ΟΦΗ: Ο Δέλλας κύριος πήγε και κύριος έφυγε

ΟΦΗ: Ο Δέλλας κύριος πήγε και κύριος έφυγε

Βασίλης Μπαλατσός
Ο τεχνικός του ΟΦΗ, Τραϊανός Δέλλας

bet365

Μετά από οκτώ μήνες ο Τραϊανός Δέλλας αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τον ΟΦΗ λόγω σοβαρού προσωπικού προβλήματος, όμως από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν απόλυτα κύριος προς τους Κρητικούς.

Χωριστούς δρόμους θα τραβήξουν ο ΟΦΗ και ο Τραϊανός Δέλλας μετά από απόφαση του Κολοσσού. Όπως έγινε ξεκάθαρο το θέμα δεν είναι σε καμία περίπτωση ποδοσφαιρικό. Άλλωστε οι Κρητικοί έχουν κάνει καλή εκκίνηση στη Stoiximan Superleague, με συγκομιδή 11 βαθμών σε επτά αγωνιστικές, ενώ η εμπιστοσύνη της διοίκησης στο πρόσωπο του είναι αδιαπραγμάτευτη από την πρώτη μέρα.

O 48χρονος προπονητής με δήλωση του στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας γνωστοποίησε την απόφαση του να αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία του κλαμπ λόγω σοβαρού προσωπικού προβλήματος. Έτσι ο Δέλλας έκλεισε έναν κύκλο οκτώ μηνών από όταν ανέλαβε μια ομάδα που είχε... ξεχάσει να νικάει και αφήνει στον Μίλαν Ράσταβατς ένα σύνολο που παίζει καλό ποδόσφαιρο και έχει βλέψεις για ψηλά.

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα

Την περασμένη σεζόν ο ΟΦΗ ξεκίνησε τη σεζόν με όνειρα εξάδας και έκανε δυο μεγάλες νίκες κόντρα σε Άρη και ΠΑΟΚ στις πρώτες τρεις αγωνιστικές, όμως μετά... έσβησε ο γενικός. Έπειτα από τρεις διαδοχικές ισοπαλίες η ομάδα του Νταμπράουσκας νίκησε την 7η αγωνιστική την πρωταθλήτρια ΑΕΚ και ο Λιθουανός αποχώρησε ύστερα από έξι ματς πρωταθλήματος με απολογισμό τρεις ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες με την τελευταία να είναι με 4-0 από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Το αρνητικό σερί του ΟΦΗ έφτασε τις 11 αγωνιστικές χωρίς νίκη, με τον Πέπε Μελ να ξεκινάει τη σύντομη θητεία του στον ασπρόμαυρο πάγκο με τρεις ήττες και άλλες τόσες ισοπαλίες. Περίπου 3,5 μήνες μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ ο ΟΦΗ επέστρεψε στα τρίποντα σε ματς με τον Παναιτωλικό στο Ηράκλειο (1-0) και ακολούθησαν τρεις ήττες στο πρωτάθλημα και δυο στα προημιτελικά του Κυπέλλου από τους Αγρινιώτες με τη διοίκηση των Κρητικών να αποφασίζει την απομάκρυνση του πολύπειρου Ισπανού τεχνικού μετά από το 4-0 από τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», όπου με βάση την εμφάνιση της ομάδας οι Πειραιώτες θα μπορούσαν να είχαν πετύχει ακόμα πιο ευρύ σκορ.

 

Μετά από δυο αλλαγές προπονητών και με τον ΟΦΗ να βρίσκεται σε δυσχερή κατάσταση τόσο αγωνιστικά όσο και βαθμολογικά (10ος, μόλις στο +4 από την προτελευταία Κηφισιά) ο Μιχάλης Μπούσης χτύπησε την πόρτα ενός ανθρώπου που τον ξέρει καλά και τον πιστεύει όσο λίγους. Ο λόγος για τον Τραϊανό Δέλλα.

Δελλας

Ο Κολοσσός σε πρόσφατη συνέντευξη του στην Τηλεόραση CRETA είχε πει για την επιλογή του να πάει στον ΟΦΗ: «Η σχέση μου με την οικογένεια Μπούση, κυρίως τον πατέρα και τη μητέρα του Μιχάλη είναι οικογενειακή και ξεκίνησε το 2008 όταν πήγα στην Αμερική και έψαχνα γιατρούς για την σύζυγο μου. Τότε μου άνοιξαν το σπίτι τους χωρίς με γνωρίζουν. Στη συνέχεια όταν παντρεύτηκα με θρησκευτικό γάμο τους ζήτησα να με παντρέψουν.

Δεν υπήρχε περίπτωση εγώ να δουλέψω στον ΟΦΗ, διότι ποτέ δεν ήθελα να μπλέξω τα επαγγελματικά με τα προσωπικά μου. Αλλά όταν μου έγινε η πρόταση τον Φεβρουάριο του 2024 σκέφτηκα ότι αυτοί οι άνθρωποι με βοήθησαν στην δυσκολότερη στιγμή της ζωής μου, θα ήταν αχαριστία να αρνηθώ.

Ούτε τον Μιχάλη Μπούση, ούτε κανέναν άλλο δεν έχω πάρει εγώ τηλέφωνο για να ζητήσω δουλειά. Από την πρώτη στιγμή πάντως ξεκαθάρισα στον κ. Μπούση πώς ότι κι αν συμβεί, δεν θέλω να χαλάσουν ποτέ οι οικογενειακές μας σχέσεις».

Ο Δέλλας μέχρι το τέλος της σεζόν κατάφερε να συμμαζέψει σε μεγάλο βαθμό τον ΟΦΗ και να τον κρατήσει μακριά από την ψυχοφθόρα αγωνία της μάχης της παραμονής. Με τη δουλειά του στο ΒΑΚ και την προσωπικότητα του ο Κολοσσός κέρδισε άπαντες στην ομάδα και πήρε το χρίσμα για να χτίσει την ομάδα της σεζόν 2024-25.

Επαγγελματίας μέχρι τέλους

Η διοίκηση Μπούση το καλοκαίρι στήριξε τον Δέλλα, κάνοντας 12 μεταγραφές, εκ των οποίων και ακριβές περιπτώσεις όπως ο Τιάγκο Νους και ο Ταξιάρχης Φούντας, ο οποίος έχει το υψηλότερο συμβόλαιο ποδοσφαιριστή σε ομάδα εκτός Big 5. Από την πλευρά του ο Kολοσσός αυτές τις πρώτες αγωνιστικές παρουσίασε μια ομάδα που μπορεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο, με μεγάλο potential για να φτάσει σε ψηλότερο ταβάνι προϊόντος του χρόνου, όμως τελικά αυτός δεν θα είναι στην άκρη του πάγκου για να συμβάλει στην εξέλιξη αυτού του συνόλου.

Την Τετάρτη (9/10) ο Έλληνας τεχνικός υπέβαλλε την παραίτησή του στη διοίκηση για πολύ σοβαρό προσωπικό του λόγο, ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχει άλλο θέμα με την ομάδα. Μάλιστα όπως προκύπτει ο Κολοσσός ήταν ιδιαίτερα στεναχωρημένος, καθώς βλέπει πως η ομάδα είναι σε μια πορεία. Φυσικά η ζωή και η οικογένειά είναι πάνω απ’ όλα.

Dellas

Αυτές τις δύο μέρες ο Δέλλας προπόνησε με τους συνεργάτες του κανονικά την ομάδα, χωρίς να καταλάβει κανένας τίποτα, προκειμένου να η διαταραχθεί το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει και συγχρόνως να δώσει χρόνο στη διοίκηση να βρει τον αντικαταστάτη του.

Από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στο Ηράκλειο μέχρι και το τέλος της συνεργασίας του με τον ΟΦΗ ο 48χρονος κόουτς ήταν ένας πραγματικός κύριος. Παρά το θέμα που τον απασχολεί ο Δέλλας ήταν διατεθειμένος να μείνει χωρίς κανένας να μάθει το παραμικρό, για να προετοιμαστεί η ομάδα όσο καλύτερα γίνεται για το ερχόμενο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο «Γεντί Κουλέ», μέχρι να βρεθεί ο επόμενος τεχνικός των Κρητικών.

Μέσα στις προηγούμενες 48 ώρες η διοίκηση του κλαμπ προσέγγισε άμεσα τον Μίλαν Ράσταβατς, καθώς θεωρήθηκε ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι ο πιο κατάλληλος για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία. Το βράδυ της Πέμπτης (10/10) ο Σέρβος που μέχρι πρότινος ήταν στον πάγκο του Αστέρα AKTOR απάντησε θετικά και κάπως έτσι έκλεισε αυτή η υπόθεση με την επιθυμία του Δέλλα να υλοποιείται και τον ΟΦΗ να μη μένει ούτε μια μέρα χωρίς προπονητή.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα