Νους: Το πεπρωμένο τον έφερε στην Ελλάδα και τον ΟΦΗ, τι σημαίνει για εκείνον η λέξη «Theos» (vids)

Νους: Το πεπρωμένο τον έφερε στην Ελλάδα και τον ΟΦΗ, τι σημαίνει για εκείνον η λέξη «Theos» (vids)

Γιώργος Ντυμένος
fdsa

bet365

Ο Τιάγκο Νους του ΟΦΗ που συγκαταλέγεται στις αποκαλύψεις της φετινής Stoiximan Super League, λανσάρει ρούχα με την επωνυμία «Theos» και ήταν μάλλον «γραφτό» του να παίξει στη χώρα μας. Σε 3,5 χρόνια βρέθηκε από την 4η κατηγορία της Αργεντινής στο Copa Libertadores.

Σε τροχιά «5-8» και με το βλέμμα προς τα πάνω έχει εδραιωθεί ο ΟΦΗ, που μόλις βρήκε τα πατήματά του άρχισε να διαγράφει ανοδική πορεία στη σεζόν.

Μπροστάρης του δε είναι ο Τιάγκο Νους και ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός - παίζει κυρίως στο αριστερό «φτερό» - διεκδικεί τον τίτλο της πιο «value for money» καλοκαιρινής προσθήκης στη Stoiximan Super League, όπου και έφτασε στα μέρη μας ως δανεικός από την Αρχεντίνος Τζούνιορς και την ίδια στιγμή από το «Γεντί Κουλέ» διατηρούν buy in μόνιμης απόκτησής του (σ.σ. τα εκεί ΜΜΕ την υπολογίζουν στα 800.000 δολάρια ΗΠΑ, δηλαδή περίπου 750.000 ευρώ).

Στα 23 του λοιπόν πέρασε για πρώτη φορά τον Ατλαντικό για χάρη των Κρητικών και αυτή τη στιγμή το κοντέρ του … γράφει τρία προσωπικά τέρματα, δύο ασίστ και ισάριθμα κερδισμένα πέναλτι που οι συμπαίκτες του έκαναν γκολ, σε μόλις οκτώ εμφανίσεις του με τη φανέλα του club σε όλες τις διοργανώσεις.

Αυτόματα το πρόσημο για εκείνον είναι και δικαίως κάτι παραπάνω από θετικό, αφού αν κάνουμε τις σχετικές διαιρέσεις με τον χρόνο συμμετοχής του θα δούμε πως με τη φανέλα του συμμετέχει άμεσα σε κάποιο του γκολ κάθε 77’!

 

Τρομακτική επίδοση γαρ…

Λανσάρει ρούχα με την επωνυμία «Theos», ήταν γραφτό του να έρθει στην Ελλάδα

Απόλυτος MVP στην πρόσφατη νίκη (3-2) επί του Πανσερραϊκού αλλά και στο 2-1 του Κυπέλλου με αντίπαλο τον Παναιτωλικό όπου ήρθε από τον πάγκο και βρήκε δις δίχτυα, θέτει ήδη τις βάσεις ώστε να αφήσει το στίγμα του στο εγχώριο football μας.

Οπου μάλλον ήταν γραφτό να παίξει (μεγάλη) μπάλα και περιπτώσεις όπως η δική του μας κάνουν να πιστεύουμε στο κάρμα.

Βλέπετε εκτός από εξαιρετικός ποδοσφαιριστής ασχολείται ενεργά (και) με τη μόδα και ήδη στη χώρα του ήδη λανσάρει ενδυμασίες που φέρουν την υπογραφή του και έχουν την επωνυμία «Theos»! Δηλαδή «Θεός» στα Greeklish.

Υπό αυτές τις συνθήκες πρόβαλε «σίγουρο» πως η μοίρα θα τον οδηγούσε στην κοιτίδα της έμπνευσής του και στις 30 Ιουλίου έγινε επίσημα κάτοικος Ηρακλείου.

Εδώ, μιας και σταθήκαμε στη Νο1 πλην μπάλας ενασχόλησή του, αξίζει να σταθούμε πως στο μέλλον ο ίδιος επιθυμεί να ασχοληθεί ακόμη πιο ενεργά με τον συγκεκριμένο χώρο και να επικεντρωθεί στον τομέα του design, κάτι που σημαίνει πως ύστερα από επαγγελματίας… σχεδιαστής γκολ σκοπεύει να γίνει και αντίστοιχος ρούχων!

Μικρός έπαιζε από μπακ μέχρι φορ, σε περίπου 40 μήνες «σκαρφάλωσε» από την αντίστοιχη Α’ ΕΠΣ στο Champions League της Λατινικής Αμερικής!

Γεννημένος τον Φεβρουάριο του 2001 στην μικρή πόλη Κανουέλας που βρίσκεται κοντά στο Μπουένος Αϊρες από πιτσιρικάς ήθελε να γίνει ποδοσφαιριστής, όπως άλλωστε και όλα μικρά παιδιά της πατρίδας του. Βρίσκεται στο dna τους θα μπορούσε να ειπωθεί…

Ο πατέρας του ως παλιός παίκτης που ήταν τον προέτρεψε να ασχοληθεί με το άθλημα και έτσι βρέθηκε σε τοπικές ομάδες της γενέτειράς του. Μάλιστα μπορεί τώρα να μας συστήνεται ως φουλ επιθετικογενής, όμως στα λεγόμενα «τσικό» ήταν δεξιός μπακ και οκτάρι, ενώ μεταγενέστερα βρέθηκε και «φουνταριστός»!

