ΠΑΟΚ: Οι πολλές αλλαγές του Δικεφάλου και η καλύτερη ομάδα από Νοέμβριο και μετά

ΠΑΟΚ: Οι πολλές αλλαγές του Δικεφάλου και η καλύτερη ομάδα από Νοέμβριο και μετά

Λουτσέσκου

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου σχολιάζει τα περί πολλών αλλαγών στο ρόστερ του ΠΑΟΚ αλλά και στην ενδεκάδα της Λιβαδειάς και θυμάται το πόσο βελτιώνεται ο Δικέφαλος κάθε Νοέμβριο.

Ο ΠΑΟΚ είναι ο πρώτος στο πρωτάθλημα αλλά και από τους τελευταίους στο Europa League. Οι πρωταθλητές παίζουν αρκετά καλά, παρολ’ αυτά βιώνουν μία παράξενη φάση όπου μόνοι τους δημιουργούν πίεση και εσωστρέφεια. Τι μπορεί να ακολουθήσει μετά από όλα αυτά;

Πριν λίγες εβδομάδες Ιβάν Σαββίδης και Ράζβαν Λουτσέσκου συναντήθηκαν στη Χαλκιδική και όλα ήταν… μέλι γάλα. Πώς και γιατί σε εκείνη την συνάντηση ΔΕΝ συζήτησαν για όλα όσα διαφωνούν, είναι κάτι που ακόμη παραξενεύει. Μετά την συνάντηση οι δυο τους δεν είχαν πρόβλημα να ανοίξουν διάλογο δημόσια για το αν το ρόστερ είναι το καλύτερο της 12ετίας! Όλος ο κόσμος έμαθε επίσης για το πρόστιμο αφύπνισης μετά τις τρεις ήττες και προχθες είχαμε τον Λουτσέσκου σε ένα αποκορύφωμα ξεσπάσματος.

Αλήθεια είναι ότι πολλές φορές μέσα στο καλοκαίρι, ο Ρουμάνος τεχνικός μίλησε για:

- Καθυστερημένες κινήσεις στα μεταγραφικά

 

- Δυσκολίες του να καταρτίσει την ευρωπαϊκή λίστα λόγω των αλλαγών

- Πολλές αλλαγές σε διαφορετικές περιόδους που δημιουργούν νέες συνθήκες και διαφορετικό κλίμα

- Δυσκολίες στην προσαρμογή των νέων επιθετικών στις απαιτήσεις του

- Μεγάλη ανακατασκευή του ρόστερ που απαιτεί χρόνο

Έχει δίκιο; Σε πολλά ναι. Όχι σε όλα, αφού οι πολλές αλλαγές μετά τη γνωστή και συμφωνημένη αποχώρηση αρκετών παικτών ήταν επιβεβλημένες, όπως αναγκαία για οικονομικούς λόγους ήταν και η απόκτηση νεαρών παικτών με στόχο την υπεραξία. Επιπροσθέτως, για πολλοστή φορά θα τονίσουμε ότι στην Ελλάδα ΚΑΝΕΙΣ και ΠΟΤΕ δεν μπορεί να κάνει όλες τις σημαντικές του μεταγραφές, ΠΡΙΝ τον Αύγουστο. Πώς θα το κατάφερνε ο ΠΑΟΚ εν έτη 2024 με όλα τα γνωστά δεδομένα που υπάρχουν;.

Από εκεί και πέρα έχει δίκιο για το πρόστιμο, έχει άδικο να γκρινιάζει συνέχεια και συνέχεια για τα ίδια και τα ίδια.

Ο ΠΑΟΚ Νοεμβρίου...

Υπάρχει όμως και κάτι ακόμη πολύ σημαντικό το οποίο λέει ο Λουτσέσκου συνέχεια, το λέμε κι εμείς βασιζόμενοι στο παρελθόν: «Δεν γίνονται μέσα σε ένα βράδυ οι παίκτες να αποκτήσουν αυτοματισμούς, οι σχέσεις όλων πρέπει να ξαναχτιστούν. Από όλα τα χρόνια που δουλεύω το Νοέμβριο αποκτάμε χημεία».

Είναι επιχείρημα; Είναι πρόβλεψη; Είναι ευχή; Αλήθεια είναι ότι:

- Το 2017 και από τον περίφημο αγώνα Ξάνθη-ΠΑΟΚ 0-3 στις 2 Δεκεμβρίου, ξεκίνησε ένα απίστευτο, πολύ μεγάλο σερί νικών και επιτυχιών που έφθασε μέχρι την κατάκτηση του τίτλου ο οποίος χάθηκε εξωαγωνιστικά λόγω δύο μηδενισμών και Κομίνη.

- Το 2021 και μετά από τις συνεχόμενες ήττες με Ατρόμητο, Άρη, Ιωνικό εκεί που Ράζβαν έλεγε στο τέλος… «πάρε μου τον Γιώργο στο τηλέφωνο» ξεκίνησε το σερί της ομάδας που έφθασε τελικά και στους 8 του Conference. Το σερί ξεκίνησε στις 12 Δεκεμβρίου.

- Το 2022 ο ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου πήρε μπρος έπειτα από εκείνη την ήττα με 2-0 από την ΑΕΚ στις 30/10 που ο Δικέφαλος του Βορρά… δεν είχε κατέβει στο γήπεδο! Ακολούθησε ένα σερί 12-5-0 στο πρωτάθλημα!

- Το 2023 και ενόψει κατάκτησης πρωταθλήματος, η τελευταία μέτρια εμφάνιση στην κανονική διάρκεια, μέχρι η ομάδα να ξεκινήσει και να πείθει για τη δυναμική της, έγινε και πάλι 30/10 στη Φιλαδέλφεια!

Άρα: Δίκιο έχει ο Λουτσέσκου σε αυτό που υποστηρίζει για το Νοέμβριο που η δουλειά του βοηθάει τις ομάδες του να πάρουν μπρος! Κι αν υπάρχει αμφιβολία για τους λόγους που αυτό συμβαίνει και γιατί δεν γίνεται από πιο νωρίς, υπάρχει και πάλι απάντηση: Η μόνη σεζόν που ο ΠΑΟΚ δεν ξεκίνησε σερί από Φθινόπωρο προς χειμώνα, ήταν στο αήττητο πρωτάθλημα του 2018-2019, τότε όμως που εξ αρχής «πετούσε», έχοντας τον ΙΔΙΟ κορμό ο οποίος τελείωσε το περασμένο πρωτάθλημα που χάθηκε από την ΑΕΚ με τους δύο μηδενισμούς στην Τούμπα!

Είναι βέβαιο ότι επειδή προέκυψε μία τέτοια βελτίωση όλες τις προηγούμενες φορές, θα συμβεί και τώρα; Όπως και να το κάνουμε, υπάρχει η ελπίδα, ή η σιγουριά, ότι η δουλειά του Λουτσέσκου με το νέο ρόστερ το οποίο δείχνει καλύτερο και από το περσινό, μπορεί να αποδώσει καρπούς. Αρκεί να ηρεμήσουν όλοι και να βάλουν τον ΠΑΟΚ πάνω από όλα.

* Οι κατ’ επάγγελμα κακοπροαίρετοι που εσκεμμένα ψάχνουν να δημιουργήσουν πρόβλημα, λένε από χθες ότι… «έχω πληροφορία που δεν έχω διασταυρώσει ότι η ιδιοκτησία συζήτησε άλλο όνομα προπονητή». Τι να κρίνεις επ’ αυτού γνωρίζοντας πρόσωπα και πράγματα από όσους πρωταγωνιστούν στις αστήρικτες διαδόσεις που γίνονται με σκοπό το όφελος άλλων; Κανένα θέμα προπονητή δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει όσο και αν οι αντίπαλοι παρακαλάνε γι αυτό... Γιατί άραγε;

* Επίσης για το μεγάλο rotation της Λιβαδειάς: Άλλαξε δέκα παίκτες στο βασικό σχήμα και η ερώτηση είναι: Ποιος από τους δέκα που έμεινε έξω, μπορούσε ή έπρεπε να παίξει ΚΑΙ στη Λιβαδειά; Ο Κεντζιόρα για 12η φορά; Ο Ντέλιας; Ο Τάισον για 15η; Ο Μπάμπα; Ο Μιχαηλίδης έπρεπε να ξαναπαίξει; Τα χαφ του άξονα που έτσι και αλλιώς φρεσκάρονται; Θα απαντήσει κανείς από τους προπονητές του πληκτρολογίου, του μικροφώνου και των social που πάντα κάνουν ότι τα ξέρουν όλα; Δεν έπρεπε (με μακρόπνοο σκεπτικό) να ενεργοποιηθούν κάποτε και οι 20-22 του ρόστερ για να βγει σωστά η χρονιά όπως ακριβώς και η περσινή; Αν έπαιζαν οι ίδιοι πάντως, οι γνωστοί εμπαθείς θα τον κατηγορούσαν για το ότι… δεν έκανε αλλαγές!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.