O Αρης, οι μικρομεσαίοι και το «-4» αλλάζουν την «οικονομία» του πρωταθλήματος

Γιάννης Σερέτης Γιάννης Σερέτης
O Αρης, οι μικρομεσαίοι και το «-4» αλλάζουν την «οικονομία» του πρωταθλήματος

bet365

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για το πώς έχουν αλλάξει τα δεδομένα στο εφετινό πρωτάθλημα λόγω της πορείας του Αρη, των απωλειών από «μικρομεσαίους» και των... κουτσουρεμένων play offs.

Ο Παναθηναϊκός είναι ήδη στο – 5 από τους μικρομεσαίους: εντός έδρας ήττα από τον Aστέρα, ισοπαλία στη Λεωφόρο με την Athens Kallithea.
H AΕΚ ακόμα χειρότερα, στο -7: ήττα από τον Παναιτωλικό, ισοπαλίες με τη Λαμία και την Αthens Kallithea, πάλι στη Λεωφόρο.
O Oλυμπιακός στο -2: σοκ με το 0-0 εναντίον του Παναιτωλικού στο «Γ. Καραϊσκάκης».
O ΠΑΟΚ; Απώλειες μηδέν! Παντού θρίλερ! 3-2 τον Πανσερραϊκό με τα πέναλτι, 2-1 στον Ατρόμητο και 2-0 τον Λεβαδειακό, αμφότερα με λυτρωτή τον Μαντί – μόνο το Βόλο νίκησε εύκολα με 4-1, μετά από μια ακόμα απόκρουση πέναλτι του φοβερού Κοτάρσκι. Γι΄ αυτό είναι και στην κορυφή ο πρωταθλητής, παρότι δεν νίκησε ούτε τον Παναθηναϊκό (ισοπαλία 0-0), ούτε τον Αρη (ήττα 1-0, αν και πολύ ανώτερος). Διότι δεν έχει ξοδέψει ούτε έναν βαθμό εναντίον των «μικρομεσαίων»!

Λένε πολλοί ότι «αυτά» συμβαίνουν πάντα μέχρι το Νοέμβριο. Μέχρι να «στρώσουν» οι «μεγάλοι». Μπορεί να είναι κι' έτσι. Δεν είναι το πιο πιθανό, διότι οι τρεις από τους τέσσερις έχουν και ευρωπαϊκά ματς και rotation και τραυματισμούς και φθορά. Και γκρίνια μπόλικη ανάλογα με τα αποτελέσματά τους. Αλλά... είδαμε και την ΑΕΚ που δεν έχει Ευρώπη εφέτος! Θα μπορούσε – εφόσον νίκησε τον Παναθηναϊκό στο μοναδικό της ντέρμπι – να έχει βάλει αέρα στα πανιά της, να είναι με 7/7 στους 21 βαθμούς και να έχει αφήσει τους υπόλοιπους παγωτό! Είχε έως τώρα το πιο εύκολο πρόγραμμα! Δεν έχει αντιμετωπίσει ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, Αρη, έχει παίξει στις πιο soft έδρες της λίγκας (Λεωφόρο, Λιβαδειά, Αγρίνιο), θα μπορούσε να πει κάποιος ότι έχει βγάλει μόνη της τα μάτια της.

Ομως ανεξάρτητα από την... περιπτωσάρα της ΑΕΚ και την απίθανη εκκίνηση του Παναθηναϊκού, ο οποίος (έχοντας το πιο δύσκολο πρόγραμμα) έχει νικήσει στις πρώτες επτά αγωνιστικές αγκομαχώντας, στο 96' και στο 82' το Λεβαδειακό και τον Πανσερραϊκό (δηλαδή δυο ομάδες που θα μάχονται μέχρι τέλους για την αποφυγή του υποβιβασμού), αυτό που καλούνται να αντιληφθούν οι τέσσερις που διεκδικούν θεωρητικά το πρωτάθλημα είναι ότι εφέτος η... φάση έχει αλλάξει. Και οι δυο παράγοντες που έχουν αλλάξει το πρωτάθλημα είναι το «-4» στα play offs και ο Αρης!

Εφέτος στα play offs διεκδικούνται μόνο 18 βαθμοί. Οχι 30. Μετέχουν τέσσερις, όχι έξι. Ομάδες. Εξι ματς, 18 βαθμοί. Οποιος μπει με πλεονέκτημα σημαντικό, δύσκολα θα το χάσει! Και μ' αυτόν τον Αρη που παραμένει όπως κάθε χρόνο ανταγωνιστικός στα ντέρμπι και δείχνει σταδιακά πιο αξιόπιστος στα ματς με τους «υπόλοιπους»; Ποιος ξέρει πού θα φτάσει; Σε όλες τις γραμμές του έχει πλέον παίκτες που θα αγωνίζονταν στην ενδεκάδα των «τεσσάρων», μα αυτή τη φορά έχει και δυνατό πάγκο. Και κάτι ακόμα πιο σημαντικό: χαμηλά το βλέμμα, χαμηλά τον πήχη. Ξεκίνησε «βουβά» μετά την περυσινή πλήρη αποτυχία, συνέχισε «βουβά» στις μεταγραφές, ακόμα δεν έχει καταφέρει να επαναφέρει στο γήπεδο πολλούς (λογικά) απογοητευμένους ή δύσπιστους για την εφετινή πορεία της ομάδας. Κάποια στιγμή το οπαδικό τους φίλτρο θα «μιλήσει» και το «Κλέανθης Βικελίδης» θα ξαναγεμίσει. Εως τότε, ας παραδεχθούμε όλοι ότι ο Αρης είναι ο X Factor του πρωταθλήματος έως τώρα. Κι αν δεν ηττηθεί στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό σε τρεις εβδομάδες, θα αλλάξει η ματιά ακόμα περισσότερων απέναντι του εφέτος...

 


Υ.Γ. Για την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό υπάρχει ένας πολύ εύκολος τρόπος να δείξουν ότι αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους από την καινούρια ΚΕΔ αν οι μεν σκέφτονται «Παράγκες» και οι δε θεωρούν ότι είναι η πιο αδικημένη ομάδα του πρωταθλήματος στις πρώτες επτά αγωνιστικές. Να μην δώσουν τις 100.000 ευρώ που αντιστοιχούν στον καθένα από τους τέσσερις «μεγάλους», ως συνδρομή στην ετήσια αμοιβή των μελών της ΚΕΔ. Δεν έχει υπογράψει κάποιος συμβόλαιο γι' αυτό - «λογοτιμίτικη» είναι η συμφωνία μεταξύ τους και με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Μάκη Γκαγκάτση. Ούτε υποχρέωση των ομάδων είναι να πληρώνουν την ΚΕΔ, της ΕΠΟ υποχρέωση είναι. Θα το κάνουν; Για να δούμε... Ελάχιστες είναι οι πιθανότητες. Κατά τα λοιπά, επισκέψεις – συζητήσεις με τον Γκαγκάτση ή και με τον Λανουά, επιστολές ή και videos στην UEFA και ανακοινώσεις για τα media, είναι σαφώς προτιμητέες στη ζούγκλα του ελληνικού ποδοσφαίρου συγκριτικά με πρακτικές που παραπέμπουν σε εγκληματικές οργανώσεις, αλλά... μέχρι εκεί.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιάννης Σερέτης
Γιάννης Σερέτης

Τυχερός που πρόλαβε τα 80's πιτσιρίκι, τα 90's έφηβος, τα 00's ως επαγγελματίας. Παιδιόθεν λάτρης των στατιστικών και της μπάλας παντός χρώματος.
Κυρίως της παλιάς... ασπρόμαυρης, αν και στο κλειστό του ΓΣΠ έχει περάσει δεκάδες απογεύματα. Σχεδόν πάντα “αντιρρησίας”, σχεδόν πάντα αισιόδοξος, σχεδόν πάντα ξεροκέφαλος: είναι αφόρητοι αυτοί οι Ταύροι...