Σε εφηβική ηλικία εντάχθηκε στην Deportivo Español της περιοχής του που συμμετέχει στις «μικρές» κατηγορίες της χώρας, ωστόσο το ταλέντο του δεν άργησε να… φανερωθεί.

Το 2019/20 ευρισκόμενος στην 4η παρακαλώ (!) έκανε εξαιρετικά ματς και τα νέα για την περίπτωσή του άρχισαν να διαδίδονται σε όλη την Αργεντινή, κάτι που εύλογα τα... οδήγησε και στα αυτιά του Γκάμπριελ Μιλίτο, που βρίσκονταν τότε στον πάγκο της Αρχεντίνος Τζούνιορς.

Ο πάλαι ποτέ στόπερ της Μπαρτσελόνα (σ.σ. μεταξύ άλλων πρωταθλητής Ευρώπης το 2011 με τους «μπλαουγκράνα») ρώτησε, έμαθε και τον Δεκέμβριο του 2019 ο Νους πέρασε τις πύλες του «Diego Armando Maradona Stadium», αφού το club απέκτησε το 70% των δικαιωμάτων του.

Ετσι από το ουσιαστικά ημιερασιτεχνικό επίπεδο αφού ας μην ξεχνάμε ήταν στο παλιό δικό μας Περιφερειακό εισήλθε στον μαγικό κόσμο της Liga Profesional de Fútbol και η ζωή του άλλαξε δια παντός.

Αρχικά πήρε χρόνο συμμετοχής στη Β’ ομάδα του συλλόγου και περίπου ένα έτος μετά το «κοντέρ» του άρχισε να γράφει, ενώ ενδιάμεσα παραχωρήθηκε δανεικός για μερικούς μήνες στην Ατλέτικο Ραφαέλα και την Σέντραλ Κόρδομπα.

Μεταξύ άλλων στα μέσα του 2023 ντεμπουτάρισε και στο Copa Libertadores και έτσι σε «σκάρτα» 3,5 χρόνια βρέθηκε από τα - μεταφορικά - «ξερά» της Primera C Metropolitana στο top επίπεδο της ηπείρου του.

Δηλαδή είναι σα να λέμε εδώ ότι σε διάστημα περίπου 40 μηνών ένας ποδοσφαιριστής που έπαιζε στην Α’ ΕΠΣ Ηρακλείου - για να το κάνουμε πιο συγκεκριμένο ελέω ΟΦΗ - αγωνίστηκε στο Champions League! Τα μεγέθη είναι πάνω-κάτω αντίστοιχα.

Λάτρης των τατουάζ που είναι αφιερωμένα στην οικογένειά του, το λιοντάρι και το χόμπι του ψαρέματος

Λάτρης και των τατουάζ, στο σώμα του παρατηρούμε πολλά και σε διάφορα σημεία του. Η συντριπτική τους πλειοψηφία είναι αφιερωμένα στην οικογένειά του που λατρεύει, κυρίως τη μητέρα του που αποτελεί και το μεγάλο του στήριγμα.

Συν τοις άλλοις στο αριστερό του χέρι δεσπόζει ένα λιοντάρι, που λογίζεται ως ένα ακόμη σημείο των καιρών αφού παραπέμπει στην Πλατεία των Λιονταριών που αποτελεί το σημείο αναφοράς της πόλης του Ηρακλείου. Οπου ήδη αισθάνεται σαν το σπίτι του και χάρις στο πόσο καλά του συμπεριφέρθηκαν από το club ενσωματώθηκε κιόλας σε μεγάλο βαθμό.

Την ίδια στιγμή «πειραματίζεται» συχνά και με την κόμμωσή του, αφού παλαιότερα είχε τα μαλλιά του κοτσιδάκια. Είπαμε ξέχωρα από ποδοσφαιράνθρωπος με πολύ ταλέντο, ακολουθεί και τις τάσεις της μόδας.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του δείχνει άνθρωπος που του αρέσει να μένει στο σπίτι, ενώ όταν επιθυμεί να ξεφύγει από όλους και όλα επιλέγει να πάει για ψάρεμα, που του αρέσει πάρα πολύ και τον ηρεμεί. «Καθαρίζει» το μυαλό του, όπως θα μπορούσε να ειπωθεί.

​Αυτός είναι λοιπόν ο Νους, που με το «καλημέρα» έκλεψε τις εντυπώσεις και ξεδιπλώνει στην Κρήτη τις πτυχές του πλούσιου ταλέντου του.

Ο Τιάγκο Νους με τη φανέλα του ΟΦΗ

Αγώνες: 8
Λεπτά: 543’
Γκολ: 3
Ασίστ: 2
Κερδισμένα πέναλτι που ευστόχησαν συμπαίκτες του: 2
Τελικές: 13 (1 δοκάρι)
«Μέσα» σε κάποιο γκολ του ΟΦΗ: 1/77,3’

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα