Πιρόλα στο site της ιταλικής Ομοσπονδίας: «Εντυπωσιάστηκα πολύ από το project του Ολυμπιακού, επικοινωνώ στα αγγλικά αλλά έχω μάθει και ελληνικές λέξεις»

Πιρόλα στο site της ιταλικής Ομοσπονδίας: «Εντυπωσιάστηκα πολύ από το project του Ολυμπιακού, επικοινωνώ στα αγγλικά αλλά έχω μάθει και ελληνικές λέξεις»

Ο Πιρόλα

bet365

Ο Λορέντζο Πιρόλα μίλησε στο επίσημο site της ιταλικής Ομοσπονδίας για τον Ολυμπιακό, τη σχέση του με τον Μπρινιόλι, τη ζωή του στην Ελλάδα αλλά και τους στόχους του.

Ο Πιρόλα έκανε δηλώσεις στο κανάλι της ιταλικής Ομοσπονδίας και εκεί αναφέρθηκε και στον Ολυμπιακό αλλά και στη ζωή του στην Ελλάδα και τη σχέση του με τον Μπρινιόλι. Για τον Ολυμπιακό τόνισε αρχικά πώς «με ήθελαν πραγματικά. Με ήθελαν πολύ από την Ελλάδα. Το σκέφτηκα διότι δεν ήταν μία... κλασική μεταγραφή για έναν 22χρονο. Όμως είχα εντυπωσιαστεί τόσο πολύ από το project του Ολυμπιακού που το δέχθηκα αμέσως. Το 2025 η ομάδα θα γιορτάσει τα 100ά της γενέθλια. Έχει στόχο το Πρωτάθλημα και υπάρχει και η συμμετοχή στο Europa ενώ πέρυσι ο σύλλογος κατέκτησε το Conference. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό».

Μαζί με τον Πιρόλα μετακόμισε στην Αθήνα και η Μαρτίνα, η γυναίκα του: «Τα πηγαίνουμε καλά. Αγοράσαμε ένα σπίτι στη Βούλα και εκεί μένουν και άλλοι συμπαίκτες μου, που τους έχω γνωρίσει αυτόν τον πρώτο καιρό. Προφανώς μιλάω με όλους στα αγγλικά καθώς είμαι ο μόνος Ιταλός και ενώ έχω αρχίσει να μαθαίνω και να λέω και λέξεις στα ελληνικά όπως το καλημέρα. Ήξερα ότι αυτή η εμπειρία έχει να μου μάθει πολλά και από πλευράς γλώσσας γιατί πρέπει να γίνεσαι κατανοητός σε όλους. Η Αθήνα είναι μία πόλη που μπορεί να συγκριθεί με τη Ρόμα. Τον φανταζόμουν χαοτική αλλή όμορφη με τη θάλασσα αλλά και τα ιστορικά της σημεία μέσα σε λίγα χιλιόμετρα».

Σε σχέση με το φαγητό ο Πιρόλα ήταν κατηγορηματικός στο ότι η ομάδα προσέχει πάρα πολύ σε θέματα διατροφής ακόμα και στο φαγητό που θα φάνε οι παίκτες στο σπίτι τους. Φυσικά και στον Ολυμπιακό είναι και άλλες οι συνθήκες και τα δεδομένα σε σχέση με το αθλητικό κομμάτι όπου ο Πιρόλα στάθηκε σε πέντε υψηλού επιπέδου ομάδες (μαζί με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και τον Αρη, τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ). Έκανε λόγο για ανταγωνιστική Λίγκα όπου μπορείς να βρεις δυσκολίες ακόμα και με τις πιο μικρές ομάδες. Για τη φιλική σχέση του με τον Μπρινιόλι, γκολκίπερ της ΑΕΚ είπε: «τα βρήκαμε κατευθείαν ως άνθρωποι και μου εξήγησε ορισμένα πράγματα (εννοεί σε σχέση με την Ελλάδα)».

@Photo credits: eurokinissi, ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα