Άρης: Το ημερολόγιο των θρύλων και η συγκίνηση του Χουλιάν Κουέστα

Άρης: Το ημερολόγιο των θρύλων και η συγκίνηση του Χουλιάν Κουέστα

Ο Άρης

bet365

Το Τμήμα Ιστορίας του Άρη παρουσίασε την πρώτη δουλειά του επιφυλάσσοντας ένα όμορφο ταξίδι στην ιστορία του ποδοσφαιρικού τμήματος παρουσία μερικών εκ των θρυλικών μορφών του και επίτιμο καλεσμένο τον Χουλιάν Κουέστα ο οποίος βραβεύτηκε για την προσφορά του και το ήθος του.

Τα εντυπωσιακά στατιστικά στοιχεία θρυλικών μορφών της ποδοσφαιρικής ομάδας του Άρη, όπως αυτά αποτυπώθηκαν στην… πρώτη δουλειά του Τομέα Ιστορίας του Άρη και παρουσιάστηκαν από τον συγγραφέα και επικεφαλής του συγκεκριμένου τμήματος, Βασίλη Δερμεντζόγλου, γέμισαν με οξυγόνο τις μπουκάλες. Κι έτσι ξεκίνησε το ξεχωριστό ταξίδι στον βυθό της ιστορίας των «κίτρινων» υπό το βλέμμα μερικών από τους θρύλους που την έγραψαν όπως ο Γιάννης Βένος, ο Νίκος Χρηστίδης, ο Γιώργος Φοιρός, ο Βασίλης Ψηφίδης κι άλλοι βετεράνοι ποδοσφαιριστές του συλλόγου οι οποίοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση παρουσίας του ημερολογίου.

«Το ένα από τα δύο ημερολόγια του Τομέα αφορά στους ποδοσφαιριστές, που έκαναν τους μεγαλύτερους αριθμούς στα παιχνίδια του Άρη (συμμετοχές-γκολ), αλλά και κάποιους που υπηρέτησαν τον Σύλλογο από διάφορα πόστα, πέρα από αυτό του ποδοσφαιριστή», προϊδέασε ο συγγραφέας του ημερολογίου παρουσιάζοντας μερικά από τα ιστορικά στοιχεία, αναφερόμενος στα επιτεύγματα των προσωπικοτήτων των οποίων η πορεία αποτυπώνεται μέσα σε αυτό.

Ημερολόγιο Άρη

Η ιστορία άρχισε να γράφεται από το έτος ίδρυσης του συλλόγου και τις μορφές που τον υπηρέτησαν. Σαν τους περίφημους Νίκο Αγγελάκη και τον Νίκο Κίτσο όπως φυσικά και τον θρυλικό Κλεάνθη Βικελίδη οι οποίοι έδωσαν τη σκυτάλη στον Αλκέτα Παναγούλια, τον Αλέκο Αλεξιάδη, τον Κώστα Παπαϊωάννου, Θόδωρο Πάλλα και στη συνέχεια αυτοί παρέδωσαν στους Γιώργο Βένο, Νίκο Χρηστίδη, Γιώργο Φοιρό, και τον Ντίνο Κούη. Τελευταίος αλλά όχι καταϊδρωμένος, ο Γιώργος Κολτσίδας ο οποίος πρόλαβε μόνο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο γι’ αυτό και ο αριθμός των συμμετοχών του χαρακτηρίζεται εντυπωσιακός. Στα χρόνια των προηγούμενων οι νόμοι ήταν διαφορετικοί και η μεταγραφή δεν ήταν εύκολη υπόθεση καθώς όλα τα δικαιώματα ήταν υπέρ των ομάδων.

Εκεί ήταν και ο Χουλιάν Κουέστα του οποίου η σχέση με τον σύλλογο εξελίχθηκε πολύ πιο στενή απ’ ότι και ο ίδιος (ενδεχομένως) περίμενε εκείνο το καλοκαίρι του 2018 όταν εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ο Ισπανός βραβεύτηκε από το Τμήμα Ιστορίας (το οποίο υπάγεται στον ΑΣ Άρης) και παρέλαβε την τιμητική πλακέτα από τον θρυλικό Νίκο Χρηστίδη σε μια αντάμωση… τερματοφύλακα με τερματοφύλακα. Νωρίτερα είχε τιμηθεί ο Γιώργος Κολτσίδας αλλά και ο συνάδελφος Κώστας Ίντος του οποίου η συγγραφική δουλειά για τον Άρη χρονολογείται την εποχή που δεν υπήρχε internet και χρειάστηκε να πάει… πόρτα-πόρτα και να μην χάσει παιχνίδι του συλλόγου για να την καταγράψει.

 
Ο Κουέστα

Την παράσταση έκλεψε ο πάντα «αλέγκρος» Βασίλης Ψηφίδης και μάλιστα με έκπληξη καθότι τον τίμησε η κόρη του Κλεάνθη Βικελίδη, Κατερίνα, η οποία μάλιστα θυμήθηκε ότι κατόπιν εντολής του πατέρας της ο επονομαζόμενος «Κεφτές» και σεσημασμένος πλακατζής ήταν ο ένας από τους δύο σωματοφύλακές της. Ο Βασίλης Ψηφίδης κουβαλά αυτό το παρατσούκλι δεκαετίες τώρα αλλά αυτό που δεν ήταν γνωστό ήταν ο λόγος. «Πνευματικό παιδί» του Κλεάνθη Βικελίδη και αγαπημένος του, γύρισε τον χρόνο πίσω σε μια μεταγραφή, του Τριανταφύλλου, από την Κοζάνη στο πλαίσιο της οποίας είχε γίνει κι ένα φιλικό παιχνίδι στην πόλη της Μακεδονίας.

Ο Ψηφίδης

Ο ίδιος έδωσε το δίφραγκο για να πάρει δύο κεφτέδες αλλά όταν πήγε να τους παραλάβει διαπιστώθηκε ότι κάποιοι τους είχαν αρπάξει «στα μουλωχτά», όπως είπε. «Κεφτέ μ’ έβγαλε ο μεγαλύτερος κλέφτης κεφτέδων ο Κλεάνθης κι έτσι με φώναζε στις προπονήσεις αλλά εγώ πλήρωσα για τους κεφτέδες και κεφτέδες δεν έφαγα», είπε προκαλώντας γέλιο στο Sports Cafe του «Κλ. Βικελίδης» όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση. Η δική του εκδοχή της ιστορίας δεν συνάντησε αντίθετες απόψεις κι έτσι καταγράφεται, όπως καταγράφηκε και η έντονη επιθυμία του να τραγουδήσει τον παραδοσιακό ύμνο του Άρη με τον οποίον έκλεισε μια όμορφη και παράλληλα λαμπρή εκδήλωση ή μάλλον, ένα μοναδικό ταξίδι στην ιστορία παρουσία μερικών εκ των πρωταγωνιστών της.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα