ΑΕΚ: Τι σημαίνει το «Λόγοι γάρ έργων σκιαί εισί» που χρησιμοποίησε ο Ηλιόπουλος

ΑΕΚ: Τι σημαίνει το «Λόγοι γάρ έργων σκιαί εισί» που χρησιμοποίησε ο Ηλιόπουλος

Newsroom
iliopoluos_intime.jpg

bet365

Ο Μάριος Ηλιόπουλος είπε μία έκφραση από τα αρχαία ελληνικά ώστε να τονίσει πως τα λόγια για ισονομία και δικαιοσύνη στο ποδόσφαιρο θα πρέπει να αποτυπώνονται και με έργα, εντός και εκτός των αγωνιστικών χώρων.

Για τη σημερινή (8/10) του συνάντηση με τον Μάκη Γκαγκάτση τοποθετήθηκε ο Μάριος Ηλιόπουλος, όπου ο πρόεδρος της ΑΕΚ τόνισε πως δεν πρόκειται εκείνος και η ομάδα του να δεχθεί «χτυπήματα κάτω από την μέση».

Ο ισχυρός άνδρας του club στάθηκε στα παράπονα που διατηρούν οι «κιτρινόμαυροι» από τη διαιτησία και μάλιστα προχώρησε σε μία λιτή αλλά όλο νόημα δήλωση. Οπου μεταξύ άλλων ανέφερε την εξής φράση των αρχαίων ελληνικών: «Λόγοι γάρ έργων σκιαί εισί».

Στη δημοτική δεν μπορεί να αποδοθεί σε απόλυτο βαθμό, και έχει πολλαπλές ερμηνείες, όπως άλλωστε και αρκετές αντίστοιχες εκφράσεις των αρχαίων μας. Για παράδειγμα και σημαίνει «Τα λόγια είναι σκιές των πράξεων» ή σε ακόμη πιο «ελεύθερη» απόδοση δύναται να χρησιμοποιηθεί και ως «Τα λόγια αντανακλούν τις πράξεις», όμως την ίδια στιγμή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με «ανάποδη» χροιά, ότι δηλαδή «τα λόγια δεν πρέπει να δημιουργούν σκιές» ή «τα λόγια δεν πρέπει να κρύβουν τα έργα».

Συν τοις άλλοις η απόδοση πως τα «Τα λόγια είναι σκιές των πράξεων» μπορεί και να λεχθεί με το σκεπτικό ότι τα λόγια είναι κατώτερα των έργων και αυτά είναι που έχουν σημασία.

 

Η ουσία της πάντως είναι πως ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ θέλησε να τονίσει μέσω της συγκεκριμένης τοποθέτησης ότι δεν θα πρέπει μόνο να λέμε ότι υπάρχει ισονομία και δικαιοσύνη στο ποδόσφαιρο (σ.σ. αφού στην προκειμένη περίπτωση χρησιμοποιήθηκε για τον συγκεκριμένο τομέα), αλλά η σχετική πρόθεση θα πρέπει να αποτυπώνεται και με έργα (σ.σ. δηλαδή τις αποφάσεις που λαμβάνονται εντός των αγωνιστικών χώρων, όπως των ρέφερι).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα