Άρης: Ο Λορέν Μορόν είναι ο συνεπέστερος σκόρερ των τελευταίων 40 χρόνων!

Άρης: Ο Λορέν Μορόν είναι ο συνεπέστερος σκόρερ των τελευταίων 40 χρόνων!

Ο Μορόν

bet365

Την περασμένη σεζόν ο Λορέν Μορόν έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία του Άρη – από καταβολής επαγγελματικού Πρωταθλήματος – που κατέκτησε τον τίτλο του πρώτου σκόρερ, πλέον όμως κυριαρχεί και σε μια άλλη κατηγορία καθώς είναι ο συνεπέστερος με 0.52 γκολ ανά αγώνα.

Αυτό το ταξίδι στον πλούτο της ιστορίας έχει τη συντροφιά θρυλικών μορφών, ποδοσφαιριστών οι οποίοι μεγαλούργησαν σε εποχές δίχως τηλεοράσεις – πολλώ δε μάλλον internet – και τα κατορθώματά τους δεν έχουν αποτυπωθεί λεπτομερώς λόγω περιορισμένης επάρκειας στοιχείων. Σαν δηλαδή τον θρυλικό Νίκο Κίτσο για τον οποίον, στην πρόσφατη εκδήλωση του Τομέα Ιστορίας του Άρη, αναφέρθηκε ότι σκόραρε περισσότερα από ένα γκολ ανά παιχνίδι και φυσικά υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές του συλλόγου κατά την προπολεμική περίοδο. Μπορεί δηλαδή τα τέρματα που σημείωσε να είναι περισσότερα από 161. Ή ακόμη τον Νίκο Αγγελάκη του οποίου η αντίστοιχη αναλογία εκτιμήθηκε στα 0.81 γκολ ανά αγώνα έχοντας σημειώσει 240 σε 293 παιχνίδια. Εκείνη την εποχή εξάλλου, δεκαετία ’30 και ’40, ο Άρης κατέκτησε δύο Πρωταθλήματος και ήταν ο ακλόνητος νικητής στα Πρωταθλήματα Θεσσαλονίκης.

Λίγο μετά ήταν ο άνθρωπος με το «χρυσό κεφάλι», όπως λέγανε τον Αλέκο Αλεξιάδη ο οποίος σημείωσε 126 γκολ σε 301 παιχνίδια με αντίστοιχα αναλογία 0/41 γκολ ανά αγώνα. Οι παλιότεροι θυμούνται τον τρόπο, τη μανία του να σκοράρει όπως έκανε σ’ ένα παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο θρυλικό Χαριλάου όπου το έδαφος (σ. σ. προφανώς δεν υπήρχε χορτάρι) έγδαρε το πρόσωπό του γιατί εκεί βούτηξε ο… μπαγάσας για την κεφαλιά χαράκι. Όλοι τον είπαν τρελό γιατί έβαλε το κεφάλι του ανάμεσα στα πόδια των αντιπάλων, τούτος όμως το πανηγύρισε με την ψυχή του.

Ο Λορέν Μορόν δεν μπορεί να συγκριθεί με μορφές σαν τους παραπάνω, έχει δε… πολλά ψωμιά να φάει για να φτάσει τον Ντίνο Κούη ο οποίος με 173 γκολ σε 559 επίσημους αγώνες είναι ο πρώτος σκόρερ (και) από καταβολής του επαγγελματικού πρωταθλήματος. Το 1981 εξάλλου αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με τα 21 γκολ που είχε σημειώσει. Ωστόσο, ο Ισπανός είναι ο συνεπέστερος σκόρερ στη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου γιατί δεν γίνεται να λογαριαστεί η περίπτωση του Σεμπάστιαν Αμπρέου ο οποίος αγωνίστηκε σε μόλις εννιά παιχνίδια και σημείωσε πέντε γκολ εκ των οποίων τα δύο στον Ασπρόπυργο.

Ο Κούης

 

Ο Ισπανός επιθετικός μετρά 27 γκολ σε 52 παιχνίδια και σκοράρει 0.52 γκολ ανά αγώνα. Αυτή η αναλογία τον αναδεικνύει σε συνεπέστερο σκόρερ στην ιστορία της ομάδας, μπροστά από τον Ντεμπά Νίρεν (0.50), τον Χαβιέρ Κάμπορα (0.43) αλλά και τους Ζόραν Λόντσαρ (0.35), Βασίλη Δημητριάδη (0.34) οι οποίοι επίσης υπήρξαν σέντερ φορ που είχαν το γκολ στο αίμα τους.

Σε ότι αφορά δε τη λίστα των πρώτων σκόρερ, πάντα από καταβολής του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, εφόσον ο Λορέν Μορόν ανταποκριθεί στους προσωπικούς στόχους του αλλά και στις προσδοκίες του club, είναι βέβαιο ότι θα μπει στην πρώτη πεντάδα. Προς το παρόν έχει αρκετούς μπροστά του σαν τους Μπρούνο Γκάμα, Αντώνη Γιουκούδη, Απόστολο Λιολίδη ενώ ο Νίκος Κυζερίδης είναι στην 5η θέση με 36 γκολ καθώς οι Σέρχιο Κόκε, Λιούμπισα Μιλόγεβιτς έχουν τρία περισσότερα. Αν φτάσει στα 40α ο Μορόν θα γίνει ο κορυφαίος ξένος σκόρερ στην ιστορία του Άρη και η αλήθεια είναι ότι τα 13 τέρματα που χρειάζεται δεν είναι πολλά για την κλάση του.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα