Άρης: Οι δύο στατιστικές κατηγορίες που επιβεβαιώνουν τον Άκη Μάντζιο

Άρης: Οι δύο στατιστικές κατηγορίες που επιβεβαιώνουν τον Άκη Μάντζιο

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ο Μάντζιος

bet365

Πρόσφατα ο Άκης Μάντζιος εξηύρε την απόδοση της ομάδας του, στάθηκε όμως και σε μια λεπτομέρεια που κοστίζει αρκετά στον Άρη και του στερεί την επίτευξη τερμάτων…

Έχοντας συγκεντρώσει 14 βαθμούς στις πρώτες επτά αγωνιστικές του Πρωταθλήματος ο Άρης πραγματοποιεί το καλύτερο ξεκίνημα της τελευταίας τριετίας, όχι όμως και από την επιστροφή του στη μεγάλη κατηγορία καθώς στην κορυφή της λίστας παραμένουν οι 19 πόντοι που είχε συγκεντρώσει στην πρώτη θητεία του Άκη Μάντζιου στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Μετά τη νίκη επί της Λαμίας, ο 54χρονος τεχνικός μίλησε για την αφοσίωση των ποδοσφαιριστών του στο τακτικό πλάνο αλλά και την αύξηση του ποιοτικού επιπέδου της ομάδας το οποίο οδηγεί σε περίτεχνες ενέργειες και συνεργασίες οι οποίες οδηγούν σε περισσότερα τέρματα. Από την άλλη πλευρά όμως, αναφέρθηκε και σε μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά και στις οποίες υστερεί η ομάδα του. Για την ακρίβεια αναφέρθηκε στην απαιτούμενη συναισθηματική ισορροπία η οποία οδηγεί στη σωστή απόφαση, στην κατάλληλη πάσα αλλά και στην εκτέλεση στο σωστό timing.

Αυτή τη στιγμή οι «κίτρινοι» είναι από τις πιο αποτελεσματικές ομάδες του Πρωταθλήματος καθώς σκοράρει ανά 7.9 τελικές προσπάθειες και βρίσκεται στην 4η θέση της σχετικής λίστας. Με δέκα γκολ είναι στην αντίστοιχη Πέμπτη (μαζί με τους Ολυμπιακό, Ατρόμητο) στην κατηγορία των πιο παραγωγικών ομάδων. Στη δε λίστα των ομάδων με τις περισσότερες τελικές προσπάθειες έχει περίπου δέκα ανά αγώνα και βρίσκεται στην 7η θέση.

Κατά τον Άκη Μάντζιο, η ομάδα του θα μπορούσε να είχε τουλάχιστον τέσσερις-πέντε επιπλέον τελικές προσπάθειες ανά αγώνα - βάσει των επιθετικών χαρακτηριστικών των παικτών του - και είναι στο χέρι της να τα καταφέρει υπό την προϋπόθεση ότι θα λειτουργήσει πιο γρήγορα σε επίπεδο απόφασης και τελικής πάσας. Γιατί, καθώς ο Άρης είναι η δεύτερη ομάδα σε κλεψίματα έχοντας 186 (σ. σ. προφανώς έπαιξε ρόλο το πρόγραμμα αλλά και η αγωνιστική τακτική που εφάρμοσε) παράλληλα έχει υποπέσει σε 268 λάθη και βρίσκεται στην 3η θέση της σχετικής λίστας.

 

Στη σκέψη του έμπειρου τεχνικού, ο περιορισμός των λαθών μπορεί να οδηγήσει σε κατακόρυφη αύξηση των τελικών προσπαθειών. Επί τούτου, σημαντικό ρόλο θα παίξει η εντονότερη συμμετοχή των ακραίων επιθετικών στις τελικές προσπάθειες αλλά και η αποτελεσματικότητά τους. Ο Κλέιτον Ντιαντί έχει δείξει το ταλέντο του όπως όμως και τη δουλειά που χρειάζεται να κάνει στην τελική προσπάθεια καθώς δεν έχει βρει γκολ σε σύνολο εννιά τελικών η πλειοψηφία των οποίων έγιναν εντός περιοχής.

Ο Πιόνε Σίστο είναι απόλυτα συνεπής στα τακτικά καθήκοντά του και πλέον ο Άκης Μάντζιος περιμένει από τον Δανό να γίνει πιο επιθετικός στο παιχνίδι του και κυρίως να πατάει περισσότερο στην περιοχή του αντιπάλου ούτως ώστε να φτάσει περισσότερες φορές σε στιγμή τελικής προσπάθειας. Προς το παρόν έχει μία ανά αγώνα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα