλιστα σε διεθνή Μέσα, είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεται κάποιος και κανένας από το σύλλογο δεν θα έμπαινε σ' αυτήν την... διαπραγμάτευση μαζί του.

Ωστόσο, τα σημεία που οδήγησαν στο τέλος της συνεργασίας - εξπρές είναι αυτά που αναφέραμε πιο πάνω κι έτσι οι δύο πλευρές θα... πάνε παρακάτω κι η ζωή θα προχωρήσει για όλους με την ιστορία να γράφει ότι κάποτε ήρθε στην Τρίπολη και στην Ελλάδα ο Κλοντ Μακελελέ.

Photo Credits: asterastripolis.gr

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα